Exelsior Iwonicz-Zdrój
-
Ala+P
- Kuracjusz

- Na forum od: 04 gru 2013 08:55
- Oddział NFZ: Mazowiecki
- Staż sanatoryjny: 3
Re: Exelsior Iwonicz-Zdrój
-
forumowicz
Naprawdę???andy8888 pisze:Osoby które mają problem z samodzielnym poruszaniem się mają przydzielanego sanitariusza który przychodzi do pokoju i zawozi na zabiegi,a tam pomaga przy wszystkich sprawach związanych z zabiegami, przesiadanie się,rozbieranie, ubieranie itp... Osoby które ze względu na stan zdrowia nie mogą lub nie chcą korzystać ze stołówki mogą mieć dostarczane posiłki do pokoju.
Byłem tam z 15 razy w ciągu 25 -ciu lat.Tak jest naprawdę.Pink pisze:Naprawdę???andy8888 pisze:Osoby które mają problem z samodzielnym poruszaniem się mają przydzielanego sanitariusza który przychodzi do pokoju i zawozi na zabiegi,a tam pomaga przy wszystkich sprawach związanych z zabiegami, przesiadanie się,rozbieranie, ubieranie itp... Osoby które ze względu na stan zdrowia nie mogą lub nie chcą korzystać ze stołówki mogą mieć dostarczane posiłki do pokoju.
- Sloneczko
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 23 kwie 2013 17:54
- Oddział NFZ: Świętokrzyski
- Staż sanatoryjny: 0
- Podziękował: 30 razy
- Podziękowano: 34 razy
160 schodków prowadzących nas w górę
Ale co tam
Och ty mój Iwoniczu Zdroju
Może to dziwne,ale nie jeden kuracjusz na tych schodach poprawił swoją sprawność. Jestem jednym z nich,gdzie na początku rehabilitacji pokonywałem dwa ,trzy razy dziennie i po prostu nauczyłem się chodzić i mam kondycję.Schody w Iwoniczu to jeden z zabiegów rehabilitacyjnych a drugi to "Krakowiak".Więcej w Iwoniczu nie potrzebuje.Byłem około 15 razy???Sloneczko pisze:Pamiętam jak odprowadzaliśmy naszą koleżankę do Excelsiora![]()
160 schodków prowadzących nas w górę![]()
od strony Białego Orła
![]()
Ale co tam.... jest tam sporo ławeczek na których można odpocząć a dróżka prowadzi przez piękny, bukowy las
Och ty mój Iwoniczu Zdroju![]()
- Sloneczko
- Przyjaciel forum

Ale przyznać musisz, że las jest piękny co ? ?
No i jest tam zrobiony park linowy pomiędzy Białym Orłem a Excelsiorem
Kurczę...ja muszę odwiedzić mój kochany Iwonicz Zdrój
- Sloneczko
- Przyjaciel forum

Jest oazą spokoju oraz ciszy.
Jestem w nim normalnie zakochana
Na samą myśl o wspaniałościach Iwonicza przeszywa mnie dreszcz
A w klatce piersiowej moje serce tłucze się jak oszalałe
A może to choroba
SłoneczkoSloneczko pisze:Pamiętam jak odprowadzaliśmy naszą koleżankę do Excelsiora![]()
160 schodków prowadzących nas w górę![]()
od strony Białego Orła
![]()
Ale co tam.... jest tam sporo ławeczek na których można odpocząć a dróżka prowadzi przez piękny, bukowy las
Och ty mój Iwoniczu Zdroju![]()
Tymi schodami schodziłam i wchodziłam kilka razy dziennie , faktycznie kondycję można złapać szybko , a schodków jest dokładnie 161 .