Kiedy złożyć wniosek?
Re: Kiedy złożyć wniosek?
- ulanie
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 30 cze 2014 17:14
- Oddział NFZ: Warmińsko-Mazurski
- Staż sanatoryjny: 4
-
forumowicz
- ulanie
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 30 cze 2014 17:14
- Oddział NFZ: Warmińsko-Mazurski
- Staż sanatoryjny: 4
-
irenae
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 16 lut 2012 22:01
- Oddział NFZ: Wielkopolski
- Podziękowano: 3 razy
Chciałabym dołączyć do tej dyskusji. Jestem z wiekopolski. Mój fundusz również przyjmuje wnioski po roku od
ostatniego pobytu, lekarz nawet nie chce wypisać, twierdząc że fundusz wniosek zwróci.
U mnie okres oczekiwania wynosi około 16-18 mies. od momentu złożenia wniosku, uzależnione to jest od zchorzenia.
Aby częściej bywać w sanatorium należy załatwić sobie grupę niepełnosprawności, złożyć wniosek
na początku roku do Centrum Pomocy Rodzinie (u mnie jest przy Starostwie) otrzyma się środki i można jechać
na turnus rehabilitacyjny - 2 tyg. (mój mąż w tym roku tak jedzie do Sarbinowa), można się również położyć się w szpitalu
i czasem też się uda załatwić poszpitalne (czeka się około 5 mies.).
pozdrawiam serdecznie IE.
- malgorzatas
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 16 lis 2013 14:16
- Staż sanatoryjny: 6
- Podziękował: 1 raz
- Podziękowano: 2 razy
Możesz śmiało poprosić lekarza rodzinnego lub specjalistę o wypisanie wniosku...oczywiście umów sie na wizytę wcześniej bo to trwa..wniosek sama jedź i dostarcz..możesz to już zrobić po 10 miesiącach ( mnie tak przyjęli )..dostaniesz zaraz numerek...
lekarzowi powiedz żeby wypisał wniosek bo wiesz że przyjmą...wiem że w przychodniach wypisują po roku dopiero, ale porozmawiaj...z lekarzem to nic nie kosztuje..lekarz tez człowiek i może będzie miał dobry dzień...życzę powodzenia...Gosia
-
wojtek11
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 14 gru 2012 14:45
- Oddział NFZ: Lubelski
- Staż sanatoryjny: 15
- malgorzatas
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 16 lis 2013 14:16
- Staż sanatoryjny: 6
- Podziękował: 1 raz
- Podziękowano: 2 razy
ale u nas tak jest...jest tez problem bo lekarz rodzinny ma odgórnie taki nakaz że po roku...i nie chętnie wypisuje wcześniej ( cały czas mowa o NFZ)..chyba że poszpitalne...
ale jak mamy numer to czekamy 16 miesięcy...no chyba ze od ostatniego pobytu w sanatorium upłynęło 18 miesięcy to możesz jechać ze zwrotów..pozdrawiam ciebie Wojtku
-
forumowicz