"Pałac na wodzie" Augustów

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
Agnieszka K
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 02 lut 2015 11:08
Staż sanatoryjny: 2

Re: "Pałac na wodzie" Augustów

Post autor: Agnieszka K »

Obiło się . Ludzie są dziwni... Oczekują informacji a nie zadadzą sobie minimum trudu i nie przeczytają interesującego ich wątku...
Awatar użytkownika
sztani
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 28 gru 2012 09:59
Oddział NFZ: Pomorski
Staż sanatoryjny: 12
Podziękował: 2 razy
Podziękowano: 7 razy

Post autor: sztani »

Agnieszka K pisze:Obiło się . Ludzie są dziwni... Oczekują informacji a nie zadadzą sobie minimum trudu i nie przeczytają interesującego ich wątku...
Tak to już jest w życiu. Agnieszko .podać na tacy :lol: :lol: :lol:
Agnieszka K
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz

sztani pisze: Tak to już jest w życiu. Agnieszko .podać na tacy :lol: :lol: :lol:
I taca jest tu kluczem :D W końcu do pałacu jadą :mrgreen:
Agnieszka K
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz

Moja ochota nie ma z tym nic wspólnego. Po prostu cieżko i trochę bez sensu jest klepanie przez telefon tego samego tylko dlatego, że komuś nie chce się przeczytać wątku. A tą osobą która pisała o zarezerwowanej wcześniej jedynce bylam ja :shock: Wspominałam też, iż posiadam orzeczenie o niepełnosprawności ale nie ma to większego znaczenia. Pokoje na miejscu przydziela pielęgniarka ( całkiem miła ) według zasad które pensjonariuszom nie są znane. Pisałam o wszystkim o co pytałaś. Co więcej można napisać ? Rozumiem, że nie każdemu dano magiczną moc czytania ze zrozumieniem, ale naprawdę nie wiń mnie za to...
ewa maro
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 22 mar 2015 22:26

Post autor: ewa maro »

Iwonka jedynki to tylko w sanatorium z NFZ ,ZUS jedynek nie funduje nigdzie!!!! i nikomu , także na cuda możesz nie liczyć byłam już 3 razy w sanatorium i nigdzie się się nie spotkałam , że ktoś z Zus-u dostał jedynkę.Fakt czasami na jednym turnusie w jakimś sanatorium są ludzie z Zus-u i z NFZ bądź prywatnie , równocześnie i to oni mogą mieć jedynki .Także masz już wszystko wyjaśnione .
Pozdrawiam :kwiat:
Awatar użytkownika
sztani
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 28 gru 2012 09:59
Oddział NFZ: Pomorski
Staż sanatoryjny: 12
Podziękował: 2 razy
Podziękowano: 7 razy

Post autor: sztani »

Miałem z ZUS dwa razy jedynkę i będę miał teraz jedynkę (jadę 02,05 ) . nieprawda jest ,że jeśli jedynki są to z ZUS kuracjusze nie dostaną. Oczywiście nie w Palacu na Wodzie . Ale w Lądku i Dźwirzynie.
ewa maro
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz

Szatani jednym słowem albo masz znajomości albo wyjątkowe szczęście i do jedynek i do miejscowości ,U nas w mazowieckim to tylko od 2 lat to tylko do 200 km także ani Lądek ani Dźwirzyno w grę nie wchodzi a szkoda chęnie bym pojeździła i w góry i nad morze,No ale trudno muszę zadowolić się Mazurami pocieszam się że w maju będzie cieplej i słonko wyżej.
Pozdrawiam
ewa maro
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz

Po prostu nie wiem ja podczas swoich bytności jedynek nie spotkałam ,
No ale mniejsza o to ja chyba nawet jedynki bym nie chciała.
Iwonka poprzez forum wiadomości prywatne mi nie przechodzą może Tobie przejdą to poproszę o e-maila.
Mnie pozostał prawie tydzień do wyjazdu ale nikt z mojego terminu się nie zgłasza pozdrawiam :kwiat:
Awatar użytkownika
Magi
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 11 lip 2014 01:16
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 10

Post autor: Magi »

Nasz wątek pałacowy kwitnie ale można się pogubić w opiniach o tym miejscu ;) ..
Nawet konkrety typu Falkowski wyłącza prąd czy nie wyłącza trudno ustalić.
Aż się boję że mi w nocy respirator siądzie.. :roll:
Liczę, że latem, jeśli będzie słońce to wiele problemów odpadnie. Grzejnik sobie zabiorę i świeczki-będziemy robić nastój... :lol:
I prośba do tych co już byli i mają uwagi o pisanie o tym do ZUS-u. Jeśli sami sobie nie wywalczymy godnych warunków to będzie jak będzie.
Przepisy są chyba nie takie złe, tylko jak to zwykle bywa ich przestrzeganie pozostawia wiele do życzenia.
Skarga do sanepidu pomogła więc chcąc sobie poprawić warunki dopominajmy się i o swoje.
Szczególnie odsyłam do lektury warunków, jakie powinny spełniać wg ZUS , obiekty prowadzące prewencję rentową w schorzeniach narządu ruchu:

http://www.zus.pl/files/Programy_rehabi ... narnym.pdf

Może trzeba się dowiedzieć jak Falkowski uzyskał umowę z ZUS-em . Może naobiecywał że spełni warunki. Z tego co piszą dziewczyny to niewiele jest możliwości jeśli chodzi o bazę zabiegową. Ale tu głos muszą zabrać niestety tylko ci,którzy byli w ośrodku. Na pytanie telefoniczne W ZUSie pani mnie zapytała po prostu skąd wiem, że nie ma np. wanny do hydromasażu? Forum nie jest źródłem wiedzy, ale własne doświadczenie po pobycie już tak.
Piszcie więc swoje uwagi. do ZUS-u.
Pozdrowienia dla kuracjuszy i "Cudownego ozdrowienia"
Magi
Awatar użytkownika
basiat
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 27 kwie 2014 17:00
Oddział NFZ: Podlaski
Staż sanatoryjny: 5

Post autor: basiat »

Oj, przydałoby się wydrukować te zasady Zusowskie z podanego linku Magi, mieć je przy sobie i czasem "pomachać przed nosem" właścicielom ośrodków, którzy nijak nie stosują się do nich.......
Zablokowany