zmiana terminu na póżniejszy

Formalności związane z wyjazdem do sanatorium - wnioski, skierowania, koszty, terminy, zwolnienia, itp.
mmaria
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 19 maja 2014 15:22
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 3

zmiana terminu na póżniejszy

Post autor: mmaria »

witam
Jak to jest ze zmiana terminu wyjazdu z ZUS mam termin na 20 czerwca ale w tym terminie nie dostanę urlopu... zwolnienie nie wchodzi w grę.... termin piękny ale moge sobie pozwolić dopiero na wrzesień, czy jest możliwość przesunięcia terminu i jak mam to zrobić ZUS Lubelski , bardzo proszę o podpowiedzi i góry dziękuję :D
Awatar użytkownika
Selene
W naszej pamięci
W naszej pamięci
Na forum od: 16 maja 2010 11:51
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 12

Re: zmiana terminu na póżniejszy

Post autor: Selene »

Mmaria :kwiat: weź pismo od pracodawcy ze wskazaniem w jakim okresie możesz wyjechać. Ponadto napisz wniosek z prośbą o zmianę terminu z uwagi na termin oraz możesz również poprosić o zmianę miejscowości. Zabierz ze sobą skierowanie, które otrzymałaś bo trzeba go zwrócić. Z tymi dokumentami idź bezpośrednio do Pań z prewencji lub wyślij pocztą. Po 2-3 tygodniach dostajesz pocztą nowy przydział.

Powodzenia :)
mmaria
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz

Bardzo ci dziękuję myślisz że będzie to takie proste pozdrawiam i jeszcze wybierać ;) termin i miejsce mogę co prawda termin chcę mało popularny nie lato
Awatar użytkownika
Hana51
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 09 sty 2015 22:17
Staż sanatoryjny: 6

Post autor: Hana51 »

mmaria :kwiat: zrób dokładnie tak jak Ci Selene podpowiada. Miałam taką samą sytuację. Oddałam skierowanie z prośbą od pracodawcy o inny termin i już po tygodniu dostałam nowe skierowanie. :kwiat: :D
Awatar użytkownika
Hana51
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

mmaria pisze:Bardzo ci dziękuję myślisz że będzie to takie proste pozdrawiam i jeszcze wybierać ;) termin i miejsce mogę co prawda termin chcę mało popularny nie lato
Nie powinno być z tym problemu :D
mmaria
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz

czy muszę mieć pismo od pracodawcy czy wystarczy że sama wytłumaczę .... czyli mam zwrócić się już do Lublina, jestem ZUS Lubelski :?:
Awatar użytkownika
Hana51
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Myślę że pismo od pracodawcy jest bardziej wiarygodne. Sama Twoja chęć zmiany może nie być wystarczająca.
jagoda 555
Na forum od: 23 kwie 2015 17:51

Re: zmiana terminu na wcześniejszy

Post autor: jagoda 555 »

Ja mam problem podobny ale chcę przyspieszyć swój wyjazd . Skierowanie mam na 13 sierpnia a chcę wyjechać w czerwcu czy taka zamiana jest możliwa? Jestem z Lublina wyjazd z prewencji zus ,czy może jest ktoś i czy to jest możliwe żeby zamienić się na termin?
mmaria
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz

ja byłam osobiście w ZUS-ie złożyłam podanie o po 2 dniach zadzwonili i dostałam późniejszy termin, myślę abyś spróbowała to by Ci się raczej udało bo ludzie rezygnują z różnych powodów jak np, ja i termin się zwalnia a miałam termin od 20 czerwca... życzę powodzenia, pozdrawiam :D
jagoda 555
Na forum od: 23 kwie 2015 17:51

Post autor: jagoda 555 »

Właśnie tak wczoraj zrobiłam, napisałam podanie i czekam na odpowiedz .
ODPOWIEDZ