Polańczyk- PLON

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
androzd
Na forum od: 24 paź 2012 13:33

Polańczyk- PLON

Post autor: androzd »

Prosze o jakies informacje na temat sanatorium Plon w Polanczyku.Interesuje mnie bardzo czy jest tam zasieg internetu mobilnego- ORANGE.Jade 7.11.2012.Dzieki za info.
Awatar użytkownika
elaw35
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 02 sty 2013 19:31
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 8

Re: Polanczyk- PLON

Post autor: elaw35 »

Witam.
29.stycznia wyjezdzam do sanatorium Plon w Polańczyku,czy był tam ktos niedawno i moze podzielic sie iformacjami i wrazeniami z pobytu?a moze udzieli mi jakich wskazowek?milutko pozdrawiam Wszystkich tu obecnych Forumowiczow.
kasiula
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 13 mar 2012 11:16
Staż sanatoryjny: 6

Post autor: kasiula »

Witaj elaw35..ja byłam w maju 2012..cały maj..tylko,że w Dedalu...ale odwiedziłam PLON Z 2 razy.....mnie Polańczyk urzekł choć mała miejscowość..ale Solina i Bieszczady są przecudne..będziesz zadowolona(y)...nie wiem czy tam jest net...w Dedalu był,,więc myślę,że teraz raczej jest w każdym prawie sanatorium...zobaczysz ,że pokochasz to miejsce i wrócisz tam ..bo ja z pewnością....nawet jestem tego pewna....pozdrawiam i '' zazdroszczę'' Tobie...no i życzę miłego pobytu....weż paszport i pojedż koniecznie na Węgry na wody termalne i dO TOKAJU... ;) są tam organizowane wycieczki w weekendy....
kristi
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 03 paź 2011 19:37
Oddział NFZ: Wielkopolski

Post autor: kristi »

Kasiula na wyjaz na Węgry nie potrzebny jest paszport .
kasiula
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 13 mar 2012 11:16
Staż sanatoryjny: 6

Post autor: kasiula »

Tak masz racje kristi...pomyliłam z Lwowem.......
Awatar użytkownika
elaw35
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz

Bardzo serdecznie dziekuje Paniom za informacje,,szkoda tylko ze to nie maj,,ja tak nie lubie zimna,,ale jakos moze to bedzie?szkoda ze nie odezwal sie nikt kto byl w Plonie,bo chetnie dowiedziala bym sie jak tam sie zyje w trakcie turnusu?miłego popoudnia zycze pani kristi i kasiuli,oraz wszystkim tu obecnym...
basiaG
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 14 sty 2013 22:05

Post autor: basiaG »

Witam . Byłam w Polańczyku w sanatorium Plon w 2010 r w maju. Bardzo zadowolona byłam z rannej gimnastyki na świeżym powietrzu. Personal jest miły i bezkonfliktowy. Bylam w pokoju dwu osobowym wyposażonym w bardzo wygodne łóżka ( nie kanapy) . Jedzenie jak w każdym sanatorium , ilość mi wystarczala. Jedyny problem w tym sanatorium to dużo pijanych kuracjuszy. Ale nie musi to być regułą. Pozdrawiam, życzę miłego wypoczynku ;) ;)
Awatar użytkownika
elaw35
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz

Witam,Dziekuje za udzielone informacje,,pozdrawiam
Agnes
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 09 maja 2011 11:27
Staż sanatoryjny: 5

Post autor: Agnes »

elaw35,
ja byłam w Plonie w lipcu 2011 r. i było super. Właściwie pobyt zależy od towarzystwa. Pokój miałam malutki ale z balkonem i dwuosobowy :) trafiłam do pokoju jeszcze nie wyremontowanego więc w łazience na płytkach gościł grzyb i pleśń, fuj, wyglądało to mało sterylnie :( Jeśli chodzi o jedzonko to miam dietę 1000 kal i najadałam się :lol: w pokoju można było korzystać z netu. W pokoju jest TV, radio i szklanki. Czajniki są 2 na korytarzach - czasami zdarzało się, że ktoś wziął do pokoju i zapomniał odnieść i wtedy bywały lekkie zgrzyty :o nie ma pralki ale jest prasowalnia (dwie deski i dwa żelazka całkiem nowe). Pościel zmieniana w połowie turnusu. Polecam grotę solną można się zrelaksować i czasami troszkę pośmiać z tych chrapiących :o :o :roll: Pijanych to ja tam nie widziałam :!: Jak w którymś pokoju było za głośno to zwykle wchodziła piguła albo przystojny pan ordynator i srogo upominał :x Na disco chodziliśmy do Amer-Polu. Tam też korzystaliśmy z pralki - 5 zł jedno pranko. Nie zapomnij zajść do super cukierni jest vis a vis Plonu :P Życzę owocnej rehabilitacji i udanego wypoczynku ;)
Awatar użytkownika
elaw35
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz

Witam milutko Agnes i wszystkich forumowiczow.
Dziekuje pieknie za tyle wskazowek,napewno sie przydaja,,no i mam juz jakies wyobrazenia o tym osrodku,,w ubieglym roku bylam w Kamieniu Pomorskim w Gryfie,,ale tez nie narzekam,pozdrawiam wiec wszystkich i zycze milego wieczoru,,
ODPOWIEDZ