Kudowa Zdrój sanatorium Bristol

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
ela-ela
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 02 mar 2011 13:30
Oddział NFZ: Pomorski
Staż sanatoryjny: 10

Kudowa Zdrój sanatorium Bristol

Post autor: ela-ela »

Witam. Proszę o trochę wiadomości na temat sanatorium Bristol, pokoje, wyżywieni, zabiegi okolice dziękuję. :kwiat:
forumowicz

Re: Kudowa Zdrój sanatorium Bristol

Post autor: forumowicz »

Kudowa jest ładna. Bardzo mi się tam podoba. Jest gdzie spacerować. Jest miejscowa woda mineralna do picia. Odbywają się koncerty muzyczne.
Bristol - trochę blokowaty budynek, dawniej MSW. Warunki dobre. Można uzgodnić indywidualną dietę. Jedno z niewielu sanatoriów posiadających dobrze zaopatrzoną bibliotekę :o
O rozrywkach typu dance nie piszę, gdyż one mnie nie interesują.
Ciekawostka: jest restauracja z czeskimi potrawami i sklepy z czeskimi towarami.
Udanego wypoczynku :)
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 sty 2011 10:42
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 33 razy
Podziękowano: 109 razy

Post autor: Felice »

Bristol - trochę blokowaty budynek, dawniej MSW. Warunki dobre.
Obecnie też MSWiA,w tej kwestii nic się nie zmieniło.
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Felice pisze:
Bristol - trochę blokowaty budynek, dawniej MSW. Warunki dobre.
Obecnie też MSWiA,w tej kwestii nic się nie zmieniło.
Możliwe, że nic się nie zmieniło.
Było MSW, jest MSWiA - prawie to samo, a jednak... :P
Awatar użytkownika
Dario X
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 16 mar 2015 18:56
Staż sanatoryjny: 4

Post autor: Dario X »

Bristol to gigantyczny budynek u podnóża góry Parkowej z Altaną Miłości z której mamy piękny widok na Kudowę. ;)
Popatrz na fotki dziale uzdrowiska
danka
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 16 gru 2010 12:40

Post autor: danka »

Ela-Ela czy można wiedzieć ile czekałaś na przydział w pomorskim oraz ile wcześniej dostaje się przydział.Z góry dziękuję i pozdrawiam
ela-ela
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Witam. Danusiu ja nie jadę ze skierowania, jedzie mój mąż prywatnie. W pomorskim czeka się około 18 m-cy.Ja w kwietniu skorzystałam ze zwrotów.Pozdrawiam :kwiat:
danka
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 16 gru 2010 12:40

Post autor: danka »

Bardzo dziękuję Elu za szybką odpowiedż.Czekam na przydział . Numerki bardzo słabo schodzą.
ela-ela
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Witam. Danusiu jeżeli minęło 18 m-cy od ostatniego Twojego pobytu to dzwoń do fnz i poproś o zwroty, możesz wybrac fajne miejsce, jeżeli będą. Pozdrawiam :kwiat:
Awatar użytkownika
Yaga
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 07 lut 2015 14:59
Staż sanatoryjny: 8
Podziękowano: 2 razy

Post autor: Yaga »

Witaj Ela- Ela :) .Z Kudowy wróciłam dwa tygodnie temu i potwierdzam to co pisali moi poprzednicy .Dodam że ,są organizowane wycieczki popołudniu i całodniowe np.do Pragi,Drezna, Wiednia ,Książ,a te popołudniowe to :Skalne miasto w Czechach ( polecam ) Góry Stołowe , Zloty Stok i wiele innych kazdy cos sobie wybierze.Polecam wybrać się na godzinna przejażdzkę elektrycznym pojazdem z pod san.Polonia .Kierowca bardzo ciekawie opowiada historie Kudowy pokazujac ciekawe miejsca .Oprócz altanki mozna wybrac sie pieszo do zródełka Matki Bożej w lesie za targiem .W Bristolu są wieczorki taneczne,równiez w Piekiełku w Raju i Kosmicznej .Fontanna na kolorowo pod swietlana tak jak w Polanicy tylko mniejsza. Do Polanicy można się wybrać samemu jest dogodny dojazd PKS .Ogólnie jest co robić w wolnym czasie i pogoda jakos zawsze była lepsza niz podawali w TV. Mnie sie tam bardzo podobało, pozdrawiam i życze udanego wypoczynku. :)
ODPOWIEDZ