Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
Hana tu masz moją opinię: http://forum.nasze-sanatorium.pl/viewto ... 1&start=20
Zabiegów jest od 7 do 8 codziennie. Hano jedziesz na rehabilitację a nie na wczasy obchód pielęgniarski jest ok 22-ej codziennie ale pielęgniarka
do wszystkich pokoi nie wchodzi. Jeżeli chcesz wrócić po 22-ej musisz to wcześniej zgłosić w recepcji. My z tym nie mieliśmy problemu ponieważ moja "paczka" liczyła sobie 30 a czasami ponad 40 osób
Napisałam do Ciebie na pw, odebrałaś?
Pacjenci ZUS nie płacą opłaty klimatycznej. Zwrot kosztów podróży odbywa się na podstawie kilometrowej tabeli czyli najtańszy środek lokomocji.
W moim przypadku było to 133 PLN ( ponad 300 km ) Kasę dostaliśmy na kilka dni przed wyjazdem.
Pytanie do osób, które były w Róży. Gdzie można popływać, bo basenu w tym sanatorium chyba nie ma? Czy pokoje 2-osobowe są w miarę duże,czy może kliteczki, bo dla mnie to spory minus,że nie ma jednoosobowych. Nie zawsze trafi się na osobę z którą można się dogadać. Pozdrawiam.
Jest basen w postaci balii do gimnastyki w wodzie - popływać się nie da Najbliższy jest w Zakładzie Przyrodoleczniczym obok Równicy.
Pokoje 2 osobowe nie są zbyt duże. Największym mankamentem są szafy: 3 półki i 5 wieszaków zaczepowych. Trzeba mieć dużo pomysłowości aby w czymś takim pomieścić swoje rzeczy. Mnie się udało Najwygodniejsze są 4-osobowe typu studio czyli 2 sypialnie i wspólny salonik.
Ale problemy Czy był ktoś kiedyś w Starym Domu Zdrojowym w Krynicy - klimat coś fantastycznego , ale pokoje , jednak tzw. wspólnota czyni cuda - niezapomniane wspomnienia..................
Witaj margot.
Ja w sanatorium nie szukam wspólnoty, ale dobrej rehabilitacji oraz ciszy i spokoju, dlatego najbardziej odpowiedałby mi pikój 1-osobowy, ale wiem,że w Róży takich nie ma, a szkoda.
I masz rację , ale czy będzie Ci miło i sympatycznie jeśli zabiegi będą ...jakie będą , a na to nie mamy tak w 100% wpływu i jeszcze brak porozumienia w pokoju , stwarzanie sobie zbędnych problemów choćby z personelem - czy odpoczywamy wtedy ? .......czy ,, bombelkujemy " się wzajemnie , a chyba to jest mało potrzebne wszystkim .......................
Masz rację margot. Dlatego szukam opinii, żeby zminimalizować ryzyko kiepskiej rehabilitacji i wolałabym być sama w pokoju, bo aż mi skóra cierpnie jak pomyślę, że miałabym 24 dni być w jednym pokoju z osobą z którą nie mogłabym się dogadać.