Może się poznamy i porozmawiamy?
"Pałac na wodzie" Augustów
Re: "Pałac na wodzie" Augustów
Przepraszam nie wiem dlaczego przechrzciłam Cię na Agnieszkę to naprawde nie było specjalnie
Dziekuję za informacje dotyczacą zwolnienia lekarskiego. Oczywiście kawa, herbata , sok czy piwo bardzo chetnie
Sławku a co do twojej propozycji spotkania to w Mińsku nigdy nie byłam i jakoś on mi nie po drodze
Iwonko kuruj się po operacji co byś sprawna była w senatorium
- RenatkaL
- Nowy Kuracjusz

- Na forum od: 20 maja 2015 19:54
- Oddział NFZ: Mazowiecki
- Staż sanatoryjny: 6
RenatkaL pisze:Witam,Danutella pisze:Moi Drodzy obecni i przyszli kuracjuszeprosze prześlijcie swoje opinie czy cos zmieniło sie w kwestii obsługi i zabiegów bo szczerze przyznam mam mieszane uczucia co do wyjazdu
- mam skierowanie od 19 września pozdrawiam
![]()
Ja również mam skierowanie od 19 września![]()
Pozdrawiam
Czy Ktoś z Kuracjuszy wybiera się jeszcze do sanatorium w terminie od 19 września?
Jeżeli Tak, to proszę o kontakt
Pozdrawiam
Lekarz się pyta co np.by się chciało i przepisuje te 2-3 zabiegi + 3 gimnastyki i jest w sumie 6.Rehabilitanci są , bardzo zaangażowani pomocni ,wyznaczone godziny zabiegów można przesuwać .Są organizowane 3 wycieczki po Suwalszczyźnie /70 zł/ I na Litwę do Druskienników na baseny /jak dla mnie byle jakie miejsce Poprad o wiele ciekawszy a niektórzy to nawet powiedzieli że już nasz Uniejów lepszy/i do Wilna 120 zł razem z obiadem ciekawe miejsce i dużo chodzenia. A Augustów raczej czyste miasteczko ,barów pod dostatkiem ,rejsy katamaranami i statkami po jeziorach 30-60 zł ,Są porobione piękne ścieżki dla pieszych i rowerzystów dookoła Netty /wypożyczalnie są za mostem/Ok 800m/ale w czasie naszego turnusu pozamykane .Idąc bulwarami wzdłuż jeziora Necko dochodzi się do muszli koncertowej i sanatoriów Budowlani,Warszawianka SPA,Polecam odwiedzić bar SZEKLĘ/ proponują 13 rodzai pierogów piwo i występy grupy Mazurskie Trio w skład którego wchodzi właściciel baru P.Wojtek organizują prywatki 40 latka / naprzeciwko Pałacu po drugiej stronie rzeki ale dojście jak na razie tylko przez most także wycieczka 2 km w jedną stronę ./ A na zakończenie tak po cichu dziewczynki powiem Wam a raczej napiszę , że jak poprosicie Panią Elę /pielęgniarka, która przydziela pokoje / o pokój z widokiem na rzekę to macie szansę poopalać się na tarasie z widokiem na przepiękne zachody słońca nie na małym balkoniku i to od wschodu.Także nie jest tak źle jak piszą inni, owszem jak znajdą się pieniacze i mają widzów to sami się pienią i innych nakręcają zupełnie nie potrzebnie bo nie jest źle a wiadomo wszystko zależy od ludzi, którzy to tworzą klimat danego miejsca <Także pakując się zabierajcie swoje humory i bawcie się odpoczywajcie i kurujcie się jak umiecie tylko najlepiej głowa do góry jest OK! Pozdrawiam wszystkich
- Magi
- Aktywny Kuracjusz

- Na forum od: 11 lip 2014 01:16
- Oddział NFZ: Mazowiecki
- Staż sanatoryjny: 10
...dzięki za wyczerpujące informacje i za wsparcie.
Niusia, pozostałyśmy następne do wyjazdu.
Kto dołączy jeszcze ?????
Nikt się już nie pojawia, więc nie liczmy na internetowe towarzystwo, ale na miejscu pewnie będzie wszystko dobrze.
Jak pozbędę się chwilowej przypadłości przeziębieniowej to może umówimy się na naszą kawkę...
M.
Pozdrawiam serdecznie pamiętajcie o pokoju z widokiem na rzekę bo to ładniejszy widok niż na parking a i słonka po południu nie dojrzycie .A Jeszcze jedno w pokojach przy drzwiach wejściowych znajdują się zamontowane takie uchwyty z kartami -to one odpowiadają za zgaszone światło to co kiedyś pisała Aga że Pan F wyłączał prąd po 22, po prostu ktoś poruszył kartę i tyle.Pozdrawiam
dziękuję bardzo ze podzieliłaś sie z nami "przyszłymi " kuracjuszami cennymi informacjami .Trochę martwię sie tymi ubogimi zabiegami ale cóż -to już się nie zmieni. Licze na wrześniowe słonce i miła atmosfere
pozdrawiam
Jeżeli tu zajrzysz jeszcze to proszę jeszcze o informację o pokojach 2-3 osobowych. Napisałaś , że przede wszystkim 3 osobowe, czy to znaczy że są również możliwe dwu osobowe?
Rozumiem że Pani Ela jest bratnią dusza i można do niej się zwracać z wszelkimi prośbami?
Co do towarzystwa to Megi odpisałam na prywatnego maila, czekam na możliwość spotkania się z Tobą przed wyjazdem, a rzeczywiście jakoś z naszego turnusu który zbliża się wielkimi krokami nikogo na forum nie ma. My damy rade, rowery bierzemy swoje, kijki tez, super humory i super pozytywne nastawienie, a reszta to tylko dodatki do naszych osób
Niech Augustów drży bo My tam jedziemy hahahah i będziemy się rehabilitowały, odpoczywały i bawiły się również A CO !!!
Jak tam będziemy to będziemy przekazywały informację co się dzieje na bieżąco, o ile starczy nam czasu w tym pędzie zabiegowo-wypoczynkowo-rozrywkowym.