4 miesiące wcześniej

Formalności związane z wyjazdem do sanatorium - wnioski, skierowania, koszty, terminy, zwolnienia, itp.
bogjan
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 08 wrz 2012 14:24

Re: 4 miesiące wcześniej

Post autor: bogjan »

.Takie coś to nie dla pracujących.Skąd brać tyle urlopu? Tak napisała Stokrotka.Mówisz lekarzowi prowadzącemu,że jedziesz do sanatorium i obowiązkiem jego jest wypisanie L-4,bo ty nie jedziesz na wczasy tylko na leczenie,rehabilitacje.A urlop to masz na wypoczynek i na wczasy.
Awatar użytkownika
Adela
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 12 lip 2014 15:10
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 9

Post autor: Adela »

obowiązkiem????!!! człowieku na jakim świecie żyjesz?
Awatar użytkownika
serendipity
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 17 gru 2011 18:45
Oddział NFZ: Dolnośląski
Staż sanatoryjny: 5

Post autor: serendipity »

bogjan pisze: ...a były lata ,że jeżdzilem 3-4 razy w roku,a bylo też ,że zostawalem na drugi turnus,3 dni przepustki i wracałem.Co mówią przepisy to ja wiem.Żadne 18-miesięcy po powrocie to jest wymyślone przez panie z NFZ.W dobie komputerów teraz jeżdże raz w roku i też jestem zadowolony.
Bogjan, to chyba wystarczająco regenerujesz siły, żeby pracować:) Zazdroszczę układów;)
stokrotka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 23 sty 2012 18:52

Post autor: stokrotka »

bogjan pisze:.Takie coś to nie dla pracujących.Skąd brać tyle urlopu? Tak napisała Stokrotka.Mówisz lekarzowi prowadzącemu,że jedziesz do sanatorium i obowiązkiem jego jest wypisanie L-4,bo ty nie jedziesz na wczasy tylko na leczenie,rehabilitacje.A urlop to masz na wypoczynek i na wczasy.
Nie wiem czy się zgrywasz czy piszesz na serio ... który lekarz wypisze L4 bo jedziesz do sanatorium? Chyba w poprzedniej epoce :lol:
Awatar użytkownika
Maria K
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 18 maja 2015 14:34
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 7

Post autor: Maria K »

:shock: bogjan albo ty masz jakieś niesamowite układy,albo sobie żarty robisz z ludzi,piszesz jakieś niesamowite bzdury. :roll:
Awatar użytkownika
ewasz
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 10 mar 2014 20:44
Oddział NFZ: Śląski
Podziękował: 47 razy
Podziękowano: 52 razy

Post autor: ewasz »

Bzdury i bzdurki "bogjan" wypisujesz :P
Cóż, są tacy co lubią takowe :twisted:
Awatar użytkownika
klaraklara
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 30 mar 2013 20:09

Post autor: klaraklara »

bogjan pisze:
jan19557 pisze:kolejny wniosek można złożyć dopiero po 12 msc. od ostatniego pobytu
To bzdura. Wniosek można złożyć następnego dnia po powrocie. Około 18 m-cy po powrocie można dostać drugie sanatorium. Tak mówią przepisy
Wniosek składam następnego dnia,a były lata ,że jeżdzilem 3-4 razy w roku,a bylo też ,że zostawalem na drugi turnus,3 dni przepustki i wracałem.Co mówią przepisy to ja wiem.Żadne 18-miesięcy po powrocie to jest wymyślone przez panie z NFZ.W dobie komputerów teraz jeżdże raz w roku i też jestem zadowolony.
bagjaN TO TY PISZESZ BZDURY no chyba że to co piszesz dotyczy zeszłego wieku kiedy to jeździło się raz w roku i to na L4 nie mogę spokojnie tego czytać
jest to jakby czysta kpinaz nas wszystkich , skoro ty tak często jeździsz to zabierasz miejsce innym którzy czekaja dwa lata i nie ma lepszych kategorii ludzi do których ty chyba się zaliczasz pisząc takie głupoty, ani gorszych .
Podaj NFZ z którego ty to tak często wyjeżdżasz?
stokrotka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 23 sty 2012 18:52

Post autor: stokrotka »

klaraklara -widać imć Panowie myślą że mają przed sobą naiwnych którzy w te bzdury uwierza.To fakt że w lubelskim czeka się 18msc. na wyjazd (to wiem od kuracjuszki z Lublina.tyle msc. czekała na wyjazd),ale żeby od razu była możliwość składania wniosku zaraz po powrocie ? NIE WIERZĘ
Ciekawe tylko, dlaczego nie odzywa się teraz po kilku komentarzach negujących wpis bogjana -sam założyciel tematu.
Oburza się prawie o wszystko i próbuje nam wciskać kity.
bogjan
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 08 wrz 2012 14:24

Post autor: bogjan »

stokrotka pisze:klaraklara -widać imć Panowie myślą że mają przed sobą naiwnych którzy w te bzdury uwierza.To fakt że w lubelskim czeka się 18msc. na wyjazd (to wiem od kuracjuszki z Lublina.tyle msc. czekała na wyjazd),ale żeby od razu była możliwość składania wniosku zaraz po powrocie ? NIE WIERZĘ
Ciekawe tylko, dlaczego nie odzywa się teraz po kilku komentarzach negujących wpis bogjana -sam założyciel tematu.
Oburza się prawie o wszystko i próbuje nam wciskać kity.
Przyjeżdżam z sanatorium i na drugi dzień idę do lekarza.On kopiuje wniosek do sanatorium i sam sobie wysyłam do NFZ listem poleconym.Już Ci kilka osob pisało ,że tak samo robi.Możecie wierzyć i nie wierzyć.A z jakiego województwa to na pewno się nie do wiecie,bo miałem"tak wspaniałych ludzi",którzy przez zazdrość chcieli mi uciąć często możliwych wyjazdów.W niektórych sanatoriach zdziwienie pielęgniarek i lekarzy?Kończę ostatni mój post w tym temacie.
Awatar użytkownika
basiat
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 27 kwie 2014 17:00
Oddział NFZ: Podlaski

Post autor: basiat »

Stokrotko, jest mozliwość skladania następnego wniosku zaraz po powrocie. Tak tez jest w podlaskim. I u nas też czeka się 18- 20 mies. Inaczej niż u Was, bo nas jest po prostu w tym regionie mniej.
ODPOWIEDZ