MSWiA w Krynicy Górskiej

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
Awatar użytkownika
malgorzatas
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 16 lis 2013 14:16
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 6
Podziękował: 1 raz
Podziękowano: 2 razy

Re: MSWiA w Krynicy Górskiej

Post autor: malgorzatas »

ewo pisze:Bardzo dziękuję, czekam z niecierpliwością na informacje, dziś dostałam skierowanie i jestem ciekawa jak tam jest.
W 2013r w maju byłam w Świeradowie Zdroju, zakwaterowana w Leo, było super, i teraz też bym tego oczekiwała, ale zobaczę jakie będą opinie tych co tam byli.
Ewo :kwiat: byłam w tym sanatorium.w zeszłym roku...bardzo mile je wspominam :D
Zakwaterowanie ...możesz przyjechać dzień wcześniej..unikniesz kolejek...ale nie musisz
pokoje...są 1..2 ..3 osobowe...o jedynkę trzeba dzwonić do lekarza..chyba że masz zaświadczenie od lekarza że musisz mieć pokój jednoosobowy..ale tez trzeba o tym poinformować szpital
wyżywienie..wystarczające..diety..posiłki smaczne i ciepłe...
Organizowane wycieczki...polecam Biesiadę...blisko do Zakopanego..do Szczawnicy w weekend możesz się wybrać
Bardzo fajne zabiegi...polecam szczególnie te prowadzone w basenie..super sprawa..
Trochę dojście jest strome ale 2 dni na klimatyzacje tobie wystarczy...możesz podjechać taxi..nie wchodź po schodach ;)
Kawiarnia na miejscu...potańcówki też
W pokojach...całe wyposażenie..nie ma tylko lodówki...telewizor...radio...pozdrawiam i odpowiem co bys chciała jeszcze wiedzieć..
Polecam pijalnię wód...Jaworzynę..Babcię Malinę..no i oczywiście regionalne smakołyki....baw się dobrze :serce:
podam Tobie tel do dyr szpitala...184146530..w sprawie jedynki..
Awatar użytkownika
margot
W naszej pamięci
W naszej pamięci
Na forum od: 26 lip 2010 13:17
Oddział NFZ: Lubelski

Post autor: margot »

Ewo błędna informacja - pomyłka w kolorze mundurków ;)
Szukaj opinii o Continentalu , też jest sporo :D
Awatar użytkownika
malgorzatas
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Ewo :kwiat: Do Continentala...jak pojedziesz do wysiądziesz przy Hawanie..i zaraz masz Sanatorium..jest one położone w centrum Krynicy..o pokój jednoosobowy musisz mieć tez zaświadczenie od lekarza o twoim stanie zdrowia...( niedowidzenie...inne mocne zaświadczenie)..pokoje sa 2..3 ..4 osobowe
wyżywienie tez bardzo dobre i wystarczające...kawiarnia na miejscu...zabiegi na miejscu...
co do pozostałych to tak jak opisałam wyżej może się przyda...nie ma lodówki...pokoje na wyższych piętrach są po remoncie...na niższych do remontu
pozdrawiam..

położenie zdecydowanie lepsze niż wojskowy....
ewo
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 12 mar 2013 13:15

Post autor: ewo »

jadę z mężem, najbardziej mnie interesuje to, czy możemy w jakiś sposób dostać dobry pokój np. z balkonem, bo dokucza mi astma, jak mogłabym to załatwić, czy można jechać dzień wcześniej
Czekam na info
ewo
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz

Ale się cieszę
Ostatnio zmieniony 12 cze 2015 15:14 przez ewo, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
malgorzatas
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Witaj :kwiat: Tak możesz jechać dzień wcześniej...ale za nocleg trzeba zapłacić...niestety ;) jak ja byłam to spałam na kwaterze prywatnej bo w Continentalu to gdzieś około 90 zł...ale masz na skierowaniu telefon to zadzwoń i dowiesz się u źródła..to wszystko się zmienia z roku na rok...pokoje są z balkonami to wiem ..bo tez miałam balkon
wystarczy zadzwonić...dobrze jest mieć zaświadczenie od lekarza...że wskazany jest balkon ze względu na stan zdrowia....pozdrawiam

To wszystko co napisałam o szpitalu Wojskowym to tez tyczy się Continentala...zapomniałam dodać tylko że tez jest basen..i to po remoncie..
ewo
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz

malgorzatas - jesteś WIELKA, bardzo dziękuję za podpowiedzi, zadzwonię tam i spróbuję podpytać,
Miłego weekendu
Bietka
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 09 kwie 2010 21:52
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 14

Post autor: Bietka »

Byłam w Continentalu w zeszłym roku w maju po raz drugi. Do powyższych informacji dopisze tylko swoje spostrzeżenia : wydaje mi się, że wszystkie pokoje są z balkonami, radzę zainteresować się pokojami po remoncie bo te przed przypominają czasy gierkowskie.Zabiegi, wyżywienie na dobrym poziomie. Polecam łóżko wodne, ćwiczenia i żałuję że komora krio jest płatna.Opieka lekarska podobna jak wszędzie. W Krynicy jest gdzie pochodzić (polecam też wycieczk)i, pobawić się. Ogólnie sanatorium na dobrym poziomie ale miałam szczęście być w lepszych ośrodkach.
Pozdrawiam
Bietka :kwiat:
ewo
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz

Wielkie Dzięki Bietko,
a wiesz coś o parkingu, bo ja jadę samochodem
Pozdrawiam
Bietka
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 09 kwie 2010 21:52
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 14

Post autor: Bietka »

Samochody stoją przed wejściem do sanatorium, nie jest to duży obszar, bo sanatorium mieści się na wzniesieniu (dochodzi się ulicą ślepą pod górkę) a czy jest płatne wydaje mi się że ni,e bo na pewno nie jest grodzone, może jest monitoring. Radzę zapytać w recepcji sprawa się wyjaśni. Pozdrawiam
ODPOWIEDZ