Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Violet, podziwiam Twoją wytrwałość:) Ja z każdym wykręceniem nr do nfz strasznie się stresuję, ale nigdy nie udało mi się dodzwonić, może łatwiej by było, gdyby w końcu ktoś się tam odezwał.
A tak w ogóle Ty masz już swój przydział i chcesz zmienić, czy czekasz (tak jak ja) i chcesz wyprzedzić system (przydzielania)?
Skandalem jest nie odbieranie telefonów od pacjentów ,przecież płacimy składki i różnej masci podatki a NFZ nie sadzi pomidorów ani nie zarabia w innej formie na utrzymanie urzedników.Podobna sytuacja jest teraz w ZUS-ach odsyłają na infolinie twierdząc ,wręcz nakazując tam dzwonić ponieważ tam udziela się odpowiedzi na pytania petentów.Po interwencji w Centrali ZUS panie są czasami chętne odpowiedzić telefonicznie na pytania.Czasami się zastanawiam ,a raczej często jak z takim traktowaniem ma sobie poradzić ktoś w starszym ,zaawansowanym wieku? Ktoś kto pracował 40 i więcej lat na tysiace urzędników? Czy coś się zmieni w tej kwestii w najbliższym czasie? w moim odczuciu nie .