Wyjazd ze zwrotów

Formalności związane z wyjazdem do sanatorium - wnioski, skierowania, koszty, terminy, zwolnienia, itp.
Awatar użytkownika
ewasz
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 10 mar 2014 20:44
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 47 razy
Podziękowano: 51 razy

Re: Wyjazd ze zwrotów

Post autor: ewasz »

Violet, a może podjedź tam i użyj uroku osobistego ;)
Czasami pomaga ;)
Trzymam kciuki za pomyślność :lol:
Awatar użytkownika
serendipity
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 17 gru 2011 18:45
Oddział NFZ: Dolnośląski
Staż sanatoryjny: 5

Post autor: serendipity »

Violet, podziwiam Twoją wytrwałość:) Ja z każdym wykręceniem nr do nfz strasznie się stresuję, ale nigdy nie udało mi się dodzwonić, może łatwiej by było, gdyby w końcu ktoś się tam odezwał.
A tak w ogóle Ty masz już swój przydział i chcesz zmienić, czy czekasz (tak jak ja) i chcesz wyprzedzić system (przydzielania)?
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Skandalem jest nie odbieranie telefonów od pacjentów ,przecież płacimy składki i różnej masci podatki a NFZ nie sadzi pomidorów ani nie zarabia w innej formie na utrzymanie urzedników.Podobna sytuacja jest teraz w ZUS-ach odsyłają na infolinie twierdząc ,wręcz nakazując tam dzwonić ponieważ tam udziela się odpowiedzi na pytania petentów.Po interwencji w Centrali ZUS panie są czasami chętne odpowiedzić telefonicznie na pytania.Czasami się zastanawiam ,a raczej często jak z takim traktowaniem ma sobie poradzić ktoś w starszym ,zaawansowanym wieku? Ktoś kto pracował 40 i więcej lat na tysiace urzędników? Czy coś się zmieni w tej kwestii w najbliższym czasie? w moim odczuciu nie . :(
Awatar użytkownika
violet58
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 14 sty 2012 20:26
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 15
Podziękował: 1 raz