Ustroń sanatorium Narcyz

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
henryk44
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 28 lut 2014 17:20
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 4

Re: Ustroń sanatorium Narcyz

Post autor: henryk44 »

W żadnej wypowiedzi nigdy nie doczytałem się takiej opinii.Ze swej strony oceniam Narcyza pozytywnie oprócz tego,że na zabiegi które są na bardzo wysokim poziomie trzeba wędrować parę minut w dół do Zakładu Przyrodoleczniczego Równica co może być trudne dla osób ,które mają problem z chodzeniem.Ustroń jest miastem czystym z mnóstwem atrakcyjnych miejsc do zwiedzania i spacerów.Polecam z czystym sumieniem.
filipinka54+
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 17 mar 2015 07:33

Post autor: filipinka54+ »

olunia12 .Obok mnie mieszkali dwaj panowie więc spróbuj zarezerwowac telefonicznie a nóż się uda.Dietę można zmienić na lekkostrawna gdyż sama to zrobiłam i nie było problemu ,trzeba zgłosić na recepcji.Zabiegi są fajne ale trzeba dochodzić do zakładu przyrodoleczniczego ,gorzej wracać ale dasz radę.Polecem gimnastykę w basenie solankowym .Masażu nie dawali nikomu a w zamian hydrojet albo aqawibron.Fajne są zawijania borowinowe i wiele innych.Na tańce chodzilysmy do Wilgi .elektrona bądź do Równicy .Grali też na powietrzu koło Jaskółki ,a więc jest gdzie. a na dobra kawke i ciacho lub pycha lody to do Bajki ,ale to już trzeba dojść do miasta.Jeśli chodzi o wycieczki to jest ich całe mnóstwo.Wejdz na stronę biura podróży Watra i wszystko możesz zaplanować.wszystkie są fajne a szczególnie polecam biesiade goralska.Przez mój trzy tygodniowy pobyt nie było ani razu pielęgniarki.Ogólnie jest gdzie chodzić i jeździć ,obys miała na wszystko czas i tajne towarzystwo.Wrocilabym tam chętnie ,towarzystwo super i tajne wspomnienia.Pozdrawiam filipinka .Pytaj jeśli chcesz jeszcze coś wiedzieć☺
olunia12
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 20 maja 2011 10:03
Oddział NFZ: Pomorski

Post autor: olunia12 »

Dzięki Filipinko, niestety telefonicznie nie chcieli rezerwować pokoju. Cieszę się że Tobie się podobało. Trochę mnie zmartwiłaś, że masażu nie dają, to co tylko prywatnie robią??? a tak na niego czekałam ... A w tym studio co byłaś 2+2 to na 4 osoby była 1 łazienka ???? Ja lubię dużo chodzić i te schody mi nie przeszkadzają, nawet lepiej trochę schudnę. A jak ta dieta lekkostrawna ??? mi zależy na warzywach i owocach, bo jak miałam w Szczawnie taką dietę to na śniadanie była kromka chleba, plasterek sera i wędliny i 2 plasterki pomidora i nic więcej. A czy można wcześniej wyjechać, może wiesz, bo kończę turnus w poniedziałek do 12 ale wtedy już nie ma zabiegów i chciałam w niedzielę już wyjechać, bo praca na mnie czeka ....Daj znać i dzięki
olunia12
Kuracjusz
Kuracjusz

Filipinko a dawali krio komorę ?????? jakie ty miałaś zabiegi .....
filipinka54+
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 17 mar 2015 07:33

Post autor: filipinka54+ »

Witaj olunio12.Odpowiem na Twoje pytania ,a więc jeśli chodzi o ten pokój studio to była jedna :arrow: łazienka na cztery osoby i też się tego obawialam ale naprawdę nie było specjalnych problemów ,dogadywalysmy się . Nagrodą był ten pokój gościnny w którym pilysmy kawke i odbywały się wieczorne pogaduchy.Jeśli zaś chodzi o dietę , to średnio na jeża ,czasami dokupowalam sobie jakieś warzywka ,ale ogólnie nie podjadalam a więc troszkę zgubilam wagi .Z tego co wiem to raczej nie można wcześniej wyjechać ,chyba że zaplacisz jakąś tam kwotę ale nie powiem Ci ile .Ja nie mialam kriokomory ,ale moje koleżanki tak i możesz podpowiedziec lekarzowi że Ci zależy ,polecam w zamian za masaż suchy - aqumed ,super zabieg ,nawet kilka dokupilam.Życzę Ci udanej kuracji ,wspaniałego towarzystwa. :)
olunia12
Kuracjusz
Kuracjusz

Super dzięki za cenne informacje, postaram się napisać jak przyjadę jak było.
olunia12
Kuracjusz
Kuracjusz

Własnie wróciłam z Narcyza i raczej się tam już nie wybieram. Też miałam studio 2+2 ale stan pokoju to PRL. Wszystko stare , może tylko telewizor nowy i opłata za niego prawie 100 zł za 3 tygodnie, sprzątanie pokoi 2-3 minuty.....jedzenie bardzo bardzo skromne, ciągle dokupywałam warzywa i owoce i ciacha i lody z Bajki. Jedyne co się udało to pogoda i zabiegi a cała reszta nie polecam, chyba że ktoś dostanie pokój po remoncie.....ale to prawie niemożliwe.
ODPOWIEDZ