"Pałac na wodzie" Augustów
Re: "Pałac na wodzie" Augustów
pozdrawiam
A co do Szant to super sprawa Pan Wojtek i Mazurskie Trio bardzo fajnie śpiewają także śpiewniki w ręce i ruszajcie na drugą stronę rzeki i śpiewajcie ...Gdzie ta keja a przy niej ten jacht"". czy konie narowiste Wysockiego czy pieśni Okudżawy na prawdę warto,Prywatka 40 latka to piosenki z taśmy z lat 70 i 80 też miło i przyjemnie można obie pokicać.
No a z tymi pokojami z tarasem to mi przykro ,mnie się udało fakt turystów było mniej.
Pozdrawiam Was serdecznie łapcie wiatr w ręce, słońce na skórę i bawcie się na maxa.Martwić będzie się po powrocie a teraz cieszcie się chwilą ,macie swoje wakacje na koszt ZUS-u a rehabilitacja???? będzie kiedy indziej i gdzie indziej.
Pozdrawiam i zawsze życzę najlepszego
Sławek.
w Wiencu bylam w pazdzierniku -a Augustów no tak raczej będzie dłuższy urlop - jade od 19 wrzesnia -pozdrawiam
- RenatkaL
- Nowy Kuracjusz

- Na forum od: 20 maja 2015 19:54
- Oddział NFZ: Mazowiecki
- Staż sanatoryjny: 6
Chciałam się zapytać kuracjuszy, obecnych aktualnie na turnusie, na jakie zabiegi można liczyć , oprócz gimnastyki ?
Wyjeżdżam 19 września, może coś się zmieni do mojego przyjazdu
Pozdrawiam
Renatkal
z moich informacji wynika, że to ZUS wymaga 3 ćwiczeń dziennie i z tego względu mieliśmy tyle gimnastyki (byłam na turnusie w czerwcu) więc nie ma co się oburzać na zapas.. ale jakby o tym pomyśleć to może i dobrze.. jak mówił Pan Doktor bez wzmocnionych mięśni plecy będą ciągle boleć, bo kręgosłup nie ma na czym się opierać.. a i w domu sami sobie takich ćwiczeń nie zrobimy, próbowałam, ale bez efektów.. w sumie ćwiczeń w klatach na tych podwieszkach sobie sami nie zrobimy.. ale warto próbować i samemu coś tam się rozciągać
A jeśli chodzi o pozostałe rzeczy.. pokoje fajne, my miałyśmy od strony parkingu, ale jest też wejście na taras z korytarza, więc każdy może wejść i skorzystać z tarasu (słonko bardzo ładnie opala!), jedzenie - wszystko świeże i smaczne, lekarz i rehabilitanci też bardzo mili. Moim zdaniem te wszystkie negatywne oceny są niepotrzebne i nie ma co się nakręcać.. Trzeba myśleć pozytywnie, odpoczywać, korzystać z zabiegów i dużo się śmiać!
Ciepłe pozdrowienia dla wszystkich obecnych i przyszłych kuracjuszy! A szczególnie dla mojej czerwcowej grupy!
-
andrzej409
- Aktywny Kuracjusz

- Na forum od: 01 sie 2010 13:38
-
Zosia
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 29 gru 2009 15:33
- Oddział NFZ: Podlaski
- Podziękował: 63 razy
- Podziękowano: 55 razy
- RenatkaL
- Nowy Kuracjusz

- Na forum od: 20 maja 2015 19:54
- Oddział NFZ: Mazowiecki
- Staż sanatoryjny: 6
Jestem ciekawa czy ZUS , kierując Nas na Rehabilitację w ramach Prewencji rentowej , ma świadomość jaką bazę zabiegową dysponują Sanatoria ,
do których jesteśmy kierowani ?
Nie wiem dlaczego są wymagane trzy gimnastyki ?
Byłam do tej pory w różnych sanatoriach , miałam indywidualną i grupową , do tego zabiegi z borowiny , basen solankowy, kriokomora ,laser, aquavibron, masaż, ( czasami pięć lub siedem dziennie ) .
Z opisów , niektórych " forumowiczów " wynika ,że do Augustowa to przyjedziemy na wczasy , a nie na rehabilitację
Cały czas się zastanawiam , czy też nie poprosić o zmianę przydzielonego Sanatorium, mam jeszcze troszkę czasu do namysłu.
Pozdrawiam wszystkich " forumowiczów " i życzę miłego " wypoczynku "
-
Zosia
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 29 gru 2009 15:33
- Oddział NFZ: Podlaski
- Podziękował: 63 razy
- Podziękowano: 55 razy