"Pałac na wodzie" Augustów

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
Niusia59
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 16 mar 2015 17:31

Re: "Pałac na wodzie" Augustów

Post autor: Niusia59 »

Witajcie, Sawko co do pokoju to tak naprawdę nie ma znaczenia, bo są, trójki i trójki i trójki i może ze dwie dwójki i jedynki dla osób ze wskazaniem medycznym. Obiad jest o 14, wiec o której przyjedziesz Twój wybór. Natomiast pokoje z tarasem, gdzie po południu jest słońce marne szanse, bo zaczyna się sezon letni i są dla gości komercyjnych. Na parkingu miejsc wystarczy. Ale my mamy za to dwie atrakcje , w tą sobotę mamy wesele na 100 osób, a w następna na 160 osób. Kolację dostaniemy do pokoi, śniadanie na stołówce - chociaż ma tu wątpliwość, ale obiad i kolacje w niedziele również do pokoi, bo będą poprawiny!!! Zostaliśmy poinformowani, że na pewno będzie głośno, wiec mamy noc z głowy. A co za tym idzie, możemy nawet nie wracać na noc i tak nikt tego nie zauważy. Więc wymyśliliśmy, że zrobimy bramkę i bawimy się na weselu. Aczkolwiek na naszym turnusie towarzystwo nie jest baletowe, chodzimy do budowlanych na tańce. Jutro szanty, w sobotę dyskoteka dla 40 latka w Szekli i będzie " ale w koło jest wesoło ooooo"
pozdrawiam
ewa maro
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 22 mar 2015 22:26

Post autor: ewa maro »

Niusia no po prostu macie ful wypas śniadania do łóżka i orkiestrę do rana pozazdrościć. i bez bramki jak przy setce gości dołączy nawet 10 osób to się nie kapną ,tylko proszę elegancko się ubrać.
A co do Szant to super sprawa Pan Wojtek i Mazurskie Trio bardzo fajnie śpiewają także śpiewniki w ręce i ruszajcie na drugą stronę rzeki i śpiewajcie ...Gdzie ta keja a przy niej ten jacht"". czy konie narowiste Wysockiego czy pieśni Okudżawy na prawdę warto,Prywatka 40 latka to piosenki z taśmy z lat 70 i 80 też miło i przyjemnie można obie pokicać.
No a z tymi pokojami z tarasem to mi przykro ,mnie się udało fakt turystów było mniej.
Pozdrawiam Was serdecznie łapcie wiatr w ręce, słońce na skórę i bawcie się na maxa.Martwić będzie się po powrocie a teraz cieszcie się chwilą ,macie swoje wakacje na koszt ZUS-u a rehabilitacja???? będzie kiedy indziej i gdzie indziej. :kwiat:
sawko
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 18 mar 2015 10:34

Post autor: sawko »

Dziękuję Wam bardzo. Super z Was dziewczyny. Wielce żałuję że nie będę mógł Was poznać osobiście i podziękować za te wszystkie konkretne odpowiedzi na moje pytania. Dzięki Wam wrzucam na luz i niczym się nie przejmuję.
Pozdrawiam i zawsze życzę najlepszego ;)
Sławek.
Danutella
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 11 maja 2015 23:12

Post autor: Danutella »

iwona legionowo_1509

w Wiencu bylam w pazdzierniku -a Augustów no tak raczej będzie dłuższy urlop - jade od 19 wrzesnia -pozdrawiam ;)
Awatar użytkownika
RenatkaL
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 20 maja 2015 19:54
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 6

Post autor: RenatkaL »

Witam,
Chciałam się zapytać kuracjuszy, obecnych aktualnie na turnusie, na jakie zabiegi można liczyć , oprócz gimnastyki ?

Wyjeżdżam 19 września, może coś się zmieni do mojego przyjazdu ;)

Pozdrawiam

Renatkal :)
myszkaa__
Na forum od: 01 lip 2015 09:24
Oddział NFZ: Podlaski
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: myszkaa__ »

Witajcie!

z moich informacji wynika, że to ZUS wymaga 3 ćwiczeń dziennie i z tego względu mieliśmy tyle gimnastyki (byłam na turnusie w czerwcu) więc nie ma co się oburzać na zapas.. ale jakby o tym pomyśleć to może i dobrze.. jak mówił Pan Doktor bez wzmocnionych mięśni plecy będą ciągle boleć, bo kręgosłup nie ma na czym się opierać.. a i w domu sami sobie takich ćwiczeń nie zrobimy, próbowałam, ale bez efektów.. w sumie ćwiczeń w klatach na tych podwieszkach sobie sami nie zrobimy.. ale warto próbować i samemu coś tam się rozciągać :)

A jeśli chodzi o pozostałe rzeczy.. pokoje fajne, my miałyśmy od strony parkingu, ale jest też wejście na taras z korytarza, więc każdy może wejść i skorzystać z tarasu (słonko bardzo ładnie opala!), jedzenie - wszystko świeże i smaczne, lekarz i rehabilitanci też bardzo mili. Moim zdaniem te wszystkie negatywne oceny są niepotrzebne i nie ma co się nakręcać.. Trzeba myśleć pozytywnie, odpoczywać, korzystać z zabiegów i dużo się śmiać! ;)

Ciepłe pozdrowienia dla wszystkich obecnych i przyszłych kuracjuszy! A szczególnie dla mojej czerwcowej grupy! :kwiat:
andrzej409
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 01 sie 2010 13:38

Post autor: andrzej409 »

Witam
Mam termin na 6 listopada.Jadę z warszawy.
Pozdrawiam
Zosia
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 29 gru 2009 15:33
Podziękował: 63 razy
Podziękowano: 55 razy

Post autor: Zosia »

Myszko niezupełnie się z Tobą zgadzam choć miło mi ,że się odezwałaś bo tak nas z podlaskiego tu mało :) . Chcę wierzyć ,że informacje tu przekazywane są przede wszystkim rzetelne a jeśli czasami się różnią to cóż różne są oczekiwania ludzi i różne ich doświadczenia. Mam na myśli to, że jeśli ktoś korzysta z rehabilitacji 1czy 2 raz inaczej ją oceni niż ten, który korzysta kolejny. Inaczej ten który był raz czy dwa i kuracja przyniosła znakomite efekty inaczej ten który od lat boryka się ze swoimi problemami i ciągle szuka pomocy. Takie osoby potrafią już bardzo dobrze ocenić bazę rehabilitacyjną. Moim zdaniem Pałac na wodzie to super miejsce na lato - znam, byłam- ale bardzo, bardzo mizerna baza zabiegowa i tak należy pisać. Niech te marmury i posążki nie przesłaniają nam najważniejszego a ludzie którzy się zdecydują na wyjazd w to miejsce niech mają tę świadomość. Ja zawsze będę wdzięczna SELENIE , która w porę powiedziała mi bym pewne miejsce póki czas próbowała zamienić -co też zrobiłam. Dlatego sorry :) uważam że wszystkie te opinie są potrzebne i w większości ja się z nimi zgadzam i wcale "bez nakręcania" :D .Myślę Myszko, że Cię nie dotknęły moje " wywody" i cieszę się ,że Ci się tam podobało. Mnie poza rehabilitacją i zimnymi pokojami też nie było żle. Pana F - pominę :) Pozdrawiam :kwiat:
Awatar użytkownika
RenatkaL
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 20 maja 2015 19:54
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 6

Post autor: RenatkaL »

Witajcie,

Jestem ciekawa czy ZUS , kierując Nas na Rehabilitację w ramach Prewencji rentowej , ma świadomość jaką bazę zabiegową dysponują Sanatoria ,
do których jesteśmy kierowani ?

Nie wiem dlaczego są wymagane trzy gimnastyki ?

Byłam do tej pory w różnych sanatoriach , miałam indywidualną i grupową , do tego zabiegi z borowiny , basen solankowy, kriokomora ,laser, aquavibron, masaż, ( czasami pięć lub siedem dziennie ) .
Z opisów , niektórych " forumowiczów " wynika ,że do Augustowa to przyjedziemy na wczasy , a nie na rehabilitację ;)

Cały czas się zastanawiam , czy też nie poprosić o zmianę przydzielonego Sanatorium, mam jeszcze troszkę czasu do namysłu.

Pozdrawiam wszystkich " forumowiczów " i życzę miłego " wypoczynku " :kwiat:
Zosia
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 29 gru 2009 15:33
Podziękował: 63 razy
Podziękowano: 55 razy

Post autor: Zosia »

Zastanawia mnie jeszcze jedno. Po rehabilitacji z ZUS bardzo duże znaczenia ma opis stanu zdrowia przez lekarza prowadzącego rehabilitację. Czy po kuracji w Augustowie ludzie są uzdrowieni i wracają do pracy czy idą np. na zasiłki rehabilitacyjne czy renty czy jest to tylko takie niby sanatorium - prewencja ? Ja byłam tam prywatnie -tego nie wiem.
Zablokowany