SANATORIUM ST.LUKAS SWIERADÓW ZDRÓJ

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
Piast Wrocławski
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 05 kwie 2011 11:00

Re: SANATORIUM ST.LUKAS SWIERADÓW ZDRÓJ

Post autor: Piast Wrocławski »

kpk dziekuje za odpowiedz! mowisz ze internet jest w kazdym pokoju czy tylko w jednym wybranym miejscu w hotelu? bo tak gdzies uslyszalem ale wydawalo mi sie to dziwne. Bawarka ja jade z Wroclawia takze 26 tylko ze nie mam za bardzo jak kogo wziąć gdyz auto zaladowane bo jada ze mna turysci co chca zobaczyc jeszcze swieradow ;)
anna 75
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 15 sty 2011 10:53

Post autor: anna 75 »

Witam wszystkich bylam w Lukasie w sanatorium z zusu od 19 lutego do 14 marca -opisze krotko wiec tak warunki oraz pokoje sa bardzo dobre ,czysciutkie wszystko nowe zadbane ,jest w pokojach lodówka telewizor oraz telefon ,natomist wyzywienie jest poprostu okropne przez 24 dni jedlismy ser topiony ,ser zolty i tak wkólko ,zadnej normalnej porzadnej wedliny ,nie mówiac juz o obiadach gdzie podawane bylo ryz albo makaron ,niestety zalezy kto co lubi ale trzebabylo sie samemu dozywiac ,my wspolczuwalismy facetom bo na osobe wypada po 2 plasterki ,odnosnie zabiegow to wszystko na miejscu wiec nigdzie nie trzeba chodzic ,basen jacuzi -zabiegow zalezy na jakie schorzenia ale w sumie u nas kazdy mial po 7 ,rzeczywiscie najlepiej przyjechac z samego rana to jest wiekszy wybór pokoi jak to mowia kto pierwszy ten lepszy -nasza grupa liczyla 120 osob wiec byla liczna ale zorganizowania zadnego ,nudy ,nudy i jeszcze raz nudy ,zadnych wycieczek chyba ze zorganizujecie sobie sami tak jak my organizowalismy sobie do czech do Harrachova oraz do Liberec ,jedynie co to super pani dyrektor mozna bylo z nia wszystko zalatwic a i jak ktos mieszka blisko swieradowa to sa przepustki do domu a odnosnie chodzenia na piwko to zabardzo nie ma gdzie chodzic bo to jest mala miejscowosc i pubow za duzo nie ma -pozdrawiam wszystkich :d
Piast Wrocławski
Kuracjusz
Kuracjusz

Witaj Aniu, mam pytanie. Czy internet jest dostepny w calej placowoce czy tylko w niektorych miejscach w hotelu. Druga sprawa,czy z basenu mozna korzystac kto ile ma ochote czy tylko tyle ile ma sie przypisane? bo chcialbym troche ponad norme go wykorzystacjesli bedzie mozliwosc. i dziekuje za opisanie swojci wrazen z pobytu, bardzo mi pomoglas :) Dziekuje i czekam na odpowiedz ;))
anna 75
Kuracjusz
Kuracjusz

Witaj piast oczywiscie nie napisalam ze internet jest na dole w kawiarni ale w sumie w niektorych pokojach lepszy masz zasieg niz na dole ,ja np, mieszkalam na 4 pietrze i mialam lepszy zasieg w pokoju niz w kawiarni ,ale schodzilismy na dól poniewaz zawsze sie z kims pogadalo ,i mozna bylo przytym wypic piwko ,natomiast co do basenu to mozna korzystac ile sie chce dla nas z zusu jest 20% upustu na wszystko czyli jak basen kosztuje 10 zl to placisz 8 zl i tak naprawde siedzisz ile chcesz ,basen i jakuzii oraz sauna jest na 0 w jednym pomieszczeniu ,rechabilitantki bardzo fajne mlode dziewczyny srednia wieku ok 25 lat tak ze jest super ,ale tak jak mowie trzeba sobie wziasc pieniadze aby sie dorzywiac ,niedaleko jest biedronka gdzie robilismy zakupy ,miasteczko bardzo male i tak naprawde zwiedzisz go w ciagu godz -parking jest przed hotelem ,jezeli masz jakies pytania to pisz -pozdrawiam :d
Piast Wrocławski
Kuracjusz
Kuracjusz

Skoro Tak chętnie Aniu odpowiadasz, to mam jeszcze seryjkę pytań :D A jak to jest z rehabilitacją ? o której się zaczyna i ile to trwa? bo jestem ciekawe ile potem jest dnia wolnego dla Nas. I czy istnieje coś w stylu ciszy nocnej że powiedzmy o 21 wszyscy mają być w pokojach i basta;P Hmmm a czy jest tam bar w tym sanatorium do którego można pójść na przysłowiowego "drinka" ? Czy robią problem że kuracjusz popija alkohol wieczorami :D ? Nie chce wyjść na żula ale co jest lepszego na wieczór niż piwko i dobra muzyka :twisted: :roll:
anna 75
Kuracjusz
Kuracjusz

witam cie ponownie napisalam ci wczesniej ze bar jest na dole w recepcji tam jest równiez internet ,tam mozna kupic piwo oraz drinki ,gdzie masz 20% znizki ,natomiast czas masz do 22 -niestety o 22 trzeba byc w pokoju bo zazwyczaj chodzi pielegniarka i sprawdza ,a odnosnie zabiegów to przewaznie zaczynaja sie po sniadaniu czyli po 8 i trwaja mniej wiecej do 15 potem masz czas wolny -natomiast sobota i niedziela nie ma wogole zabiegow ,wiec jest czas wolny calkowicie w tygodniu zazwyczaj zabardzo nie masz
czasu poniewaz sniadanie jest o godz 7-30 ,obiad o 13 00 a kolacja o 17 00 -pozdrawiam :D
Piast Wrocławski
Kuracjusz
Kuracjusz

To Aniu ostatnie pytanie i już Cie nie męczę ;P Jak wygląda pierwszy dzień ? zakwaterowanie i reszta czasu wolna? Bo jadę i kolegami i chcieliśmy jeszcze pochodzić po okolicy, wiec zastanawia mnie po jakim czasie będę wolny. Chciałbym tam być przed południem.
Olcia19895
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 07 kwie 2011 11:54

Post autor: Olcia19895 »

Piaście pisałam z Anią na GG odnośnie przyjazdu, to dzień jest wolny, na drugi dzień przychodzi lekarz, a od 3 dnia rozpoczynają się dane zabiegi:)
Olcia19895
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 07 kwie 2011 11:54

Post autor: Olcia19895 »

A im szybciej przyjedziesz, następnie wybierzesz pokój i się zakwaterujesz, tym więcej czasu pozostaje dla Ciebie ;)
Piast Wrocławski
Kuracjusz
Kuracjusz

A zauważyłem na stronie Lukasa-a że jest tam stół bilardowy :D czy jest odpłatny czy udostępniają go bezpłatnie ;> ?
ODPOWIEDZ