"Pałac na wodzie" Augustów

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
ewa maro
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 22 mar 2015 22:26

Re: "Pałac na wodzie" Augustów

Post autor: ewa maro »

Iwonka śmiej się śmiej bo śmiech to zdrowie i po to jedziesz do Augustowa ale tak bardzo Pan F nie przesadza poza: tym, że rowery odjechały , a kajaki odpłynęły ale są do wypożyczenia - KIJE !!!!!! Za darmo :!: :!: :!: :D Kawiarenka-pub /słabo zaopatrzona ale jest :!: /
na dole w restauracji dla -kuracjuszy -stołówka .No a zabiegi fizykoterapii, masaże, a także terapię magnetyczną i diatermię też masz także śmiej się dalej a Pana F się nie czepiaj wiesz jak on się stara aby PAŁAC funkcjonował :oops: .Pakuj walizy i szykuj się na dodatkowe zabiegi rechoterapii, które sama musisz sobie dowolnie aplikować.Pozdrawiam i życzę pięknej pogody i miłej zabawy :kwiat:
Zosia
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 29 gru 2009 15:33
Oddział NFZ: Podlaski
Podziękował: 64 razy
Podziękowano: 55 razy

Post autor: Zosia »

To i tak dużo się poprawiło bo jak ja byłam to w tej dużej sali na dole była jadalnia , w soboty były dancingi a w rogu sali w trakcie zabaw otwierano w rogu taki mini bufet : soczek, wino i nie pamiętam czy było piwo na pewno jakieś chipsy ale po zabawie nikogo i nic oprócz blatu-bufetu nie było :) no z kuchni można było zamówić jakieś danie jak była kucharka :)
Agnieszka K
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 02 lut 2015 11:08
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: Agnieszka K »

iwona legionowo_1509 pisze:Ha ha na kolejnej stronce Pana F znalazłam pięknie opisany ośrodek...szkoda tylko ze opisany i nic w rzeczywistością nie ma :(

"Pałac na Wodzie oferuje szeroki wybór zabiegów leczniczych i terapeutycznych, w tym fizykoterapię, masaże, a także terapię magnetyczną i diatermię. Na miejscu do dyspozycji Gości jest ponadto wypożyczalnia rowerów i kajaków. Każdego ranka w restauracji obiektu Pałac na Wodzie serwowane jest śniadanie w formie bufetu. Na miejscu znajduje się również pub i kawiarnia" haha ale się uśmiałam :lol:
Ooo, cóż to się stało że koleżanka tak froncik zmieniła :roll: A jeszcze nie tak dawno :
iwona legionowo_1509 pisze: Ci co pisali negatywy to chyba sami nie wiedzą czego chcą i po co tam pojechali?
Wiesz ludziom się nigdy nie dogodzi...
Pozdrawiam i udanego wypoczynku życzę :mrgreen:
Niusia59
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 16 mar 2015 17:31

Post autor: Niusia59 »

Witam ponownie wszystkich na forum z „Pałacu na Wodzie”. Pogoda jest bardzo ładna, jest czas między zabiegami na opalanie, więc cieszymy się każdą spędzoną chwilą w tym urokliwym miejscu – a wierzcie mi jest naprawdę bardzo pięknie. Zdarzają się również dni z deszczem , ale jest potrzebny bo się nie „kurzy” . W Pałacu jest szeroki wybór zabiegów leczniczych i terapeutycznych. Na wyposażeniu są wanny wirowe do kończyn górnych oraz dolnych - z czego sama korzystam. Są aparaty do elektroterapii i ultradźwięków , aparat do krioterapii, lasery z których korzysta wielu kuracjuszy, są również lampy solux dające super ciepłe światło. Jest około 6 kabin UGUL , aparaty do diatermii, ci co bardzo cierpią to wiedzą jak to jest pomocne. Masaże są w fajnie wyposażonych salach, a sami masażyści wiedzą dobrze jak pomóc cierpiącym.
W tym ośrodku jest na wyposażeniu dużo więcej sprzętu rehabilitacyjnego niż wymaga ZUS, dlatego warto się tutaj wybrać na kurację zdrowotną. Personel medyczny w Pałacu , który zajmuję się kuracjuszami jest bardzo miły , dobrze przygotowany i pomocny .
Oprócz sprzętu medycznego są do wypożyczenia rowery i sprzęt pływający, z których wiele osób już skorzystało, a jest co w okolicy zobaczyć i sporo miejsc do których można odbyć fajną wycieczkę , więc przyszłym kuracjuszom polecam.
Na miejscu w Pałacu znajduje się kawiarnia oraz jest również możliwość zorganizowania ogniska, przy którym w ostatnią sobotę mieliśmy przyjemność miło spędzić czas.
Zachęcam wszystkich przyszłych kuracjuszy, przyjeżdżajcie, nastawcie na dobry czas rehabilitacyjny . :kwiat:
Agnieszka K
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz

I jeszcze frytki do tego :mrgreen: Chyba pan F. włamał się na Niusi konto :lol: Ewentualnie powyższy post to efekt tej " zadymy " która miała nastąpić :roll:
myszkaa__
Na forum od: 01 lip 2015 09:24
Oddział NFZ: Podlaski

Post autor: myszkaa__ »

Zosia pisze:Myszko niezupełnie się z Tobą zgadzam choć miło mi ,że się odezwałaś bo tak nas z podlaskiego tu mało :) . Chcę wierzyć ,że informacje tu przekazywane są przede wszystkim rzetelne a jeśli czasami się różnią to cóż różne są oczekiwania ludzi i różne ich doświadczenia. Mam na myśli to, że jeśli ktoś korzysta z rehabilitacji 1czy 2 raz inaczej ją oceni niż ten, który korzysta kolejny. Inaczej ten który był raz czy dwa i kuracja przyniosła znakomite efekty inaczej ten który od lat boryka się ze swoimi problemami i ciągle szuka pomocy. Takie osoby potrafią już bardzo dobrze ocenić bazę rehabilitacyjną. Moim zdaniem Pałac na wodzie to super miejsce na lato - znam, byłam- ale bardzo, bardzo mizerna baza zabiegowa i tak należy pisać. Niech te marmury i posążki nie przesłaniają nam najważniejszego a ludzie którzy się zdecydują na wyjazd w to miejsce niech mają tę świadomość. Ja zawsze będę wdzięczna SELENIE , która w porę powiedziała mi bym pewne miejsce póki czas próbowała zamienić -co też zrobiłam. Dlatego sorry :) uważam że wszystkie te opinie są potrzebne i w większości ja się z nimi zgadzam i wcale "bez nakręcania" :D .Myślę Myszko, że Cię nie dotknęły moje " wywody" i cieszę się ,że Ci się tam podobało. Mnie poza rehabilitacją i zimnymi pokojami też nie było żle. Pana F - pominę :) Pozdrawiam :kwiat:

Zosiu, mi właśnie rehabilitacja bardzo pomogła. W końcu nie muszę codziennie leżeć po pracy na podłodze, by wszystko "weszło" na miejsce.. Czuje się jak nowonarodzona, mam dużo siły na wszystko, a najważniejsze że kumpelki z pokoju nauczyły mnie innego podejścia do życia, czyli radości ze wszystkiego i unikania osób i sytuacji dołujących.. Jestem od tygodnia na diecie Chodakowskiej, patrząc na swój wizerunek w lustrze już zaczynam widzieć rezultaty, a może to moja wyobraźnia tak zadziałała :P ale waga jednak w końcu się ruszyła w dół :)

Co więcej, właśnie wróciłam z pracy, miałam bardzo dużo pacjentów, a w tym jeden podobny z charakteru do Agnieszki K .. Jak tak czytam to ręce mi opadają. Agnieszko K - co złego zrobili Ci Państwo F. że jesteś taka nienawistna ?? Naprawdę nie rozumiem Twojego podejścia.. Moim zdaniem te forum powstało po co, by wymieniać opinie, a nie siać i podsycać złe emocje i wprowadzać ludzi w błąd..
Może zamiast żyć tą nienawiścią zacznij cieszyć się z życia, myśleć pozytywnie i łapać w życiu to co najlepsze..? Wstyd mi czytać Twoje wypowiedzi.. Zastanów się może nad sobą..?

Pozdrawiam serdecznie i wszystkim życzę dużo szczęścia i uśmiechu w życiu! Łapcie w życiu to co najlepsze! :D :D :D
Agnieszka K
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz

Droga myszko.
Czyli co? Od dzisiaj o Pałacu na Wodzie można pisać tylko i wyłącznie w samych superlatywach, tak? Jak sama słusznie zauważyłaś, forum służy do wymiany opinii i spostrzeżeń. Ty masz takie, ale inny kuracjusz może mieć chyba inne, prawda? Zawiść nie ma tu nic do rzeczy. Zresztą moje opinie o tym sanatorium wcale nie były takie negatywne ( przeczytaj je może jeszcze raz ). "Zarobiłam" za nie 13 podziękowań, więc nie wiem po co się tak nakręcasz :roll: Może sama zastanów się nad sobą... :idea: Nigdy nikogo nie wprowadziłam w błąd i do państwa F też nic nie mam, ale doprawdy nie trzeba być Sherlokiem aby zauważyć, że, delikatnie mówiąc, coś tu nie gra...
Jeszcze 22 czerwca Niusia pisała tak :
Niusia59 pisze:Pozdrawiamy razem z Magi. Zabiegi to porażka, w domu chyba lepsze sama sobie zrobię. Masaż może być, a tak to wczasy. Telewizory na razie są uwiezione u właściciela, radia nie ma, jedzenie obiad możliwy do spożycia, śniadanie porażka, rowerów brak. Trudno od kogokolwiek uzyskać jakąś pomoc bytową, nikt nic nie wie, o wszystko pytać trzeba właściciela, który chowa się przed kuracjuszami. Właściciel w trakcie posiłku wierci i piłuje - czyli buduje kominek. Pogoda się ustabilizowała, mamy własne rowery, więc ratujemy się zwiedzaniem okolicy. Wszyscy na razie narzekają, ale jeszcze się nie zintegrowaliśmy na tyle, żeby zrobić zadymę , chciaż chyba w końcu to nastąpi.Pożyjemy zobaczymy. Okolica cudna, woda płynie i tyle na dziś. Sawko nie martw się, weź tylko dobre nastawienie i humor. pozdrawiamy i do usłyszenia.
Jak to się ma do jej ostatniej opinii ? Przez te kilkanaście dni wybudowali super wypasioną bazę zabiegową ? Czasami warto zejść na ziemię...
Pozdrawiam .
gosia123
Na forum od: 22 lip 2015 08:41

Post autor: gosia123 »

Witam jadę 23.08 z Warszawy do tego pałacu mogę zabrać .
Aku
Na forum od: 19 cze 2013 11:10
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 1

Post autor: Aku »

Witam gosia 123, także jadę 23.08. z Warszawy, może jakoś się skontaktujemy i razem pojedziemy. :D
mazi35
Na forum od: 09 sie 2015 16:29
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 6

Post autor: mazi35 »

Witam.
Wlasnie 8 sierpnia wrocilam po pobycie w Palacu na Wodzie.Jednym slowem porazka jakich malo i takiego chamstwa ze strony wlascicieli nie widzialam w zadnym sanatorium.Nie mozna o nic zapytac bo odrazu krzyki i grozba.Poza tym zero opieki pielegniarskiej i jakiegokolwiek lekarza od godz 20.
Mielismy 2 przypadki gdzie na turnusie jedna osoba miala przez 5 dni temperature ponad 39 st i jedna rozciela sobie glowe i nikt sie tym nie zainteresowal.Kazda z osob musiala sie leczyc na wlasna reke i skorzystac z wizyty w szpitalu.Umarby czlowiek i tez by nie wiedzieli.
Ze strony wlascicieli tym bardziej zero zainteresowania,oni potrafia tylko straszyc ze zadzwonia do Zusu i nas wywala,sa na tyle bezczelni ze potrafia powiedziec ze zadzwonia do rodziny ze np chodzisz na imprezy i pijesz piwo no i oczywiscie ze sie wieszac na ramionach innych mezczyzn...Chyba to juz swiadczy o ich inteligencji.
Pan Falkowski zainwestowal w hotel ktory nie przynosil korzysci i takim sposobem od roku wykorzystuje Zus i nasze pieniadze.Warunki ok,jedzenie poza sniadaniami i kolacja(gdzie w kolko jest to samo) sa ok.Jest zakaz prania odziezy w pokojach i wieszania na zewnatrz bo to psuje wizerunek Pana Falkowskiego.Reczniki wymieniane w piatki i sprzatanie tez(trudno to nazwac sprzataniem ).Nie mozna sie bylo doprosic czasem glupiego worka na smieci i papieru toaletowego.
Zabiegi to nastepna porazka ...masz 5-6 zabiegow i w tym 3 gimastyki(oczywiscie bo to najtansze).Lekarza nawet nie interesuje ze ktos nie moze wykonywac zabiegu...masz cwiczyc i koniec.
Sa 2 wycieczki gdzie dostajesz dzien wczesniej suchy prowiant czyli kanapke z zoltym serem i na tyle.Ciekawe bo w drugim sanatorium Budowlani tez sa ludzie z Zusu i tam calkiem jest inaczej,duzo owocow,jedzenie sie nie powtarza a na prowiant dostaja ful wypas prowiant.
Mozna ...pewnie ze mozna ;)
Kazdy z uczestnikow turnusu robi co chce i wraca o ktorej chce.Zero kontroli i sprawdzania wieczorem czy wszyscy sa w pokojach.Nawet jakby ktos nie wrocil na noc (a czasem sie zdazalo)to nikt nie wie ze go nie ma.
Okolica ladna,do plazy 10 min spacerkiem.A osrodek polozony nad sama rzeka ,widac ja z okna.
Jednym slowem tak jak pisali poprzednicy ...wyjazd trzeba potraktowac jako dobre wczasy i odpoczynek od pracy itp.
Pan Falkowski ma niska samoocene bo gdzie nie spojrzysz to jest jego wizerunek.Robi sie to nudne i tandetne.
Mam nadzieje ze sie trafi jakas madra osoba ktora zrobi z tym nietrafionym osrodkiem porzadek bo szkoda naszych pieniedzy a przeciez wyjezdzamy do sanatorium tylko ze wzgledu na rehabilitacje a nie po to aby pic i balowac prez 24 dni.
W innych sanatoriach jest po 7-8 zabiegow i to takich ktorych nie mamy na co dzien w przychodniach a tutaj klapa.
A jeszcze jedno...
Aby bylo jeszcze taniej i wiecej kasy zostalo w kieszenie Pana Falkowskiego to sa pokoje 2 osobowe gdzie sa podostawiane dodatkowo lozka czyli sa 3 osobowe i kto pierwszy ten lepszy bo osoba ktora dochodzi 3 do pokoju nie ma gdzie trzymac swoich ubran.A w lazienkach nie ma zadnej polki i kosmetyki trzyma sie w kosmetyczce na podlodze.Nie ma rowniez w pokojach zadnych szklanek ani talerzykow.Trzeba miec swoje.
Zwrot kosztow za przejazd liczony jest najkrotsza droga (czyli pkp) jesli jedziesz autem.Pani Ela sprawdza kilometry w google maps i nie wazne ze miales np 380km bo w googlach jest 320 i za tyle dostaniesz.Czyli jest 50-80zl za obie strony.
Wyzysk przez wyzyskiwanie drugiego czlowieka :(
Jesli masz bilet to masz tyle ile wydalas.
Pozdrawiam i zycze jadacym duzo wytrwalosci ;)
Zablokowany