Lubelski NFZ

Tu umieszczamy tematy związane z kolejką i oczekiwaniem na wyjazd do sanatorium.
Awatar użytkownika
Adela
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 12 lip 2014 15:10
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 9

Re: Lubelski NFZ

Post autor: Adela »

Ależ emocje :o :lol: :lol: :lol:
Awatar użytkownika
maria123
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 04 lis 2013 21:03
Oddział NFZ: Lubelski

Post autor: maria123 »

Oj są duże moje emocje. :shock: Szczególnie jak zbliża się kolejka bliżej końca, to emocje bardziej rosną. :lol:
Awatar użytkownika
jan19557
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 15 sie 2012 13:01
Staż sanatoryjny: 22
Podziękowano: 3 razy

Post autor: jan19557 »

Od 19,06 spadek o 2108. Stan na dziś 13185. Zacząłem odliczać centymetrem. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Awatar użytkownika
maria123
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 04 lis 2013 21:03

Post autor: maria123 »

Janie! Ja też odliczam centymetrem. Na dzień dzisiejszy mój numerek 2388. Myślę, że już niedługo otrzymam skierowanie. :shock:
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Też czekam od nowa :( ale nie mam kwitka przy sobie ale zaczęłąm od 25 tys :o niedawno :lol:
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Na dzisiaj : 13400
17.06. było: 16260
Awatar użytkownika
anusia153
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 08 gru 2013 08:04
Staż sanatoryjny: 4

Post autor: anusia153 »

Dzisiaj zastój w naszym NFZ , spadło zaledwie kilkanaście numerów :( Mario chyba na lato się nie załapiemy :(
kpecak
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 22 wrz 2013 21:23
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: kpecak »

Witajcie!
Ja z bratem mamy numerki około 2300. Czy wiecie może na kiedy można spodziewać się "przydziału"? Panie w NFZ są wyjątkowo opryskliwe a mnie bardzo zależy dowiedzieć się przynajmniej w którym miesiącu można spodziewać się realizacji, bo w pracy muszę podać termin planowanego urlopu. Może okazać się, że przydział dostanę ale urlopu już nie i tego nikt w lubelskim NFZ nie rozumie.
Przy okazji jeszcze jedna sprawa. Czy spotkaliście się z możliwością połączenia skierowań dwóch osób z rodziny, złożonych jedna po drugiej i umożliwienia im wyjazdu wspólnego? Wiem, że np. we wrocławskim NFZ nie ma problemu. Jak jest u nas?
Awatar użytkownika
Chmurka07
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 21 sty 2015 21:43
Staż sanatoryjny: 7

Post autor: Chmurka07 »

kpecak wspólny wyjazd jest możliwy , składając wniosek trzeba było poprosić , wiem że spinają dwa wnioski jednym spinaczem i to działa, a skierowanie możesz otrzymać praktycznie już w każdej chwili a równie dobrze za miesiąc lub góra dwa.
kpecak
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 22 wrz 2013 21:23
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: kpecak »

No właśnie nie jest możliwy. Składając skierowania moje i brata (jeden z nas potrzebuje specjalnej opieki, by do sanatorium w ogóle dojechać) poprosiłem o połączenie skierowań.
Pani powiedziała delikatnie, że ma nas w dupie. Złożyłem oficjalne pismo z ogromną prośbą o połączenie skierowań.
W odpowiedzi na to pismo otrzymałem telefon z krzyczącą do słuchawki panią S., że co ja sobie wyobrażam. Że to jest niemożliwe i nigdy NFZ czegoś takiego nie zapewnia. Jakoś dwa razy nam się udało. Poprosiłem wobec tego na oficjalną odpowiedź na piśmie. No i zgadnijcie. Jaka była odpowiedź? NIE, bo NIE. Czyste ludzkie podejście do sprawy.
Jako, ze w ustawie o NFZ nie ma zapisu o konieczności łączenia skierowań, nie mam możliwości odwołania się od pisma.
Jak takie sprawy się załatwia?
Czy trzeba udać się do kogoś konkretnego z jakąś bombonierką? Ale do kogo? Bo nie widzę innego rozwiązania.
Ratujcie!
ODPOWIEDZ