Lubelski NFZ

Tu umieszczamy tematy związane z kolejką i oczekiwaniem na wyjazd do sanatorium.
wojtek11
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 14 gru 2012 14:45
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 15

Re: Lubelski NFZ

Post autor: wojtek11 »

maria123 pisze:Oj są duże moje emocje. :shock: Szczególnie jak zbliża się kolejka bliżej końca, to emocje bardziej rosną. :lol:
g
maria123 duże :shock: ogromne emocje nie zagladałem do przęgladarki 2 tygodnie i co moje oczy widzą pozostało 8000 numerków pewnie wiosna 2016 murowana pozdrawiam wszystkich forumowiczów :) :)
Awatar użytkownika
anusia153
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 08 gru 2013 08:04
Staż sanatoryjny: 4

Re: Lubelski NFZ

Post autor: anusia153 »

kpecak pisze:No właśnie nie jest możliwy. Składając skierowania moje i brata (jeden z nas potrzebuje specjalnej opieki, by do sanatorium w ogóle dojechać) poprosiłem o połączenie skierowań.
Pani powiedziała delikatnie, że ma nas w dupie. Złożyłem oficjalne pismo z ogromną prośbą o połączenie skierowań.
W odpowiedzi na to pismo otrzymałem telefon z krzyczącą do słuchawki panią S., że co ja sobie wyobrażam. Że to jest niemożliwe i nigdy NFZ czegoś takiego nie zapewnia. Jakoś dwa razy nam się udało. Poprosiłem wobec tego na oficjalną odpowiedź na piśmie. No i zgadnijcie. Jaka była odpowiedź? NIE, bo NIE. Czyste ludzkie podejście do sprawy.
Jako, ze w ustawie o NFZ nie ma zapisu o konieczności łączenia skierowań, nie mam możliwości odwołania się od pisma.
Jak takie sprawy się załatwia?
Czy trzeba udać się do kogoś konkretnego z jakąś bombonierką? Ale do kogo? Bo nie widzę innego rozwiązania.
Ratujcie!
Witaj kpecak :kwiat: Ja Ci radze weź to pismo i idź do wydziału skarg znajduje się w tym samym budynku , nie musisz składać skargi na piśmie wystarczy ze porozmawiasz o swoim problemie ,jest tam bardzo miła i kompetentna osoba która nie jest z góry na "nie" , jestem pewna że podejdzie do sprawy po ludzku . Powodzenia :kwiat: