Podkarpackie - kolejka do sanatorium 2015
- chorowitks
- Pomocny Kuracjusz

- Na forum od: 26 gru 2011 11:16
Re: Podkarpackie - kolejka do sanatorium 2015
-
katarzynadudek7
- Na forum od: 29 lip 2015 14:14
- Oddział NFZ: Podkarpacki
- Staż sanatoryjny: 0
Ja czekam w kolejce reumatologicznej - w październiku zeszłego roku startowałam z numerem 18000 a dziś już "tylko" 4813
Pozdrawiam !
- chorowitks
- Pomocny Kuracjusz

Witam, podobno nie ma takiego coś jak zwroty w naszym funduszu. Zwolnione przez kogoś miejsce otrzymuje osoba z kolejki. Czy wiesz coś bliżej na ten temat?katarzynadudek7 pisze:Witam !
Ja czekam w kolejce reumatologicznej - w październiku zeszłego roku startowałam z numerem 18000 a dziś już "tylko" 4813Zobaczę jak będzie leciał sierpień i może upomnę się o jakiś zwrot na wrzesień lub październik.
Pozdrawiam !
-
katarzynadudek7
- Na forum od: 29 lip 2015 14:14
- Oddział NFZ: Podkarpacki
- Staż sanatoryjny: 0
- chorowitks
- Pomocny Kuracjusz

Masz rację - magia! Dziwnym trafem dla jednych nie ma, a inni wyjeżdżają sobie parami i jakim cudem pytam? Na dodatek pokoik 2-os. bo są przecież razem i nie wolno ich rozdzielić. A to niby dlaczego??? Niektórzy czekają cierpliwie w kolejce i biorą co idzie i nie mają wymagań. Jak to właściwie jest? Może inni coś napiszą na ten temat.....W końcu człowiek przez tyle lat płaci składki, rzadko korzysta z sanatorium, więc może powinien stawiać jednak wymagania!katarzynadudek7 pisze:Ponieważ studiuję i pisałam razem z wnioskiem podanie o nieprzydzielanie sanatorium w określonych miesiącach to powiedzieli żebym dzwoniła przed swoją "długą przerwą" czyli wrzesień, październik. Później mogę jechać dopiero w sierpniu 2016 a do tego czasu nie da się odwlekać sanatoryjnej godziny "0". Nie ma zwrotów zupełnie tak jak nie można wybrać miejsca, terminu i z kim się chce jechaćNie ma a jednak są - magia
Ja na szczęście nie mam wielkich wymagań, jedyne co mnie interesuje to niekolidujący termin, niewielka odległość i sanatorium w którym zajmują się moją chorobą.