Pustkowo ,03.11-26.11.2015

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
forumowicz

Re: Pustkowo ,03.11-26.11.2015

Post autor: forumowicz »

a tam , ciepłe - zimne , będzie klawo lub nie ;)

W ubiegłym roku, listopad był bardzo łaskawy , nie dmuchało i było w miarę ciepło, trzeba mieć nadzieję , że teraz też tak będzie.
Ośrodek jest dosyć duży, ale lekko zaniedbany, komu to się chce wykładać kasiorkę. Pokoje 2 osobowe, bo takich jest najwięcej są niezaduże, jedzenie ok, zabiegi podstawowe - żadnych rewelacji, obsługa - to różnie, początek taki sobie . Jak przyjedziesz , to będziesz miała już przydzielony pokój, chyba że masz choroby, które zakwalifikują Cię do jedynki. O tym zdecyduje lekarz, są 4 wizyty lekarskie. Możesz porozmawiać ze swoim lekarzem jakie zabiegi byłyby Tobie najlepsze i delikatnie zasugerować co chcesz . W Pustkowie nie ma basenu i krio-komory, jeśli lekarz zleci wówczas wiozą do Rewala, trzeba mieć siłę przekonywania gdyż przypisują basen tak ok 20 osobom .
Sklep vis-à-vis , ma ceny najnormalniejsze , po kilku dniach jak będziesz chciała to przelecisz się do sąsiedniej miejscowości, morze 200 m , można kilka razy dziennie spacerować . Weź ze sobą znaczki pocztowe jak będziesz coś chciała wysłać np zaświoadczenie do zakłady pracy lub pocztówki .
Raz w tygodniu ludziska jeździli na tańce, poza tym można zrobić ognisko ale też jeśli sami sobie zorganizujecie. O 22 pani pielęgniarka sprawdza obecność :lol:

coś jeszcze ? , pytaj, a jak coś przypomnę to napiszę :D
Awatar użytkownika
pechowa1dziewczyna
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 03 sie 2015 10:40
Oddział NFZ: Pomorski
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: pechowa1dziewczyna »

A moz e ktoś się ze mną zamieni na termin ;) :P
ola66
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 05 wrz 2015 10:47

Post autor: ola66 »

Witam :)
Kobietko nie pechowa:) będzie dobrze przetrwasz w tym Pustowo
Ja byłam w zeszłym roku co prawda w sierpniu ,było ok ,faktycznie nadmorskie kurorty są najlepsze w lecie ale nie trzeba się nastawiać ujemnie .!!!
W takim okresie i tam gdzie jedziesz to faktycznie dobre towarzystwo musi być .Jak mogę podpowiedzieć to pytaj się o pokoik 2 osobowy i najlepiej na 2 pietrze od strony basenu bo będziesz mieć po południu widniej i przyjemniej ;) .Powodzenia !!!
forumowicz

Post autor: forumowicz »

W Pustkowie jest jakieś sanatorium?
Awatar użytkownika
pechowa1dziewczyna
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz

ola66 pisze:Witam :)
Kobietko nie pechowa:) będzie dobrze przetrwasz w tym Pustowo
Ja byłam w zeszłym roku co prawda w sierpniu ,było ok ,faktycznie nadmorskie kurorty są najlepsze w lecie ale nie trzeba się nastawiać ujemnie .!!!
W takim okresie i tam gdzie jedziesz to faktycznie dobre towarzystwo musi być .Jak mogę podpowiedzieć to pytaj się o pokoik 2 osobowy i najlepiej na 2 pietrze od strony basenu bo będziesz mieć po południu widniej i przyjemniej ;) .Powodzenia !!!
A można sobie prędzej zarezerwować taki pokój dzwoniąc? Ten czas tak leci,że ani się obejrzę a czas będzie jechać...
Awatar użytkownika
pechowa1dziewczyna
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz

No dobra,podkręcam wątek.
Czas wyjazdu tuż,tuż...
Będę jechała samochodem z Rumi,mogę kogoś zabrać może po drodze....
Ktoś chętny?
Awatar użytkownika
pechowa1dziewczyna
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz

O której trzeba się zameldować w tym nieszczęsnym Pustkowie?
Pustkowo
Na forum od: 17 sty 2016 16:49
Staż sanatoryjny: 1

Post autor: Pustkowo »

I jak było w listopadzie w tym Pustkowie?
Awatar użytkownika
pechowa1dziewczyna
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz

Jak było ? Jeśli chodzi o rehabilitację to wyjazd postawił mnie na nogi.
A inne "atrakcje" to nie moja bajka.... ;)
Morze,piach,sztorm,słońce......,spacery,spacery,spacery. Doładowałam baterie:D
Pustkowo
Na forum od: 17 sty 2016 16:49
Staż sanatoryjny: 1

Post autor: Pustkowo »

Ja miałem turnus wczesniej 8-31pazdziernik 2015.codziennie to samo jakbym jechał autem to bym pojechał se na basen,siłownie,a tak to uziemniony człowiek
,chociaz Busem raz do kamienia pomorskiego ,pare razy do świnoujścia ale cudzym autem a to już gorzej bo nie mozesz zaplanować.Mieliśmy nawet ognisko ale jak to ktoś ze smyczy spuszczony nie zna umiaru...A u ciebie była jakaś impreza integracyjna?
ODPOWIEDZ