Komercjuszek
-
forumowicz
-
forumowicz
Re: Komercjuszek
Nie, nie oceniam po tym. Jednak raczej bezbłędnie udaje mi się ocenić, czy ktoś robi coś dla publiki i czy jest komercjuszkiem
. Ale nie chce mi się wchodzić w czczą polemikę w tym temacie. Juz mam tak śmiesznie ; )
Z tym wyżywieniem na prywatnych pobytach jest różnie. Czasami jest to samo, czasami nie. To zależy od podejścia danego ośrodka i zupełnie nie widzę w tym nic złego. W sanatoriach byłam i jako kuracjusz NFZ i jako osoba prywatna. Nie czułam się gorzej, gdy wszyscy jedli o tej samej godzinie i to samo, ani lepiej, gdy były inne godziny posiłków i inne menu. Stawka na wyżywienie nie jest oszałamiająca i dlatego niektóre sanatoria, szczególnie te, które mają sporo chętnych kuracjuszy prywatnych różnicują te stawki i stąd niekiedy różne jadłospisy albo bufet szwedzki. Tak samo będąc kuracjuszem NFZ nigdy nie czułam się gorzej od kuracjuszy prywatnych. To naprawdę nie jest jakiś ogromny problem. 
-
forumowicz
Emik, a ja tak jak napisałam wcześniej spotkałam się z tym, że osobom gorzej sytuowanym było zwyczajnie przykro i przełykały ślinę widząc, co sąsiad ma na talerzu. Dla mnie to nie jest fajne.
Ago, doczytałam, że siedziałaś przy jednym stoliku. no to może nie fajne. tam, gdzie byłam były rozwiązania takie, że albo były inne godziny posiłków, albo siedzieli stolikami - oddzielnie NFZ oddzielnie prywatni, ale naprawdę jakiegoś szału nie miel