Komercjuszek
Re: Komercjuszek
-
forumowicz
Ale sama co kiedyś wspomniałaś w/w kwotę doliczasz do faktury za pobyt ,aby zbytnio nie stresować potencjalnych gości.
Wielu właściwie WSZYSCY tak robią.
Podatek na podstawie niezależnych ksiąg odprowadza sie do Gminy..."
Nie rozumiem Darku
-
forumowicz
Liczy się jakość, nie ilośćMaria777 pisze:Brrrelok, Ty chyba jesteś zdrowy i do sanatorium nie pojechałeś się leczyć tylko w innym celuskoro wystarczyły Ci 2 czy 3 zabiegi dziennie
- Felice
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 09 sty 2011 10:42
- Oddział NFZ: Mazowiecki
- Staż sanatoryjny: 0
- Podziękował: 33 razy
- Podziękowano: 109 razy
Też jest jawne a te spore sumy to niestety plotka tak jak piszesz.emik pisze:A tak swoją drogą. Jawne jest to, ile dopłaca NFZ. A wie ktoś z was , ile płaci ZUS za turnus? Bo plotka mówi o sporych kwotach.
-
forumowicz
nie wypowiadam się na tematy , w których mało wiem ale czytam Was.
Odnośnie pokrywania kosztów leczenia sanatoryjnego (NFZ), każdy może sprawdzić w swoim ZIP-ie ile kosztowało leczenie + dopłata którą uiszczamy w ośrodku.
Na temat pokrycia kosztów przez ZUS , niestety nie wiem .
- Felice
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 09 sty 2011 10:42
- Oddział NFZ: Mazowiecki
- Staż sanatoryjny: 0
- Podziękował: 33 razy
- Podziękowano: 109 razy
Każdy ośrodek ma podpisywaną oddzielną umowę i te stawki są różne,ale kwota którą piszesz jest z chmury wzięta.Zus płaci gorzej od NFZ ,a biorąc pod uwagę 5 zabiegów dziennie to stawka jest wyjątkowo nędzna.W zależności od ośrodka od 70 do 80 zł za osobodzień (wyżywienie,zabiegi itp) co daje za całość jak łatwo wyliczyć 24 razy 70 lub 80.emik pisze:Felice, jeśli jest to jawne i wiesz, powiedz ile. ja słyszałam o ok. 5000zł. Przy założeniu, że turnus jest ciut krótszy, kuracjusze nic nie dopłacają i mają wiele więcej zabiegów oraz relaksacje i inne, to wydaje mi się to jak najbardziej możliwe.
- margot
- W naszej pamięci

- Na forum od: 26 lip 2010 13:17
- Oddział NFZ: Lubelski
- Staż sanatoryjny: 6