Komercjuszek

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
Awatar użytkownika
Maria777
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 08 lip 2014 17:38
Staż sanatoryjny: 2

Re: Komercjuszek

Post autor: Maria777 »

Brrrelok, Ty chyba jesteś zdrowy i do sanatorium nie pojechałeś się leczyć tylko w innym celu :lol: skoro wystarczyły Ci 2 czy 3 zabiegi dziennie
forumowicz

Post autor: forumowicz »

"Zgadza się Droga Kruszyno

Ale sama co kiedyś wspomniałaś w/w kwotę doliczasz do faktury za pobyt ,aby zbytnio nie stresować potencjalnych gości.
Wielu właściwie WSZYSCY tak robią.
Podatek na podstawie niezależnych ksiąg odprowadza sie do Gminy..."

Nie rozumiem Darku :oops: :) :?
emik
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 11 sty 2012 18:48
Podziękowano: 2 razy

Post autor: emik »

Można sprawdzić, ile dopłaca NFZ. W moim przypadku było to od 1380 do 1490 zł za 3 tygodnie pobytu w sanatorium uzdrowiskowym. raz byłam w dwójce , raz w trójce czyli dopłat ok.506 zł i niecałe 300. doliczając opłatę klimatyczną zamknęłam się w 2000 zł. Płaciłam jeszcze za telewizor, ale to ze współlokatorkami. Za parking nie płaciłam, bo jechałam autobusem :)) albo byłam podwożona. Ale może opłat za przejazdy nie wliczajmy, przecież w jakiekolwiek miejsce byśmy nie pojechali, płacić musimy, prawda? Z telewizora też wiele osób rezygnuje i to nie dlatego, ze nie mają 20 czy 30 zł, ale dlatego, że nie chcą telewizora albo są sale telewizyjne, a ktoś ogląda tylko jakieś programy informacyjne i nic więcej. No i opłat za leżaki i parawany może też nie, wszak nie trzeba tego mieć, a poza tym parawan w Lądku? No może? Wszak parawaning modny :)) Tak czy siak, jeśli znajdziemy sanatorium z zabiegami za ok. 100 zł dziennie koszty bywają podobne. Pozdrawiam
emik
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

A tak swoją drogą. Jawne jest to, ile dopłaca NFZ. A wie ktoś z was , ile płaci ZUS za turnus? Bo plotka mówi o sporych kwotach.
forumowicz

Maria777 pisze:Brrrelok, Ty chyba jesteś zdrowy i do sanatorium nie pojechałeś się leczyć tylko w innym celu :lol: skoro wystarczyły Ci 2 czy 3 zabiegi dziennie
Liczy się jakość, nie ilość :idea:
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 sty 2011 10:42
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 33 razy
Podziękowano: 109 razy

Post autor: Felice »

emik pisze:A tak swoją drogą. Jawne jest to, ile dopłaca NFZ. A wie ktoś z was , ile płaci ZUS za turnus? Bo plotka mówi o sporych kwotach.
Też jest jawne a te spore sumy to niestety plotka tak jak piszesz.
emik
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Felice, jeśli jest to jawne i wiesz, powiedz ile. ja słyszałam o ok. 5000zł. Przy założeniu, że turnus jest ciut krótszy, kuracjusze nic nie dopłacają i mają wiele więcej zabiegów oraz relaksacje i inne, to wydaje mi się to jak najbardziej możliwe.
forumowicz

dobry wieczór,

nie wypowiadam się na tematy , w których mało wiem ale czytam Was.
Odnośnie pokrywania kosztów leczenia sanatoryjnego (NFZ), każdy może sprawdzić w swoim ZIP-ie ile kosztowało leczenie + dopłata którą uiszczamy w ośrodku.
Na temat pokrycia kosztów przez ZUS , niestety nie wiem .
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 sty 2011 10:42
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 33 razy
Podziękowano: 109 razy

Post autor: Felice »

emik pisze:Felice, jeśli jest to jawne i wiesz, powiedz ile. ja słyszałam o ok. 5000zł. Przy założeniu, że turnus jest ciut krótszy, kuracjusze nic nie dopłacają i mają wiele więcej zabiegów oraz relaksacje i inne, to wydaje mi się to jak najbardziej możliwe.
Każdy ośrodek ma podpisywaną oddzielną umowę i te stawki są różne,ale kwota którą piszesz jest z chmury wzięta.Zus płaci gorzej od NFZ ,a biorąc pod uwagę 5 zabiegów dziennie to stawka jest wyjątkowo nędzna.W zależności od ośrodka od 70 do 80 zł za osobodzień (wyżywienie,zabiegi itp) co daje za całość jak łatwo wyliczyć 24 razy 70 lub 80.
Awatar użytkownika
margot
W naszej pamięci
W naszej pamięci
Na forum od: 26 lip 2010 13:17
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 6

Post autor: margot »

Jeden z ośrodków w atrakcyjnej miejscowości ma podpisany kontrakt z ZUS-em na 90 pln za osobodzień , Busko wystawiło cenę 140 pln i od minimum 2 lat kontraktu brak .
Zablokowany