ALEKSANDRÓW KUJAWSKI -AKTUALNIE

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
Kamis3
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 04 sty 2013 20:24

ALEKSANDRÓW KUJAWSKI -AKTUALNIE

Post autor: Kamis3 »

Witam!
Bardzo proszę o aktualne informacje na temat Kolejowego Szpitala Uzdrowiskowego w Aleksandrowie Kujawskim, przede wszystkim baza zabiegowa, wyżywienie, atrakcje? Wcześniejsze informacje nie są optymistyczne, ale może coś się zmieniło????????? Turnus rozpoczyna się 06.09.2015.
Pozdrawiam ;)
forumowicz

Re: ALEKSANDRÓW KUJAWSKI -AKTUALNIE

Post autor: forumowicz »

Kamis, kilka postów niżej masz temat o Aleksandrowie
http://forum.nasze-sanatorium.pl/viewto ... f=3&t=1072
Jest tam opinia Sylwii z sierpnia, moja z czerwca. Chyba bardziej aktualnych nie będzie.
Kamis3
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz

Dzięki!
No, no wszystko już niedługo się okaże 8-)
Awatar użytkownika
Dario X
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 16 mar 2015 18:56
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 4

Post autor: Dario X »

Już dworzec wygląda jakby wczoraj było bombardowanie dywanowe. Miasteczko z zadziwiającą ilością pomników, obelisków, śmigieł i tablic pamiątkowych i gdzie na głównym skrzyżowaniu rozjadą Cię na pasach jak nie masz oczu dookoła głowy. Potem jest nie lepiej budynek sanatorium znajduje się bezpośrednio przy trasie kolejowej Wwa-Bydgoszcz gdzie co 20 min zasuwa pociąg, który nawet w środku nocy potrafi efektownie gwizdnąć i w pokoju słychać komunikaty z dworca.../ skrzydło prawe /a od frontu boczna ulica z dojazdem do fabryki. Jakby tego było mało obok są baraki w których dwa tygodnie biesiadują kolejarze racząc się niekoniecznie zieloną herbatą i drą się do północy.
Zabiegi standartowe obsługa ok. najlepsze ze wszystkiego o dziwo było wyżywienie - catering!!!
Podsumowując koszty by doprowadzić ten obiekt do dzisiejszych wymogów / remonty, ocieplenie , zagospodarowanie i zaniedbany ogród / szkoda lepiej z góry przeznaczyć go na kwaterę na batalion sił szybkiego reagowania dla niewyżytych rekrutów.
Ale spoko tylko parę km jest Toruń i Ciechocinek i można po zabiegach zamówić kawę albo piwo i patrząc na piękne kwiaty i fontanny posłuchać na żywo o historii miliona białych róż ;)
Kamis3
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz

Wydawać by się mogło, że największą zaletą Aleksandrowa jest to, że Ciechocinek i Toruń są niedaleko. :roll:
smakija1
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 16 maja 2014 21:17
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 3

Post autor: smakija1 »

Byłam tam w ubiegłym roku we wrześniu ,jest spoko ,
jedzenie dobre ,zabiegi tez i mozna sie dogadac ,zeby coś przesunąc ,
nikt nie sprawdza ,czy o 22 leżysz w piżamce w łóżeczku swoim ,
w klubokawiarni ,wybawiłam sie ile chciałam .
Towarzystwo było fajne ,chodziliśmy do lasu na wycieczki ,
robiliśmy sobie ogniska w ogrodzie /nawet ze śpiewem..../naprawde tam nie jest tak żle .
Pociągi mi nie przeszkadzały ,a dworzec niech sobie bedzie jaki chce -można trafic gorzej ,
forumowicz

Kamis3 pisze:Wydawać by się mogło, że największą zaletą Aleksandrowa jest to, że Ciechocinek i Toruń są niedaleko. :roll:
Kamis, dla mnie Aleksandrów jako Aleksandrów nie ma zalet. To po prostu brzydkie miasteczko.
Co nie znaczy oczywiście,ze będziesz miała nieudany pobyt- zabiegi są w porządku i jeżeli trafi Ci się miłe towarzystwo to będzie okej :)
forumowicz

AgaC - Wszystko zależy od osobowości i oczekiwań człowieka. Mnie np. najmniej zależy na "towarzystwie", nawet miłym, jak je nazywasz.
Codziennie mam po czubek nosa wszelkiego rodzaju "miłego" towarzystwa. Odpoczywać lubię w ciszy :o
forumowicz

Rozumiem. Ja nie jestem typem samotnika, dlatego dla mnie jest to bardzo ważny aspekt
forumowicz

AgaC pisze:Rozumiem.
To bardzo dobrze :)
ODPOWIEDZ