Mąż lub żona wyjeżdża do sanatorium

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.
Rachel
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 05 kwie 2013 19:16
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 2

Re: Mąż lub żona wyjeżdża do sanatorium

Post autor: Rachel »

Wreszcie dzisiaj złożyłam skierowanie z kompletem badań na leczenie w ramach prewencji ZUS.
Do miesiąca mam otrzymać zawiadomienie o komisji lekarskiej, a potem albo "tak" albo "nie".
Jeśli "tak" to będę żoną wyjeżdżającą do sanatorium. A jeśli już miałabym wyjechać to mam
takie malutkie życzenie - niech będzie troszkę cieplej no i nie daleko bo ostatnio jakaś taka leniwa
jestem. Może ma na to wpływ zima? :lol:
Awatar użytkownika
eluunia
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 23 lut 2013 16:44

Post autor: eluunia »

...jak ja mu to powiem :?: :?: :lol: :lol: żartuje już wie :)
Rachel
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

...i nie wyjechałam po tym jak w styczniu 2013 złożyłam wniosek do sanatorium z prewencji ZUS. Wszystko było na dobrej drodze jednak niespodziewanie pojawiły się trudne sprawy i gdy otrzymałam powiadomienie aby stawić się na komisji, która miała skierować mnie do sanatorium zaniepokoiłam się nieco bo o tym aby pojechać na leczenie uzdrowiskowe mowy nie było i ...nie wyjechałam. Potem nastąpiła śmierć męża i o złożeniu wniosku do sanatorium nie myślałam. Ostatni raz kiedy byłam w sanatorium to sierpień 2013 w Inowrocławiu. Gdybym po powrocie złożyła wniosek dziś pewnie oczekiwałabym na wyjazd a tak? A tak muszę złożyć wniosek teraz bo jestem już na tyle silna aby wyjechać i czekać kolejnych parę lat, chyba że z ZUS... spróbuję i tu i tu, kiedyś się doczekam, prawda?
Awatar użytkownika
andrzej1955
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 27 sty 2011 16:52
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 10
Podziękowano: 5 razy

Post autor: andrzej1955 »

Witaj Rachel :kwiat: to miło że tu znowu od czasu do czasu się pokazujesz ,co do skierowania do sanatorium to możesz skorzystać ze skierowania z ZUS-piszesz że pracujesz-dla podratowania zdrowia,i to będzie najszybciej-zapytaj w ZUS-ie jakie potrzebujesz dokumenty i od jakiego lekarza-wydaje mi się że od specjalisty,podejrzewam że ktoś z forumowiczów był w podobnej sytuacji i to tutaj opisze,Pozdrawiam Serdecznie :kwiat:
Rachel
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Od mojego ostatniego wyjazdu do sanatorium mija właśnie 2 lata. Trudne sprawy sprawiły, iż po powrocie nie złożyłam kolejnego wniosku do NFZ. Z Prewencji ZUS także nie mogę korzystać gdyż mam przyznaną rentę rodzinną na stałe. Na dzisiejszej kontrolnej wizycie lekarskiej poprosiłam doktor o wypisanie skierowania. Wczoraj wykonano mi badania lekarskie także jutro złożę komplet ze skierowaniem do NFZ. Podobno czas oczekiwania to 2 lub 2,5 roku. Poczekam. Zawsze kiedyś się doczekam. Tak więc znów jestem oczekująca na numerek :)
Rachel
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Dzisiaj właśnie otrzymałam powiadomienie z NFZ MOW w Warszawie, że mój nr wynosi... słuchajcie, ja nie potrafię takiej liczby odczytać. Pomożecie? :)

07-15-52875-5

Żartuję, oczywiście wiem, że pierwsza liczba (07) to miesiąc w którym został zarejestrowany mój wniosek, następnie (15) rok 2015 i dopiero potem jest mój nr czyli 52875. Aż tak duży to nie jest. Gdy w 2011 złożyłam wniosek otrzymałam nr ponad 90 tys. i czekałam 2 lata. Czyżbym tym razem czekała troszkę krócej? Nie chcę krócej, chcę wyjechać latem 2017 :)
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Rachel , podając swój numerek skierowania , jesteś "obiektem", który można monitorować ;) ,
pozdrawiam :kwiat:
Awatar użytkownika
Fionka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 mar 2015 18:09
Oddział NFZ: Łódzki

Post autor: Fionka »

Rachel 07 to kod Mazowieckiego NFZ .Na szczescie nie jestes pod lupa bo w przegladarce brak skierowania o takim numerze
Awatar użytkownika
basiat
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 27 kwie 2014 17:00
Oddział NFZ: Podlaski
Staż sanatoryjny: 5

Post autor: basiat »

Ooooo :o :o Czyli już jeden monitoring miałaś :lol: :lol: :lol: :lol:
forumowicz