Dla Kogo SAN poszpitalne

Formalności związane z wyjazdem do sanatorium - wnioski, skierowania, koszty, terminy, zwolnienia, itp.
Awatar użytkownika
Fionka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 mar 2015 18:09
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 2

Re: Dla Kogo SAN poszpitalne

Post autor: Fionka »

Nigdy wczesniej nie wnikalam w te sprawy.Skladalam wniosek do NFZ-tu , nie dawali to nie.Mialam szczescie prowadzic tur. reh. wiec nie wnikalam glebiej w przyczyny odmowy i tak kilka razy w roku bylam na turnusie z rehabilitacja.Teraz widze ze robili mnie w konia.Powiem ze nadal nie rozumie co oznaczaja te kryteia szpitalne , np.12 miesiecy po operacji .Czy zaraz po 12 miesiacach czy np. po 5 latach bo to tez jest po 12 miesiacach bo na szczescie organy nie odrastaja a ich brak z biegiem czasu daje w d..pe.Zus mnie nigdy nie wysylal na leczenie mimo iz bylam na rencie 14 lat.Teraz sie do nich udalam i co 4 miesiace i nic .Mysle ze nie wiedza co ze mna zrobic bo oddalam sprawe o zabrana rente do sadu.Zobaczymy-czas, czas :shock: :shock:
Zosia
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 29 gru 2009 15:33
Oddział NFZ: Podlaski
Podziękował: 64 razy
Podziękowano: 55 razy

Post autor: Zosia »

Elu życzę sukcesu . Mojemu mężowi odebrali rentę po 12 latach . Też oparło sie w sądzie - niestety ale trzeba walczyć . Powodzenia
Awatar użytkownika
Fionka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Zosia pisze:Elu życzę sukcesu . Mojemu mężowi odebrali rentę po 12 latach . Też oparło sie w sądzie - niestety ale trzeba walczyć . Powodzenia
Zosiu a czy walke wygraliscie :?:
Zosia
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 29 gru 2009 15:33
Oddział NFZ: Podlaski
Podziękował: 64 razy
Podziękowano: 55 razy

Post autor: Zosia »

Właśnie - niestety . Pani mecenas z ZUS znała Panią sędzię shock: .
forumowicz

Post autor: forumowicz »

• ..."Sąd wydał niekorzystny dla nas wyrok? Spokojnie - nie oznacza to jeszcze ostatecznej przegranej. Prawo przewiduje bowiem możliwość wniesienia apelacji. Żeby była ona jednak skuteczna, trzeba pamiętać o spełnieniu kilku warunków..."'

http://www.dziennikpolski24.pl/artykul/ ... l?cookie=1
Awatar użytkownika
Fionka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Zosiu tego sie obawiam. Czekam juz 1,5 roku przebylam wizyty u 7 Bieglych i nic .Mam prosbe napisz jak to wyglada w praktyce na PW bo Admin nas pogoni bo odbiegam od tematu .Dzieki Ela
ODPOWIEDZ