Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Hana51 pisze:Winda była nieczynna przez 2 tyg. i kilkanaście razy dziennie do góry i na dól.
Osobom mającym problemy z chodzeniem donosili posiłki i zabiegi wykonywali w pokojach?
Karygodne. Przecież to sanatorium przyjmuje osoby ze schorzeniami narządu ruchu, również poruszające na wózkach inwalidzkich.
Osoby na wózkach były zakwaterowane na parterze. Jadalnia była na piętrze ale posiłki otrzymywali do pokoju.A z zabiegami już nie było dla nich problemu bo wszystkie odbywały się na parterze.
Czytam co piszecie i nie wierzę w tą ilość zabiegów.Byłam miesiąc temu i na "świeżo" info.Miałam 89 zabiegow ( tak mam zapisane w wypisie) plus te 5 pogadanek.Nic więcej.Gdybym chciała to mogłam wykupić dodatkowe za zgodą lekarza.
Rehabilitowali mi kręgosłup.
Myślałam że ilość zabiegów z ZUS jest wszędzie taka sama.Tymczasem miałam dużo mniej zabiegów od pozostałych tu piszących osób.
Stokrotko ja miałam 108 ale teraz się postawię ,ja nie mogę stawać swobodnie na nogę to mam zaliczyć powyżej setki? to jakiś horror
Mariolu tak żle mi życzysz? Zycz mi poniżej 80
zdarzało się ,że ludzie mieli tyle wypisanych zabiegów ,biegali potem z wywieszonym językiem bo nie mogli się wyrobić na posiłki i narzekali na brak czasu wolnego.Nie zawsze dużo znaczy dobrze i zdrowo. czasami 4-5 zabiegów trafionych tych powiedzmy '' 80'' daje więcej dla organizmu (zdrowia) jak 100 czy ponad 100 zabiegów . Ludzie sami prosili lekarzy o więcej zabiegów a potem często nie byli w stanie wykorzystać ich .wszystko ale z umiarem. zabiegi które nawzajem się wykluczały występowały po sobie . Tak bywało . Pogadanek ( relaksacji w Stegnie było bodaj 8) Stokrotko oby te 80 które miałaś Ci pomogło .
Zabiegi przydziela lekarz na miejscu i tam trzeba sugerować jeżeli pozwoli Oficjalnie będąc z ZUS zabiegów nie można wykupić jest zakaz . Wiem ,że załatwiano po cichu masaże Lekarz w ośrodku nie może sugerować czy proponować zakupu zabiegów - jest to nielegalne.
Prawde mowiac to bardziej mi pomoglo te 50 pare z nfz niz ponad setka z zus. Wedlug zasady jakosc a nie ilosc...z zusu to tylko pradow wszelakich bylo pod dostatkiem..