Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Witam, za parę dni jadę do sanatorium, źle spojrzałam na datę robienia badań i teraz okazało się, że badania RTG i EKG będą nieważne 6 dni. Czy jeśli pojadę z takimi odeślą mnie i nie przyjmą ?
Napewno nikt nie będzie robił problemu.Bardzo często lekarz w sanatorium wcale nie patrzy na badania,bo nie ma na to czasu.Za drzwiami zwykle czeka kolejka kuracjuszy,więc lekarz tylko pyta o schorzenia, czasem zmierzy ciśnienie,albo zrobi to pielęgniarka, potem przepisuje zabiegi i to wszystko.Nie zdarzyło mi się,żeby lekarz dokładnie sprawdzał wyniki.
Wszak NIGDY badania nie są ważne -
Ważne sa tylko dla Lekarza Ballenologa w chwili składania wniosku , dlatego po okresia oczekiwania po 18 miesiącach sa weryfikowane nie tak Badania ja ponowienie wniosku Wszak mogło się zdarzyc ,że Ktos OZDROWIAŁ i nie musi jechac do santorium
Znam takie przypadki kiedy to był żle wypisany wniosek ze szpitala a został zakwalifikowany jako normalny i po okresie 18 miesiecy ..lekarz wypisujący nie ponowił
a badani i tak NIKT ich oprócz lekarza Balellonologa NIE CZYTA !!
Badania ważne są pół roku : morfologia, OB , analiza moczu i ekg , natomiast rtg klatki 2 lata , jeśli złożyłaś wraz z wnioskiem to nie będziesz musiała powtarzać - one muszą być ważne w momencie składania do nfz-tu lub zus-u.