Krynica Wosjskowe 4-25-10-2015

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
elfoj
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 23 lip 2013 21:10
Oddział NFZ: Pomorski

Krynica Wosjskowe 4-25-10-2015

Post autor: elfoj »

Witam, czy ktoś jedzie w październiku do sanatorium wojskowego w Krynicy. Jak tam jest? Mam termin 4-25-2015. :P
Awatar użytkownika
malgorzatas
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 16 lis 2013 14:16
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 6
Podziękował: 1 raz
Podziękowano: 2 razy

Re: Krynica Wosjskowe 4-25-10-2015

Post autor: malgorzatas »

Witaj elfoj :kwiat: jedziesz do Continentala czy do 20 Szpitala Wojskowego :?: w jednym i drugim byłam...więc napisze tobie co i jak ;) pozdrawiam
elfoj
Kuracjusz
Kuracjusz

Witaj :D Mam do Wojskowego. Jak tam jest. Wdzięczna za wszelkie informacje te bardziej przydatne i te mniej będę niezmiernie :)
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 sty 2011 10:42
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 33 razy
Podziękowano: 109 razy

Post autor: Felice »

elfoj pisze:Witam, czy ktoś jedzie w październiku do sanatorium wojskowego w Krynicy. Jak tam jest? Mam termin 4-25-2015. :P
Jest bardzo fajnie.Duża możliwość mieszkania w jedynce - jest ich 60.Część w studiach 1+1 i wspólna łazienka.Warunki bytowe bardzo dobre,baza zabiegowa cała na miejscu,nie trzeba nigdzie biegać...no chyba że ma się zlecone picie wód ...zdrojowych oczywiście.Przyjęcia szybko i sprawnie.Jak chce się wejść do pokoju przed 14 jest dodatkowa opłata.
Awatar użytkownika
Marlenka
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 30 lip 2015 20:09
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 3

Post autor: Marlenka »

elfoj pisze:Witaj :D Mam do Wojskowego. Jak tam jest. Wdzięczna za wszelkie informacje te bardziej przydatne i te mniej będę niezmiernie :)
Witaj elfoj :kwiat: Jestem tutaj do 3-go. Jest świetnie! Bazy zabiegowej mogą mi wszyscy pozazdrościć. Posiłki są pyszne i obfite, nie słyszałam żeby ktoś narzekał. Pisz ci Cię interesuje to odpowiem. Masz przydział do dużego budynku czy do małego?
elfoj
Kuracjusz
Kuracjusz

Witaj M:) Jeśli chodzi o adres to mam w skierowaniu : ODDZIAŁ SANATORYJNY
Adres: KRYNICA-ZDRÓJ, UL. ŚWIDZIŃSKIEGO 4, Z tego co piszesz kumam że wojskowe ma kilka budynków? Jeśli możesz napisz oraz jakie jakie dobre zabiegi mają, które pokoje są w miarę dobre i tam i tu , nie musi być jedynka, i w ogóle jaka atmosfera tam jest :)
Awatar użytkownika
Marlenka
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

elfoj pisze:Witaj M:) Jeśli chodzi o adres to mam w skierowaniu : ODDZIAŁ SANATORYJNY
Adres: KRYNICA-ZDRÓJ, UL. ŚWIDZIŃSKIEGO 4, Z tego co piszesz kumam że wojskowe ma kilka budynków? Jeśli możesz napisz oraz jakie jakie dobre zabiegi mają, które pokoje są w miarę dobre i tam i tu , nie musi być jedynka, i w ogóle jaka atmosfera tam jest :)
Wygląda na to że masz zakwaterowanie w głównym budynku. Osobiście wolę ten mniejszy na Pułaskiego ;) Ten duży robi na mnie wrażenie "fabryki zdrowia" :D Oba są świetnie wyposażone, w małym większość pokoi to 2-jki, w dużym to różnie, są i 3-jki i 4-ki. Ze słyszenia mogę powiedzieć że im wyżej to gorzej, ale wszystkie świeżo odnowione czyściutkie nie można im nic zarzucić. Przeważnie są to studia, czyli łazienkę i przedpokój dzielisz z drugim pokojem. Atmosfera w małym jest bardzo rodzinna, jest nas 20 osób i drugie tyle żołnierzy przyjeżdżających po misjach, praktycznie wszyscy się znają. W dużym jest około 200 kuracjuszy.
O zabiegach mogłabym się rozpisywać w nieskończoność, bo jest tu chyba wszystko o czym sobie zamarzysz (nawet fala uderzeniowa, kriokomora i odnowa biologiczna). Wątpię żebyś sobie zażyczył jakiś zabieg, którego tu nie mają :) Moje ulubione to masaż MEDY JET (łóżko wodne), masaż podwodny i ćwiczenia na basenie. Po pierwszj wizycie dostaniesz rozpiskę zabiegów, którą zawsze bez problemów można zmienić na co chcesz i kiedy chcesz. Są różne diety, z których też można zrezygnować. Posiłki są obfite i smaczne. Mam dietę odchudzającą, myślałam że będę chodzić głodna a tym czasem jem tyle że w domu nie pochłaniam takich ilości (zostało mi jeszcze 5 dni i straciłam już prawie 4 kg). Każdemu bez wyjątku zapisują 10 zabiegów kuracji pitnej i z tego się nie wymigasz ;)
Ręczniki są wymieniane w połowie turnusu, na suche zabiegi dostajesz flizeliną, jeżeli chcesz "mokre" to weź dodatkowy ręcznik. Sztuce, talerzyki szklanki są w pokojach.
Są biura turystyczne, zaprzyjaźnione, które przychodzą do ośrodka z propozycjami wycieczek, mają ciekawe propozycje.

Coś jeszcze Cię interesuje?
Awatar użytkownika
Marlenka
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

To podobno najlepsze sanatorium w Krynicy :P
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Właściwie wszystkie wojskowe sanatoria/szpitale uzdrowiskowe, we wszystkich uzdrowiskach, nadal są wzorcowymi ośrodkami (jeśli chodzi o leczenie uzdrowiskowe).
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 sty 2011 10:42
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 33 razy
Podziękowano: 109 razy

Post autor: Felice »

Z tego skierowania wynika,ze w głównym budynku.Ale nie bój się to nie jest aż taki moloch i może atmosfery rodzinnej nie będzie,ale jest fajnie.Też ludzie się bez problemu poznają.Zabiegi tak jak pisze Marlenka w pełnej gamie.Mają nawet własną maszynę do borowiny,więc zawijania (polecam) nie są oszukane i z plastrów.Wejdź na ich stronę to sprawdzisz jakie zabiegi masz do wyboru.Świetnie prowadzona jest gimnastyka w basenie,zresztą rehabilitanci są bardzo miło ustosunkowani do pacjenta i przychylni.Ja miałam 5 zabiegów dziennie i tak fajnie rozplanowane,ze nie odczułam uciążliwości.Kończyłam wszystko przed 14.
Sama Krynica ma świetną ofertę turystyczną,a biuro Jaworzyna zniżkę dla kuracjuszy z Wojskowego.Wybieram się tam znów,ale chyba zimą.Zima w Krynicy jest przepiękna i jest też co robić.Jak zima nie wyjdzie to maj będzie cieszył wiosną.
ODPOWIEDZ