Nowe Łazienki Mineralne w Krynicy

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
grazyna24
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 20 wrz 2015 12:32
Oddział NFZ: Śląski

Re: Nowe Łazienki Mineralne w Krynicy

Post autor: grazyna24 »

Danusiu, wielkie dzięki za informację ja jestem po operacji ginekologicznej wiec na pewno dostanę coś z borowiną,
z resztą to mój pierwszy wyjazd sanatoryjny więc jestem bardzo zielona w tym temacie .
Mój turnus to tak zwany poszpitalny więc nie liczę na zbyt wiele ,ale się okaże . Nie mam na to wpływu jaki pokój dostanę ani na to jakie zabiegi
zostaną mi przydzielone . Poddam się temu co będzie i tyle. Nie ukrywam ,że jak się dowiedziałam gdzie pojadę to chciałam sobie poczytać na temat NŁM
przykro to pisać ale większość wpisów jest negatywna. Po przeczytaniu byłam przerażona ale wyjścia są dwa jechać lub nie .Ponieważ ciągle dochodzę do siebie
po bardzo rozległej operacji to przyda mi się parę zabiegów, postanowiłam że pojadę, może nie będzie tak źle (nawet w starej części),może spotkam się z fajnymi dziewczynami co przeszyły to co ja i jakoś to przetrwamy. Szczerze na to liczę .Za przemówił jeszcze jeden fakt ,że Krynica jest bardzo ładna byliśmy tam z mężem
w ubiegłym roku na dłuższym wypoczynku ,a w tym roku tylko na dwa dni odwiedzaliśmy koleżankę która też po operacji ginekologicznej przebywała w sanatorium
w Lwim Grodzie. Pojęcia jeszcze wtedy nie miałam że ja tam będę w sanatorium, więc postanowiłam że jadę i to przetrwam.
Pozdrawiam Cię serdecznie
Grażyna :)
Awatar użytkownika
Nutka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 20 lut 2015 19:53
Oddział NFZ: Świętokrzyski
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 29 razy
Podziękowano: 6 razy

Post autor: Nutka »

Grażynko :kwiat: o zabiegach po operacji ginekologicznej,to nic Ci konkretnego nie napiszę.
Bo ani ja ,ani znajome z turnusu, takich nie miały....zresztą tak prawdę mówiąc nie interesowało mnie to.
Ja byłam zadowolona z pobytu.....udało mi się dostać dobre warunki mieszkaniowe,fajną współlokatorkę miałam.
Ale masz rację,nie to jest najważniejsze.....trzeba podreperować swoje zdrowie.
Życzę Ci udanego turnusu i skutecznych zabiegów :D
Pozdrawiam :kwiat:
grazyna24
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 20 wrz 2015 12:32
Oddział NFZ: Śląski

Post autor: grazyna24 »

Bardzo dziękuje Danusiu , jak wrócę to napiszę co i jak .
Pozdrawiam
Grażyna :)
kahlo
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 17 wrz 2015 12:39
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 3

Post autor: kahlo »

Oczywiście napiszę jak było, jak mam "załatwić" pobyt w wyremontowanej części (niestety nie mogę jechać wcześniej:( )
Awatar użytkownika
Nutka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 20 lut 2015 19:53
Oddział NFZ: Świętokrzyski
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 29 razy
Podziękowano: 6 razy

Post autor: Nutka »

kahlo pisze:Oczywiście napiszę jak było, jak mam "załatwić" pobyt w wyremontowanej części (niestety nie mogę jechać wcześniej:( )
kahlo :kwiat: Uzdrowisko nie prowadzi wcześniejszej rezerwacji ........spróbuj może załatwić sobie zaświadczenie od lekarza,że musisz mieć lepsze warunki mieszkaniowe ze względu na chorobę ;)
Wtedy zadzwoń i im to przekaż.....może coś się uda,ale i z tym bywa różnie ;) Jedni na kręgosłup dostawali pokój z łazienką,a inni po przebytej operacji ginekologicznej,gdzie higiena to podstawa,
dostawały pokój bez łazienki :roll:
Tego się nie wyczuje,ale zawsze można spróbować....trochę uśmiechu i pogodne oblicze może znacznie więcej niż duża buzia i ciągłe pretensje ;)
pozdrawiam :kwiat:
kahlo
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 17 wrz 2015 12:39
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 3

Post autor: kahlo »

Oczywiście, również uważam, że "Dobrze jest być dobrym dla dobrych. Dla niedobrych też jest dobrze być dobrym - po to, aby stali się dobrymi.", ale jak dostanę pokoju bez łazienki to przestanę uważać :evil: :lol: :lol: :lol:
xzibi
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 08 mar 2013 14:27
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 9
Podziękował: 1 raz

Post autor: xzibi »

Nie ma co tragizować stara część nie jest aż taka straszna też miałem obawy, że się tam nie przeżyje a jednak.Przełożona pokoje przydziela od swojego widzimisię i nie idzie się z kobietą dogadać jedyne wyjście to wpis na skierowaniu od lekarza o dolegliwościach urologicznych i jest pokój w części wyremontowanej.Naprawdę nie jest aż tak źle byłem tam 2 lata temu w listopadzie. Baza zabiegowa też nie jest po remoncie o czym nikt nie wspomina ale też się przeżyje bo co pomoże ładny pokój a sprzęt późne rocococo.
ODPOWIEDZ