To zależy od wyznaniaMaria K pisze:
Jak normalny człowiek chce uzyskać jakąś pomoc to ma raczej kiepskie szanse ,i to nie tylko w urzędach ale w kościele też.
Czy orzeczenie o stopniu niepełnosprawności coś zmienia?
-
forumowicz
Re: Czy orzeczenie o stopniu niepełnosprawności coś zmienia?
- Maria K
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 18 maja 2015 14:34
- Oddział NFZ: Mazowiecki
- Staż sanatoryjny: 7
- Fionka
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 09 mar 2015 18:09
- Oddział NFZ: Łódzki
- Staż sanatoryjny: 2
-
forumowicz
Pierwszy to bezpłatny bilet do zoo, drugi ulgowy bilet do Centrum nauki Kopernik
- andrzej1955
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 27 sty 2011 16:52
- Staż sanatoryjny: 10
- Podziękowano: 5 razy
- darek
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 16 lut 2012 20:21
- Oddział NFZ: Śląski
- Staż sanatoryjny: 0
- Podziękował: 13 razy
- Podziękowano: 88 razy
Niestety a Znam wielu niepełnosprawnych dla Wielu to możliwość wyłuskania jak najwięcej profitów dla siebie- czytaj szefów firm.
Znam kilka osób -Opiekunów niepełnosprawnych dla ,których NAJWAŻNIEJSZY jest pkt w orzeczeniu i SYMBOLE nie to ,że Osoba Ma..
Co do Kart pamiętamy Dyskusję nawet w Naszym Gronie z wieloma wypowiedziami nie polemizuję ,ale każdy ma prawo wypowiedzenia się wszak żyjemy wolnym kraju.
Faktem jest ,że w ZPCHR liczą się TYLKO GRUPY te SPECJALNE bo za nie można mówić trywialnie NAJWIECEJ SKASOWAĆ z PFRONU a najmniej wypłacić "KLIENTOWI " Bo tak nazywani są Ci Ludzie .
Znany jest przypadek pewnej pod warszawskiej firmy o której nawet Pani Jaworowicz nie ZROBI programu choć szwindle tam robione zna chyba cała Polska i większość w PFRONIE - bo jak można NAZWAĆ pełnomocnictwo do Konta dla właściciela Firmy
KLIENTOWI zostaje z wypłaty całe 700-800 złotych resztę kasuje ..PEŁNOMOCNIK.
Znany jest przypadek gdy pewien obiekt chronił Niepełnosprawny na wózku inwalidzkim bez dętki w wózku .
Wspomniałeś ,( Do Krzysia )że Posiadasz wyższe wykształcenie ok ale ponad 80% niestety nie kończy nawet ..zawodówki a jeżeli już to ludzie Ci mają naprawdę problemy.
Podzielam Opinię Kruszynki w tym kraju Inwalida najlepiej gdyby nie pojawiał się bo z nim są kłopoty .
Pewien Pan POWIEDZIAŁ MY NARÓD ..
Ja odpowiem My Polacy nie umiemy Pomoc Niepełnosprawnym ,zawsze będziemy ludźmi wg Mojej oceny 2 kategorii.
Irytują mnie opinie TYCH WSZECH WIEDZĄCYCH ,że jako Cukrzyk jestem zagrożeniem dla WSZYSTKICH ..nie mogę prowadzić samochodu bo... nie mogę być pilotem szybowca bo ...skakać ze spadochronu bo......
Znajomy po wódce może to robić i JEST przyzwolenie.
Mnie podczas niedocukrzenia wywozi się na izbę wytrzeźwień - bo czuć ode mnie alkohol choć to TYLKO ACETON z niedoboru CUKRU WE KRWI.
Osobie z epilepsją gdy ma atak nit nie umie POMÓC -ostatnio Młoda Kobieta miała atak w Centrum Handlowym -ogólne stwierdzenie ..narkomanka Dobrze ,że Znałem Ją .
Zdrowi zazdroszczą niektórych BONUSÓW Finansowych ok zgadzam się ,że są ale są one nieraz nadużywane ,aby wyrównać SZANSE.
Sam w czasie kiedy wejście na kołobrzeskie molo było płatne 2 lata temu podczas jednego po południa wprowadziłem jako ..OPIEKUNKI PONAD 20 Babć .. Kwota wstępu wg mnie była zbyt wysoka , WIDOK BILETERA BEZCENNY
ja mam mozliwość za darmo plus opiekun
-
Rachel
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 05 kwie 2013 19:16
-
Rachel
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 05 kwie 2013 19:16
Jeśli taki stopień otrzymam to też się do ZOO wybiorę, a coAgaC pisze:W sobotę skorzystałam PO RAZ DRUGI z przywilejów
Pierwszy to bezpłatny bilet do zoo, drugi ulgowy bilet do Centrum nauki KopernikHa
zaszalałam, co?
Ale to właśnie mniej więcej daje orzeczenie o lekkim stopniu niepełnosprawności ( w moim przypadku )
-
Krzysio010
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 13 wrz 2015 13:01
- Oddział NFZ: Wielkopolski
- Staż sanatoryjny: 8
- Fionka
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 09 mar 2015 18:09