sanatorium za granicą

Formalności związane z wyjazdem do sanatorium - wnioski, skierowania, koszty, terminy, zwolnienia, itp.
Awatar użytkownika
malgonia
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 05 lut 2012 09:15
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 10
Podziękowano: 16 razy

sanatorium za granicą

Post autor: malgonia »

Czemu temat został zamkniety?
Skoro możemy wyjeżdzac za granice do sanatorium.Tutaj artykuł z 2014, ale jak wchodzimy teraz w wyszukiwarke sanatoryjna to jest pytanie o Dyrektywa transgraniczna w moim wypadku pisze NIE.
[link]
Ostatnio zmieniony 19 paź 2015 22:32 przez administrator, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: usunięto link - Regulamin pkt. 6
Awatar użytkownika
Fionka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 mar 2015 18:09
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 2

Re: sanatorium za granicą

Post autor: Fionka »

Malgoniu zastosuje tutaj pewne powiedzenie , dotyczy ono nas wszystkich zwyklych zjadaczy chleba.Ciebie , mnie i wielu , wielu naszych forumisiow.Nie dla psa kielbasa , nie dla kota spyrka.Smutne to ale prawdziwe.Musimy sie zadowolic tym co nam z laski DAJA za nasze wypracowane pieniadzarki.A niech ich :twisted: i tak sie nie damy :lol:
Awatar użytkownika
malgonia
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Tutaj jest bardziej nowy artykuł
[link]
Ostatnio zmieniony 19 paź 2015 22:32 przez administrator, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: usunięto link - Regulamin pkt. 6
Awatar użytkownika
ewasz
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 10 mar 2014 20:44
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 47 razy
Podziękowano: 52 razy

Post autor: ewasz »

Poczytałam i doszłam do wniosku, że dla większości schorowanych rencistów i emerytów nie będzie na to stać bo trzeba najpierw zapłacić całość a potem czekać na zwrot z NFZ.
Tak czy siak jest to dla tych co mogą sobie na to pozwolić nie zaciągając kredytu.
Awatar użytkownika
administrator
Administrator
Na forum od: 28 lis 2008 22:27
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 1
Podziękował: 1 raz
Podziękowano: 3 razy

Post autor: administrator »

malgonia pisze:Czemu temat został zamkniety?
Skoro możemy wyjeżdzac za granice do sanatorium.Tutaj artykuł z 2014, ale jak wchodzimy teraz w wyszukiwarke sanatoryjna to jest pytanie o Dyrektywa transgraniczna w moim wypadku pisze NIE.
[link]
Poprzedni temat został zamknięty z powodu najczęściej się pojawiającego - pisania nie na temat.
Awatar użytkownika
malgonia
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Nie rozumiem punkt 6
6. Wszelkie działania podejmowane przez Użytkownika w ramach Serwisu powinny być zgodne z obowiązującymi przepisami prawa i dobrymi obyczajami.

Czyli pisanie o mozliwości korzystania z sanatorium np na Słowacji itd.... to coś niezgodnego z przepisami, albo dobrymi obyczajami.Czyżby cenzura :lol: :lol: :lol:
forumowicz

Post autor: forumowicz »

malgonia pisze: :lol: :lol: :lol:
:lol: :lol: :lol:
Awatar użytkownika
administrator
Administrator
Na forum od: 28 lis 2008 22:27
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 1
Podziękował: 1 raz
Podziękowano: 3 razy

Post autor: administrator »

malgonia pisze:Nie rozumiem punkt 6
6. Wszelkie działania podejmowane przez Użytkownika w ramach Serwisu powinny być zgodne z obowiązującymi przepisami prawa i dobrymi obyczajami.

Czyli pisanie o mozliwości korzystania z sanatorium np na Słowacji itd.... to coś niezgodnego z przepisami, albo dobrymi obyczajami.Czyżby cenzura :lol: :lol: :lol:
Tak jak napisałem nad Pani postem - temat zamknięty z powodu pisania nie na temat, a nie z powodu jakiegoś szóstego punktu. A za chwilę i ten nie nie będzie miał nic wspólnego z tytułem bo zacznie dotyczyć spraw porządkowych.
A jeśli już chodzi o przywołany punkt 6, to zupełnie nie o ten chodzi. Przywołała Pani ogólny Regulamin NS, a ja regulamin zasad pisania na forum, do którego link widoczny jest na różowym pasku nad każdym z działów i nad okienkiem pisania postu.
"6. Moderator lub administrator ma prawo do korekty, zmian lub usunięcia z forum dowolnego postu bez podania uzasadnienia, w szczególności postów niespełniających warunków regulaminu, zawierających odnośniki do innych stron (linki)....."

Pozdrawiam
Awatar użytkownika
jacky6
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 05 mar 2014 14:39
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 8
Podziękował: 34 razy
Podziękowano: 36 razy

Post autor: jacky6 »

administrator pisze:
Tak jak napisałem nad Pani postem - temat zamknięty z powodu pisania nie na temat, a nie z powodu jakiegoś szóstego punktu. A za chwilę i ten nie nie będzie miał nic wspólnego z tytułem bo zacznie dotyczyć spraw porządkowych.
"6. Moderator lub administrator ma prawo do korekty, zmian lub usunięcia z forum dowolnego postu bez podania uzasadnienia...(linki)....."
jeszcze nie zamknięty - a ja mam tyle obserwacji ze swoich bałkańskich i nie tylko wojaży...

:mrgreen: :ugeek:
Awatar użytkownika
malgonia
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Oj, nie doczytałam moje wina,moja bardzo wielka wina :lol: :lol: :lol:
Tak sie tu dobrze pisało i czytało, ale trzeba sie będzie ewakuować.Nie wyobrażam sobie że ktoś jakiś administartor może mieć taka władze absolutną.Jeżeli nikogo nie obrażam, nie pisze słów obrażliwych a ktos ma mnie CENZUROWAĆ :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Zablokowany