Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Tak, wiem - że istnieje wątek o zwrotach sanatoryjnych ...
Ale tyczą się one NFZ.
W odniesieniu do ZUS - cisza na antenie.
Przecież i tam w ZUSie są zwroty.
Dowiedziałem się w "swoim" oddziale ZUS, że rezygnacje a raczej zwroty nie pozostają w oddziale ale kierowane są do Centrali.
To jest słowna informacja, bo pisemnej nie ma.
Pytanie warte jedno skierowanie - co się dzieje z owymi ZUSowskimi zwracanymi skierowaniami ?
...
Stawiam coś dobrego i solidnie mocnego dostawcy rzeczowej a przydatnej tudzież skutecznej informacji.
Rozwiązania zagadki przyjmuję w odpowiedzi na forum jak i na priva, szczególnie jeśli ktoś ma obawy.
Bo ja te obawy mam, że skierowania zwrócone trafiają do takiej "czarnej dziury a raczej puli" udostępnianej samym swoim.
Czy ktoś mnie oświeci a jeszcze lepiej naprowadzi na ścieżkę i na kurs ?
Witaj Jacku ,
padło takie pytanie w temacie "wyjazd ze zwrotów" , jeśli wystarczy Ci to co napisałam to bardzo proszę , swego czasu zasięgałam informacji w sprawie , w centrali ZUS.
Re: Wyjazd ze zwrotów
przez barbara-g1 » 21 paź 2015 17:37
Zdarzają się zwroty skierowań, ale w ZUS-ie wszystkie rezygnacje ponownie wracają do ogólnej puli i są przydzielane "delikwentom" którym kończy się okres zasiłkowy . Oczywiście w ramach dużej życzliwości urzędniczej można skorzystać z takiego wyjazdu na cito
barbara-g1 pisze:Witaj Jacku ,
padło takie pytanie w temacie "wyjazd ze zwrotów" , jeśli wystarczy Ci to co napisałam to bardzo proszę , swego czasu zasięgałam informacji w sprawie ...
wielkie dzięki - musiałem przegapić albo raczej dzisiaj dostałem oświecenia...
tzn. "przydziału" ...
zatem pójdę tym tropem ....