Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Dzięki portalowi ZIP NFZ dowiedziałem się, ile ów fundusz wykosztował się za mój tegoroczny pobyt "sanatoryjny" w Goczałkowicach.
Zaraz po powrocie przy pozycji koszt refundacji pojawiła się kwota 1.407,- pln.
Rozumiem, że jest to kasa przelana z NFZ na rachunek uzdrowiska z tytułu mojego tam kurowania się poczynając od wizyt lekarskich, wszystkich zabiegów po korytko z żarełkiem.
Nie jestem pewien, czy opłacone przez nas ( byłem razem ze ślubną ) za pokój 2 osobowy zgodnie z tabelą NFZ pokryły wszystkie koszty "hotelowe" czy też stanowiły nasz udział w tym segmencie. Przypuszczam, że tak, bo wypadało to jakieś 24,- pln za dobę od osoby.
Mam zatem pytanie do szanownych forumowiczek i forumowiczek - czy sprawdzaliście kwotowania refundacyjne post factum choćby tylko w tym roku względnie jeśli możecie zalogować na ZIPa - jakie były Wasze dofinansowania z budżetu NFZ i jakiego sanatorium się dotyczyły.
...
Szczególnie ciekawie mogłyby wypaść informacje o refundacjach za pobyt na przykład w kołobrzeskiej Arce ...
to przyjemne czasami żyć marzeniami twardo stąpając po ziemi...
Minęło 12 godzin od napisania pierwszego postu...
104 odwiedziny - czyli lektury...
Żadnej wypowiedzi...
czyli - nikt nie korzysta z ZIP - nawet żeby choćby sprawdzić, czy inny "pacjent" nie korzysta z jego konta ?
...
oj cienko z tą znajomością internetu ...
Jacku sprzedałem lapka na wybory i jeszcze do mnie nie wrócił ale jak go odzyskam, to napiszę dokładnie ile NFZ dofinansował mi w 2013r do pobytu w sanatorium Dukat, w Dąbkach. Pamiętam tylko, że było to ok. 1400 zł.
Jacek,ja tobie nie pomogę,bo nie jeżdżę na wyjazdy sanatoryjne....żal by mi było kasy na taki wyjazd....nie wiadomo dokąd,do jakiego ośrodka...wolę pojechać prywatnie,wcale sumując niewiele drożej wychodzi.
Co innego pobyty szpitalne,tutaj nie dokładam ani grosza i łatwiej przełknąć np. Goczałkowice.
Felice pisze:Jacek,ja tobie nie pomogę,bo nie jeżdżę na wyjazdy sanatoryjne....żal by mi było kasy na taki wyjazd....nie wiadomo dokąd,do jakiego ośrodka...wolę pojechać prywatnie,wcale sumując niewiele drożej wychodzi.
Też zwolna zaczynam dochodzić do takiego samego punktu widzenia...
to przyjemne czasami żyć marzeniami twardo stąpając po ziemi...