Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Witajcie Krusowicze, mam pytanko . Czy mając niezdolność do pracy w gospodarstwie do październik 2017, mogę skorzystać z rehabilitacji w CRR. Dodam tylko ze w wypisie z komisji lekarskiej , lekarz orzecznik napisał , ze nie wymaga rehabilitacji:). Pomóżcie jak to jest , czy składając w niosek o rehabilitację leczniczą zostanie odrzucony ?
Iwonina73 mając niezdolność do pracy w gospodarstwie rolnym, otrzymujesz rentę i tym samym nie przysługuje Ci rehabilitacja sanatoryjna. Pozdrawiam i życzę zdrowia
No właśnie czytając przepisy tez tak rozumuje, ze dopiero renta na stale zamyka możliwość rehabilitacji w CRR .A renta czasowa daje nadzieje na powrót do zdrowia i do pracy
Kiedyś tak było, ale przepisy się zmieniły i albo renta, albo rehabilitacja. Od 2013r. jednemu z małżonków, który otrzymał prawo do renty, jest ona wypłacana w 100%. Warunkiem jest opłacanie składek przez współmałżonka. Tylko rolnik czynny może skorzystać z sanatorium. W Twoim przypadku nie wyklucza ubiegania się o przydział sanatorium z NFZ.
iwonina73 pisze:No właśnie czytając przepisy tez tak rozumuje, ze dopiero renta na stale zamyka możliwość rehabilitacji w CRR .A renta czasowa daje nadzieje na powrót do zdrowia i do pracy
Drogę do sanatorium zamkną Ci orzecznik, gdyby napisał wymaga rehabilitacji - taką sytuację miała moja ciocia,dostała rentę na 2 lata i sanatorium.
I to jest odpowiedz na twoje pytanie.
ale próbuj .a nóż Ci się uda
miałam napisać w NFZ ,ale za szybko wysłałam
Nie wiem kiedy dostałaś taką decyzję i z jakiego powodu ta niezdolność do pracy .Na Twoim miejscu kombinowałabym z poszukaniem innej choroby (zawsze coś się znajdzie ) lub odczekania 2-3 miesiące i wizytą u specjalisty (raczej prywatnie) w tej samej dziecinie ale z poproszeniem go o zaświadczenie że rehabilitacja jednak by Ci się przydała