ilość zabiegów

Formalności związane z wyjazdem do sanatorium - wnioski, skierowania, koszty, terminy, zwolnienia, itp.
forumowicz

Re: ilość zabiegów

Post autor: forumowicz »

Felice pisze:Ja teraz mam 100,dr stwierdził,że mu głowy nie urwą za te kilka więcej.
Ciekawe. Te wszystkie zabiegi są bezpłatne? Jesteś z ZUS na 21 dniowym leczeniu sanatoryjnym?
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 sty 2011 10:42
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 33 razy
Podziękowano: 109 razy

Post autor: Felice »

Jestem z NFZ na rehabilitacji szpitalnej 28 dniowej.Wszystkie zabiegi są bezpłatne.
forumowicz

Felice pisze:Jestem z NFZ na rehabilitacji szpitalnej 28 dniowej.Wszystkie zabiegi są bezpłatne.
No to wszystko jest jasne :)
senta28
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 02 maja 2014 16:36
Oddział NFZ: Podlaski
Staż sanatoryjny: 5

Post autor: senta28 »

Przypominam sobie że była kobieta z mojego województwa z NFZ i miała zabiegi na fundusz i plus jeszcze z innej puli, ale była tajemnicza nie chciała powiedzieć z jakiej , więc co to mogłyby być skąd mogła mieć te dodatkowe?
forumowicz

Senta28 być może dokupiła prywatnie .Będąc z NFZ tak mozna.Moim zdaniem,nie dostała z innej puli chyba bo z jakiej no własnie?
Pozdrawiam :kwiat: :)
senta28
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 02 maja 2014 16:36
Oddział NFZ: Podlaski

Post autor: senta28 »

Była bardzo tajemnicza co do dodatkowych zabiegów, ba miała mi do końca turnusu zdradzić sekret, ale jakoś tak rozeszło się po kościach...
Awatar użytkownika
tadi1
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 15 lis 2014 19:10

Post autor: tadi1 »

Pewno była pracownikiem ZUS lub służby zdrowia bo innej możliwości nie widzę
Awatar użytkownika
grazynamackowiak
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 11 maja 2014 19:33
Oddział NFZ: Wielkopolski
Podziękował: 31 razy
Podziękowano: 31 razy

Post autor: grazynamackowiak »

Zaskoczył mnie wpis że kuracjusze mogą mieć parę zabiegów wiecej ktoś musi pokryś zabiegi .
Jestem po kuracji pamitętam jak pani doktor która przydzielała zabiegi zwracała uwagę na ilośc
wcześniej pisałam rehabilitacja 28 dni szpitalna ilość zabiegów 96 ani jednego więcej za tyle im NFZ wraca .
Ciekawe wpisy piszcie dalej pozdrawiam :) 8-) :kwiat:
ewiko
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 10 lut 2013 07:07
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 8
Podziękowano: 1 raz

Post autor: ewiko »

Oj tam, oj tam, zaraz jakieś znajomości bo z ZUZ-u albo inne konszachty .Dokupiła kobiecina bo zna się na rzeczy, co jej pasuje a czego nie toleruje.Zawsze dokupuję zabiegi które mi odpowiadają a lekarz ma szlaban na ilość... :lol:
Awatar użytkownika
darek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 16 lut 2012 20:21
Oddział NFZ: Śląski
Podziękował: 13 razy
Podziękowano: 84 razy

Post autor: darek »

NFZ -płaci za osobę oraz zabiegi ,które wg kontraktu maja być ..wykonane w ilościach ustalonych.

Jednakże My kuracjusze niejednokrotnie nie wykorzystujemy swojej puli ,i aby ośrodek nie był stratny przesuwa z kuracjusz X na innego Y zabiegi ,aby ..Personel wyrobił NORMĘ .

Podczas każdego pobytu widzimy jakie tłumy są w pierwszym tygodniu pobytu i jakie przeciągi w ostatnim.
Podczas ostatniego Mego pobytu ..padł system komputerowy i nie zapomnę sobie gdy wróciłem z ostatniego zabiegu o 22,15 po Pokojem Stała czekała Pani..MGR Pielęgniarstwa z reprymendą BO NIE BYŁ PAN NA ZABIEGU okazałem kartę gdzie BYŁA PIECZĄTKA ,ale system nie przyjął .
Rano udałem się do Pani i okazało się ,że Perła rozlicza się ze szczecińskim funduszem w systemie tygodniowym i stąd taka nogonka na zaliczanie zabiegów.
W ostatnim tygodniu po obiedzie tak Panie jak i Panowie wykonujący zabiegi... poszukiwali kuracjuszy aby zeskanować karty..a co cwańsi mieli zabiegi nawet x2 czy i x3 dłuzsze
ODPOWIEDZ