Pewnie miała na długo dość facetów ......w ręczniku
Sanatorium ze skierowaniem a godzina 22
-
forumowicz
Re: Sanatorium ze skierowaniem a godzina 22
Czytasz regulamin i podpisujesz, że będziesz się do niego stosować.
Nie pasuje? No to nie. Masz wybór
Fakt, w niektórych sanatoriach patrzą przez palce na łamanie regulaminu, ale to jest bardzo niestosowna praktyka organizatorów.
- roxy
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 24 sty 2014 23:31
- Oddział NFZ: Mazowiecki
- Staż sanatoryjny: 7
dobra, dobra, wszystko ok tylko skąd założenie, że właśnie po 22 ma się nam coś stać? to wcześniej nic nie moze?Suzen pisze:Roxy
Jeśli nie ma go w pokoju po 22 ,a jest to osoba przewlekle chora.Mogła źle poczuć się ,zemdleć,być pod wpływem...Organizm różnie reaguje i co wtedy...
Może mam "czarne myśli",ale słyszałam o zgonach w sanatorium...Przykre to...ale takie jest Życie.
Dbają o nasze bezpieczeństwo, a przede wszystkim o zdrowie.Dlatego ta 22.00 i cisza...
- roxy
- Super Kuracjusz

Hipster to co piszesz to oczywista oczywistość, ja pytam Dlaczego?Hipster pisze:Albo przestrzegasz regulaminu, albo możesz wyjechać w każdej chwili
Czytasz regulamin i podpisujesz, że będziesz się do niego stosować.
Nie pasuje? No to nie. Masz wybór![]()
Fakt, w niektórych sanatoriach patrzą przez palce na łamanie regulaminu, ale to jest bardzo niestosowna praktyka organizatorów.
- roxy
- Super Kuracjusz

czyli, ze nie widziałaś nigdzie tej 22? kurczę muszę poprosić kogoś , kto teraz jest w sanatorium o zapytanie skąd ta 22?Felice pisze:Z tego co wiem ,a mogę się mylić nie ma żadnego przepisu,który nakazałby wrócić na pobycie sanatoryjnym o 22 do pokoju.Podpisujemy regulamin,który mówi o przestrzeganiu ciszy nocnej,a to nie jest równoznaczne z powrotem o 22.
-
forumowicz
Ponieważ taki jest regulamin. Wystarczy?roxy pisze: Hipster to co piszesz to oczywista oczywistość, ja pytam Dlaczego?
- roxy
- Super Kuracjusz

Nie, nie wystarczy, dla mnie nie bo nie to żadna odpowiedź. Czekam na argumenty.Hipster pisze: Ponieważ taki jest regulamin. Wystarczy?
- Sloneczko
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 23 kwie 2013 17:54
- Oddział NFZ: Świętokrzyski
- Staż sanatoryjny: 0
- Podziękował: 30 razy
- Podziękowano: 37 razy
Wiadomo przecież od setek lat, ze to co dla Polaka przymusem jest
należy szabelką .....hop siup rach ciach
- jacky6
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 05 mar 2014 14:39
- Oddział NFZ: Śląski
- Staż sanatoryjny: 8
- Podziękował: 34 razy
- Podziękowano: 36 razy
Czas powrotu do sanatorium po godzinie 22..
Z własnych obserwacji mogę podać, że zdecydowana większość kuracjuszy jest w swoim pokoju przed godziną 22-gą.
A że pewna część chce wrócić później, choćby godzinę.
Rozwiązanie byłoby proste - otworzyć furtkę w postaci zgłoszenia np. kilka godzin wcześniej swojego opóźnionego powrotu.
Stosuje się to nieraz przy wycieczkach, gdy z góry wiadomo, że powrót nastąpi później.
To zaś, że ktoś powraca w głośnym nastroju i zakłóca mir domowy jest tożsame z zakłócaniem bez wychodzenia na zewnątrz.
I w obydwu przypadkach ocena jest taka sama.
Generalnie - owa zasada regulaminowa ma swoje korzenie w czasach głębokiego PRL-u i nie przystaje do czasów obecnych.
Czy i kiedy zostanie zmieniona ?
Chyba nie jest konieczna wymiana pokoleniowa i kuracjuszy i personelu zarządzającego.
Ale nie da się ukryć, że odkładana komercjalizacja systemu lecznictwa sanatoryjnego dojdzie do skutku a obiekty które będą tkwić w przeszłości mogą się nie zabrać nawet do ostatniego wagonu.
To tyle ...
- Felice
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 09 sty 2011 10:42
- Staż sanatoryjny: 0
- Podziękował: 33 razy
- Podziękowano: 109 razy
"Po godzinie 22:00 wszystkich kuracjuszy obowiązuje bezwzględne zachowanie ciszy nocnej."
Kiedyś pytałam wprost i uzyskałam odpowiedź taką jaką napisałam wcześniej.Ze względów formalnych powinno zgłaszać się późniejsze powroty,ale nie można ich zakazać.