Połczyn Zdrój GRYF

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
Awatar użytkownika
gosiam
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 01 mar 2013 18:28
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 16
Podziękował: 1 raz

Re: Połczyn Zdrój GRYF

Post autor: gosiam »

Witam wszystkich forumowiczów,
Do Połczyna wybieram się od 2do 15 czerwca, jadę tam prywatnie, noclegi mam mieć w SPA a zabiegi w Gryfie. Do Połczyna wybieram się pierwszy raz. Proszę o informacje dot zabiegów a zwłaszcza zawijań borowinowych. Zdecydowałam się na prywatny wyjazd właśnie do Połczyna ze względu na te zabiegi. Byłam w kilku sanatoriach z NFZ ale jeśli chodzi o zabiegi borowinowe trafiłam je tylko raz gdy byłam w 2006r. w Kamieniu Pomorskim. Potem byłam jeszcze dwukrotnie w Lądku Zdrój i raz w Polańczyku, nigdzie nie otrzymałam zbawiennej dla mnie borowiny. Czy ktoś miał okazję skorzystać z tych zabiegów, będę bardzo wdzięczna za informację. A może ktoś również wyjeżdża w tym terminie. Pozdrawiam i życzę wszystkim miłego weekendu :)
Awatar użytkownika
dziunia60
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 18 sty 2013 11:15
Oddział NFZ: Mazowiecki

Post autor: dziunia60 »

Witam, ja też już wróciłam z Gryfa.Jestem bardzo zadowolona,pokój rewelacja(polecam pokoje 120-124 świeżo po remoncie)zabiegi super,jedzenie dobre i jak dla mnie wystarczająco,obsługa bardzo miła i uprzejma.Potańcówki co dziennie zarówno na miejscu jak i w innych sanatoriach a także w Hopferówce. Polecam.
Halina0708
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 05 mar 2013 19:06

Post autor: Halina0708 »

Witam.W Połczyn Zdr. byłam w sanatorium Podhale , bardziej kameralne.Gryf jest największym sanatorium w Polsce(ok.750 miejsc)
Jeśli chodzi o borowinę to nie są to okłady plastrami jak z apteki lecz prawdziwe błoto ,naprawdę w dużych ilościach w sanatorium Podhale panie nie żałowały borowiny
Bardzo polecam Połczyn ,przepiękne tereny do spacerów Pzdrawiam
Awatar użytkownika
dziunia60
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

gosiam pisze:Witam wszystkich forumowiczów,
Do Połczyna wybieram się od 2do 15 czerwca, jadę tam prywatnie, noclegi mam mieć w SPA a zabiegi w Gryfie. Do Połczyna wybieram się pierwszy raz. Proszę o informacje dot zabiegów a zwłaszcza zawijań borowinowych. Zdecydowałam się na prywatny wyjazd właśnie do Połczyna ze względu na te zabiegi. Byłam w kilku sanatoriach z NFZ ale jeśli chodzi o zabiegi borowinowe trafiłam je tylko raz gdy byłam w 2006r. w Kamieniu Pomorskim. Potem byłam jeszcze dwukrotnie w Lądku Zdrój i raz w Polańczyku, nigdzie nie otrzymałam zbawiennej dla mnie borowiny. Czy ktoś miał okazję skorzystać z tych zabiegów, będę bardzo wdzięczna za informację. A może ktoś również wyjeżdża w tym terminie. Pozdrawiam i życzę wszystkim miłego weekendu :)
Witaj Wróciłam z Gryfu 8 marca.Zawijania borowinowe całkowite rewelacyjne(dwa wiadra na zawijanie).Polecam również kąpiel solankową całkowitą i gimnastykę w basenie.SPA i Gryf to jeden budynek tzn przejście krótkim łącznikiem,wszystko jest na miejscu,nie trzeba nigdzie wychodzić.Przepiękny park i baseny,no a spacerując do Borkowa można się obmyć w źródełku które odmładza o 20 lat ;) :lol: :lol:
Awatar użytkownika
gosiam
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Bardzo, bardzo dziękuję za informacje, z tego co piszecie warunki są rewelacyjne zarówno socjalne, zabiegowe i żywieniowe. Cieszę się że wreszcie trafię borowinę o której marzyłam będąc w innych sanatoriach. W miejscowościach w których do tej pory bywałam (poza Kamieniem Pomorskim) tłumaczono że zabiegów borowinowych nie mają. Dziuniu fajnie że wspomniałaś o potańcówkach, uwielbiam tańczyć i gdy jestem w uzdrowiskach nie ukrywam że korzystam z tej jeszcze jednej rehablilitacji tanecznej, przydałby się jakiś Pan do tych potańcówek :) Mam nadzieję że wrócę wypoczęta, zrelaksowana i zrehabilitowana. Poza tym wyjeżdżam od 2 czerwca to mam również nadzieję, ze trafię słoneczną pogodę.
I jeszcze jedno małe pytanko, czy w pokojach jest czajnik i tv oraz czy jest suszarka do włosów i ręczniki (gdzieś na stronie czytałam o tej suszarce). Pozdrawiam
Bozena2
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 10 maja 2012 08:07

Post autor: Bozena2 »

witaj Gosiam
Borowina jest też w Horyńcu i w Busku, tam też jest siarka. Obydwa zabiegi super. Ja byłam w 2012 w Horyńcu i borowiny nie żałują, 2 wiadra na jednego pacjenta. Poza tym super jedzenie. Jeśli ktoś chce odpocząć od zgiełku miasta polecam Horyniec.pozdrawiam
ewiko
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 10 lut 2013 07:07
Staż sanatoryjny: 8
Podziękowano: 1 raz

Post autor: ewiko »

Zazdroszczę Wam tych super pokoi w Gryfie, ja kilka lat temu nie miałam tego szczęścia. Ale Połczyn Zdrój wspominam z sentymentem. Super okolica.
Awatar użytkownika
dziunia60
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

gosiam pisze:Bardzo, bardzo dziękuję za informacje, z tego co piszecie warunki są rewelacyjne zarówno socjalne, zabiegowe i żywieniowe. Cieszę się że wreszcie trafię borowinę o której marzyłam będąc w innych sanatoriach. W miejscowościach w których do tej pory bywałam (poza Kamieniem Pomorskim) tłumaczono że zabiegów borowinowych nie mają. Dziuniu fajnie że wspomniałaś o potańcówkach, uwielbiam tańczyć i gdy jestem w uzdrowiskach nie ukrywam że korzystam z tej jeszcze jednej rehablilitacji tanecznej, przydałby się jakiś Pan do tych potańcówek :) Mam nadzieję że wrócę wypoczęta, zrelaksowana i zrehabilitowana. Poza tym wyjeżdżam od 2 czerwca to mam również nadzieję, ze trafię słoneczną pogodę.
I jeszcze jedno małe pytanko, czy w pokojach jest czajnik i tv oraz czy jest suszarka do włosów i ręczniki (gdzieś na stronie czytałam o tej suszarce). Pozdrawiam
Czajnik jest ale płaci się 10 zł ale myślę że jak jedziesz do SPA to tam już jest w cenie,ręczniki dają 3 (dwa duże jeden mniejszy) i raz na trzy tyg. wymieniają ale można wymienić częściej 1 ręcznik 3zł,tv 80 zł za pokój,suszarka w naszym pokoju była ale miałyśmy pokój świeżo po remoncie (nie we wszystkich pokojach były.Ja piszę Ci jak w Gryfie i z nfz a myślę że Spa ma lepsze warunki.Talerzyk,szklanka,łyżeczka jest w pokoju.Jeśli jeszcze masz jakieś pytania to jestem otwarta.Pozdrawiam
Awatar użytkownika
gosiam
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Witam ponownie, dzieki za szybka odpowiedź, ja noclegi mam w SPA, bo w Gryfie w terminie który mi odpowiadał nie było juz wolnych pokoi, dlatego zaproponowano mi SPA z wysokim standardem , myślę że nie będę rozczarowana. A skoro płace tyle kasy to chciałam jechać w czerwcu, tym bardziej że tak mam zaplanowany urlop wypoczynkowy i nie bardzo mogę go przesunąć na inny termin. Z przeczytanych tutaj opinii wszyscy są zadowoleni z pobytu, to i ja zapewne będę. Mnie najbardziej zależało na zabiegach a z tego co piszecie właśnie o takie mi chodziło. Gorzej będę miała z dojazdem, mieszkam w Łodzi i przewertowałam już wszelkie możliwości dojazdu, nie znalazłam żadnego bezpośredniego połączenia. Najlepsze rozwiązanie to dojazd do Koszalina a tam busem na miejsce. Ale jest jeszcze tyle czasu że może znajdę jakieś korzystne połączenie, Pozdrawiam
ODPOWIEDZ