Nowe zasady korzystania z leczenia sanatoryjnego
-
forumowicz
Czy lepsze? Zależy, jak dla kogo.
Przeznaczono mniej pieniędzy na finansowanie wyjazdów. Jednocześnie przewiduje się znaczne skrócenie czasu oczekiwania na przyznanie skierowania. Będzie solidniejsza i precyzyjniejsza selekcja kandydatów do wyjazdu?
Ano, zobaczymy?
-
forumowicz
Re: Nowe zasady korzystania z leczenia sanatoryjnego
Gdzie to wyczytałeś? wklej ,bo mi się coś wydaje ,że Ty masz swoją teorię w tej kwestiiObywatel pisze:Wchodzą nowe przepisy dotyczące korzystania z leczenia uzdrowiskowego z NFZ.
Czy lepsze? Zależy, jak dla kogo.
Przeznaczono mniej pieniędzy na finansowanie wyjazdów. Jednocześnie przewiduje się znaczne skrócenie czasu oczekiwania na przyznanie skierowania. Będzie solidniejsza i precyzyjniejsza selekcja kandydatów do wyjazdu?
Ano, zobaczymy?
-
forumowicz
-
forumowicz
A forum to nie jest politycznym zgadza się.
Migasz się jak zwykle masz to w rękawie
-
forumowicz
Wszyscy znamy i używamy pojęć: "polityka społeczna", "polityka ochrony zdrowia", "polityka socjalna"...
Bez adresów i linków też nie da się, bo ile można kopiować i wklejać?
-
wojtek11
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 14 gru 2012 14:45
- Oddział NFZ: Lubelski
- Staż sanatoryjny: 15
-
forumowicz
Można zacząć od analizy przyjętych przez NFZ finansów na 2016 r.
Następnie przeczytać materiały sejmowej komisji zdrowia dotyczące nowych zasad kwalifikacji do sanatoriów z komentarzami.
Później polecam przypomnieć sobie, że admin zamknął wczoraj podobny wątek, uzasadniając to polityką
-
paul_88
- Bardzo Pomocny Kuracjusz

- Na forum od: 23 lis 2015 20:44
- Oddział NFZ: Mazowiecki
- Staż sanatoryjny: 0
- jacky6
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 05 mar 2014 14:39
- Oddział NFZ: Śląski
- Staż sanatoryjny: 8
- Podziękował: 34 razy
- Podziękowano: 36 razy
...
Osobiście sprawdziłem stronkę sejmowej komisji zdrowia i nic z sygnalizowanych dokumentów nie znalazlem.
Jeśli zatem widzący to co ja nie dostrzegłem potrafią udokumentować to można rozpocząć uzsadnioną dyskusję.
Brak podstaw skłania ku ocenie jako blefu.
-
forumowicz
2016 – 626 mln zł
2015 – 608 mln zł
Przy wzroście opłat za pobyt w sanatorium, może to oznaczać tyle samo miejsc dla pacjentów, co w bieżącym roku.
Zatem zmniejszenia kolejki oczekujących należy szukać raczej w działaniach organizacyjnych, w tym szczególnie w zaostrzeniu kwalifikacji na wyjazdy (większa kontrola procedury wydawania wniosku i skierowania). Ponoć tym sposobem da się skrócić czas oczekiwania do 12-14 miesięcy.
Na razie dobre i to