Po powrocie z Sanatorium dlugo można wspominać wspaniałych poznanych ludzi ,oczywiście rehabilitację i żałować ,że wszystko dobre szybko się kończy. Dla mnie na koniec 22,00 to godzina umowna dotycząca CISZY nocnej i powinna być z całą surowością przestrzegana . Jak ktoś wraca z potańcówek ,nocnych spacerów to cicho a nie będzie potem takich rozmów na forum .Każdy przecież jest dorosły i wie co robi i z czym się to wiąże . ( chyba każdy , świat nie jest idealny)
Sanatorium ze skierowaniem a godzina 22
- sztani
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 28 gru 2012 09:59
- Oddział NFZ: Pomorski
- Staż sanatoryjny: 12
- Podziękował: 2 razy
- Podziękowano: 7 razy
Re: Sanatorium ze skierowaniem a godzina 22
Po powrocie z Sanatorium dlugo można wspominać wspaniałych poznanych ludzi ,oczywiście rehabilitację i żałować ,że wszystko dobre szybko się kończy. Dla mnie na koniec 22,00 to godzina umowna dotycząca CISZY nocnej i powinna być z całą surowością przestrzegana . Jak ktoś wraca z potańcówek ,nocnych spacerów to cicho a nie będzie potem takich rozmów na forum .Każdy przecież jest dorosły i wie co robi i z czym się to wiąże . ( chyba każdy , świat nie jest idealny)
- darek
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 16 lut 2012 20:21
- Oddział NFZ: Śląski
- Staż sanatoryjny: 0
- Podziękował: 13 razy
- Podziękowano: 88 razy
Z całym szacunkiem a KTÓRY Lekarz ..SZANUJE pacjenta.
W sanatoriach jest SYSTEM nakazowy, pracują tam niejednokrotnie lekarze po ZNAJOMOŚCIACH Kontrakt Pewny , a odpowiedzialność ZEROWA .
My tutaj podnosimy alert dotyczący BZDURNEJ godziny 22 ale podtekst jest inny o którym zaczyna się tutaj WSPOMINAĆ.
MY nie jesteśmy po prostu SZANOWANI w ośrodkach począwszy od Recepcji Pielęgniarki Lekarzy personel wykonujący zabiegi , kuchenny jak i sprzątaczki ...konserwatorów jeżeli kogokolwiek pominąłem przepraszam
Jak wspominałem jeszcze PONOSZĘ koszty MOJEGO leczenia w Sanatorium opłacając składki co miesiąc za pośrednictwem Urzędu Skarbowego jak zresztą KAŻDY Z NAS.
Ale już pobyt nie jest tak różowy dla Nas korzystających z NFZ ZUS KRUS czy PFRON.
Nam nie wymieniają co dziennie ręczników , my nie mamy szwedzkiego stołu my nie jesteśmy przyjmowani bez kolejek do Lekarza bo nie JESTEŚMY cudzoziemcami .
W roku 2009 byłem prywatnie na Słowacji w sanatorium w Bardejowskich Kupelach nie było aż takiej różnicy jaka jest w Naszych Kurortach podobnie było w litewskich Drusennikach.
Tam wszędzie na cały pobyt dostałem JEDNĄ szmatę mieniąca się ręcznikiem a u NAS pierwszy sort dla Niemców a gdy są już totalnie sprane dla polskich kuracjuszy.
Używalność ręczników dla hotelarstwa do max 100 prań, jaka otrzymujemy nieraz pościel .
ok
Niszczy się starzeje ,ale DLACZEGO Ja czy TY masz przebywać w starej zniszczonej bo JESTEŚ z Funduszu.
Niestety do czasu do Kiedy Ci Menagerowie Sanatoryjnie nie zrozumieją ,że Nasze Polskie pieniądze są równie ważne nadal będziemy traktowani jak ma się to obecnie.
Pozdrawiam wszystkich ,którym chce się walczyć z Głupotą ,która nakazuje być kuracjuszom o 22 ( szkoda jedynie ,że jeszcze NIKT nie wymyślił jednakowych uniformów do spania sprzedawanych przez Dyrekcję ,aby dorobić ..
- malgonia
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 05 lut 2012 09:15
- Oddział NFZ: Małopolski
- Staż sanatoryjny: 10
- Podziękowano: 16 razy
- medi
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 22 lip 2011 15:26
- Oddział NFZ: Mazowiecki
- Staż sanatoryjny: 6
- Podziękował: 1 raz
Medi,medi pisze:Przypadkiem usłyszałam rozmowę telefoniczną pani recepcjonistki w Niwie .Stwierdziła ,że rolnicy to bydło i ona gdyby mogła to by ich wszystkich wykopała z sanatorium ....Miło mi nie było ,ale owa pani chyba nie zorientowała się że podzieliła się swoją opinią nie tylko z koleżanką .
To jest przykre, bo w tym wypadku kategoryzuje się ludzi wg pochodzenia, a tego nie znoszę.
Można się różnić poglądami, zachowaniem, podejściem, zdaniem, ale nie dzielić, na tych ze wsi, czy miasta, lepszych, czy gorszych, starszych, czy młodszych. Szanuję wszystkich.
A Panie na recepcji w sanatoriach/uzdrowiskach czasami przechodzą same siebie.
Dlaczego głośno jest o kuracjuszach którzy imprezują, romansują itp. ale nikt jakoś głośno nie mówi, co się dzieje w takich kurortach od strony recepcji.
Oczywiście, nie wrzucam wszystkich ośrodków rehabilitacyjno-wypoczynkowych i pań recepcjonistek do jednego wora, bo jak wszędzie są ludzie i ludzie, i każdy ma swój rozum, ale znam przypadki ( info od byłych recepcjonistek ) sanatorium w ... gdzie są również specjalne cenniki na recepcji dla obcokrajowców na dodatkową "rehabilitację" i jeśli nie akceptujesz i nie stosujesz, to zmień pracę... Taka prawda...
Pozdrawiam...
- medi
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 22 lip 2011 15:26
- Oddział NFZ: Mazowiecki
- Staż sanatoryjny: 6
- Podziękował: 1 raz
-
forumowicz
sztani pisze:Każdy przecież jest dorosły i wie co robi i z czym się to wiąże .
Wcale nie.
Gdyby tak było, to ludziska nie dokuczaliby sobie wzajemnie, nie krzywdziliby zwierząt, nie byłoby wojen i wymądrzania się na internetowych forach
-
forumowicz
A ograniczenia prędkości jazdy na drogach też kwestionujecie?
A zakaz palenia papierosów w sanatorium też kwestionujecie?
Postanowienia regulaminu mogą się nie podobać, jednak należy je przestrzegać. Ostatecznie nikt, nikogo nie zmusza do korzystania z sanatorium
Dorosłość nie polega na sobiepaństwie i robieniu co się chce.
- sztani
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 28 gru 2012 09:59
- Oddział NFZ: Pomorski
- Staż sanatoryjny: 12
- Podziękował: 2 razy
- Podziękowano: 7 razy
Dotyczyło to tematu w którym pisałem a nie szeroko rozumianego jak tu imputujesz . a gdybanie to zostawiam dla innych .Obywatel pisze:sztani pisze:Każdy przecież jest dorosły i wie co robi i z czym się to wiąże .![]()
Wcale nie.
Gdyby tak było, to ludziska nie dokuczaliby sobie wzajemnie, nie krzywdziliby zwierząt, nie byłoby wojen i wymądrzania się na internetowych forach
- basiat
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 27 kwie 2014 17:00
- Oddział NFZ: Podlaski
- Staż sanatoryjny: 5