ŚLĄSKI - NFZ kolejka

Tu umieszczamy tematy związane z kolejką i oczekiwaniem na wyjazd do sanatorium.
Awatar użytkownika
darek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 16 lut 2012 20:21
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 13 razy
Podziękowano: 84 razy

Re: ŚLĄSKI - NFZ kolejka

Post autor: darek »

,,poczatek
Już STYCZEŃ PO ROZDZIELALI ;)
kryzny
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 20 sty 2015 09:26
Staż sanatoryjny: 5

Post autor: kryzny »

2014-02-18 wniosek w NFZ 26 listopad po weryfikacji nr 31034 13 grudzień numer w kolejce: 26924 Kolejka nabiera rozpędu
daroo
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 31 paź 2013 11:29

Post autor: daroo »

witam,moje skierowanie bylo zlozone tez w sierpniu2013r,po 20 miesiacach byla weryfikacja,pojechalem ze zwrotow w kwietniu 2015,czyli jak bym czekal na kolejke do lutego to byloby 29 miesiecyy,bol,teraz jade prywatnie na 2 tygodnie do wysowej glinik od 7 stycznia,pozdrawiam
Awatar użytkownika
darek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

daroo pisze:witam,moje skierowanie bylo zlozone tez w sierpniu2013r,po 20 miesiacach byla weryfikacja,pojechalem ze zwrotow w kwietniu 2015,czyli jak bym czekal na kolejke do lutego to byloby 29 miesiecyy,bol,teraz jade prywatnie na 2 tygodnie do wysowej glinik od 7 stycznia,pozdrawiam
Zgadzam się z Tobą .

Próbowałem kilka razy skontaktować się z Paniami w dziale sanatoryjnym NFZ celem ew przyśpieszenia bo raczej nie lubimy pobytów w miesiącach zimowych ( kilka wizyt ) jednakże propozycje jakie proponowano to były 2-3 dni do rozpoczęcia turnusu.
Dodatkowo Mama miał dość specyficzne skierowanie .. Tylko 2 ośrodki w Polsce prowadzą u siebie min te schorzenia , a że faktycznych ZWROTÓW było ..tylko 2 oddanych jak napisałem 3 dni przed.

A co do ZWROTÓW zastanawiam się DLACZEGO MY WZAJEMNIE się nie Szanujemy ,DLACZEGO oddajemy wnioski na tydzień przed Wyjazdem gdy są one u Nas wysyłane przez Fundusz minimum 30 do 45 dni przed Planowanym Wyjazdem.
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Darku ja myślę że często te zwroty to z powodu nagłych przypadków , śmierć w rodzinie , ciężkie zachorowanie , pobyt w szpitalu ......a tego tak naprawdę trudno przewidzieć z miesięcznym wyprzedzeniem :( A że zdarzają się jakieś tam "przekręciki" :roll: cóż i tak bywa , ale skłaniam się aby wierzyć że to jakieś nieprzewidziane trudności zmuszają nas do zwrotu skierowania , na które jednak musimy bardzo długo czekać :|
Awatar użytkownika
darek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

..Poniekąd zgodzę się z Tobą może też tak być,ale byłem świadkiem kiedy próbowano może WYMUSIĆ lub Zmienić lokalizacje pobytu.
Osobiście w ostatnich latach korygowałem swe ..wyjazdy Było to zawsze poparte MOCNYMI papierami -Terminy Zabiegów czy brakiem możliwość merytorycznych.

Ale z drugiej strony ilość miejsc sanatoryjnych JEST OGRANICZONA a lato w Polsce trwa od czerwca do sierpnia w Polsce a Kołobrzeg czy Ustka są tylko jedne i wszyscy tam nie pojedziemy w czasie wakacji.
Dlatego są tez ośrodki w mniej ATRAKCYJNYCH miejscówkach ;)
forumowicz

Dlatego piszę że różnie to bywa , pewnie że chciało by się atrakcyjne okolice . Ja przynajmniej wychodzę z założenia że "jak się nie ma co się lubi , to sie lubi co się ma" :lol: :lol: :lol: Teraz jeszcze z 9-10 miesięcy mam oczekiwania i się :roll: obaczy ;) Może w tym czasie ktoś zrezygnuje z jakiejś ciekawej lokalizacji :D
forumowicz

:lol: :lol: :lol: Ten Przerzeczyn to mam juz wpisany , niestety i teraz ;) ratują mnie tylko zwroty :lol: :lol: :lol:
Awatar użytkownika
ewasz
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 10 mar 2014 20:44
Podziękował: 47 razy
Podziękowano: 52 razy

Post autor: ewasz »

smuga pisze::lol: :lol: :lol: Ten Przerzeczyn to mam juz wpisany , niestety i teraz ;) ratują mnie tylko zwroty :lol: :lol: :lol:
Wierzę w w Twoje szczęście Smużko :) pojedziesz w fajne miejsce ze zwrotów :)

A ja do Goczałkowic 3-24 luty :) Będzie super bo najbardziej mi zależy na rehabilitacji i na ....... wiesz czym ;) .... na tych kawach wypitych w fajnym towarzystwie :lol: :D
forumowicz

:D Ewuniu będziesz miała super rehabilitację i ;) pyszną kawkę w super towarzystwie ....bo "kto bogatemu zabroni" :lol: :lol: :lol: Kolejeczka jakoś się tam przesuwa :roll: 28 tysiączków do pokonania i mam nadzieję że wcześniej ją zrealizuję , byle do wiosny ;) :lol: :lol:
ODPOWIEDZ