Choroba alkoholowa

Tu można porozmawiać o swoich schorzeniach i być może uzyskać porady innych użytkowników forum nasze sanatorium.
Awatar użytkownika
Lewek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 22 lip 2012 20:17
Oddział NFZ: Świętokrzyski
Staż sanatoryjny: 4

Re: Choroba alkoholowa

Post autor: Lewek »

Janusz, ja czytam Twoje posty i czasami ...łzy mi się leją po policzkach . Wiem , co czuje Twoja żona, kiedy wracasz później do domu, co czują Twoje dzieci ...Przeszłam przez to. Problem ten nie dotyczy mnie, mojego męża, ani dziecka, ale kiedyś dotyczył kogoś mi bardzo bliskiego . Jestem dumna z tego, że dzięki mnie, dzięki temu, że w końcu się postawiłam udało się. Dziś co roku wspólnie obchodzimy w maju rocznicę trzeźwości . Jestem całym sercem z Tobą i Twoją rodziną i życzę dalszej wytrwałości :serce: :serce: :serce:
forumowicz

Post autor: forumowicz »

danusia64 - Przecież wiem, że alkoholik to jest już nie pijak.
Natomiast każdy, kto pije "cieszący płyn" jak to nazwałaś, jest pijakiem.
Podobnie - każdy palący papierosy jest palaczem.
Awatar użytkownika
Nutka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 20 lut 2015 19:53
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 29 razy
Podziękowano: 6 razy

Post autor: Nutka »

No to cóż.....czas spojrzeć prawdzie w oczy :shock:
Zdarza mi się napić tego "wesołego płynu"....tzn,że jestem pijaczką ;) :o
A przy tym zdarza mi się zapalić papierosa :shock: ........to już chyba dotknęłam samego dna :twisted:
Czas zacząć pomyśleć o jakimś leczeniu ;) .........,tylko czy ktoś da radę wyprowadzić na prostą tak trudny przypadek :(
Może Ty znasz jakieś namiary,kto się zajmuję takimi beznadziejnymi przypadkami :?: :D
Awatar użytkownika
Princi
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 17 cze 2014 16:28
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 10
Podziękował: 5 razy

Post autor: Princi »

Danusiu :kwiat: jeżeli możesz to zajmij mi z sobą kolejkę......ja chyba też muszę :roll:
Awatar użytkownika
medi
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 22 lip 2011 15:26
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 6

Post autor: medi »

No i ja też :palaczka ,pijaczka ,seksoholiczka,czekoladoholiczka i ...jeszcze coś by się znalazło jakby tak człowiek dobrze poiskał :o :shock: :shock: :shock: Dziewczyny trzymajmy się razem ,w grupie raźniej :roll:
Awatar użytkownika
malgorzatas
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 16 lis 2013 14:16
Oddział NFZ: Wielkopolski
Podziękował: 1 raz
Podziękowano: 2 razy

Post autor: malgorzatas »

O kurczę to wy takie światowe :D a ja nic z tych rzeczy....w żadnej kategorii się nie mieszczę ;) :)
Awatar użytkownika
stada-52
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 27 lip 2012 16:18
Oddział NFZ: Lubelski

Post autor: stada-52 »

Tak czy siak,każdy coś spróbował,a Kornel Makuszyński tak to podsumował:

"Idiota pije wodę,chory na żołądek pije herbatę,samobójca pije likiery,zakochani jodynę,politycy żółć,kobiety terpentynę,
szewcy piwo,stróże wódkę,zaś mędrcy i poeci piją stare wina"

I coś w tym musi być...Ja oprócz żólci wszystko próbowałam :roll: :roll:
Awatar użytkownika
Nutka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 20 lut 2015 19:53
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 29 razy
Podziękowano: 6 razy

Post autor: Nutka »

Eeeee w takim towarzystwie,to ja już mogę zaraz po świętach podjąć się leczenia :D :serce:
forumowicz

Witam :kwiat:
No krew się we mnie burzy jak czytam wypowiedzi naszych ""szanownych kolegów "" :evil:
Zastanawiam się tylko dlaczego na niektóre pytania z naszej strony (mówiąc o nas mam na myśli przypadki skrajnego uzależnienia od wszystkiego )ci panowie nie potrafią sklecić konkretnej odpowiedzi ,no cóż może pytania za trudne lub w nie zrozumiałym języku.
Tak się składa że mam jeszcze rozliczne znajomości w poradniach i ośrodkach odwykowych więc Danusia ,Medi ,Słoneczko,Princi -sorki jeśli kogoś pominąłem -nie obawiajcie się pomogę Wam wyjść z tego obrzydliwego pijaństwa ;) :D :serce: i znowu wyjdziecie na ludzi .
A teraz do pana kaowca ,tak jestem ALKOHOLIKIEM co prawda nie pijącym od wielu lat ale nim ciągle jestem i narażam się na to że w każdej chwili mogę sięgnąć po butelkę.Pomijam już to że tego zrobić za żadne skarby świata nie chcę ale to przecież nie ważne.
I w związku z tym jestem tym typem człowieka podlejszego ,skazanego na pogardę (szkoda że nie ma u nas samosądów bo pewnie już bym był ukrzyżowany)któremu nie należy się choćby odrobina szacunku.I Ty człowieku chcesz zmieniać świat :?: :?: :?:
Nie mnie jednak oceniać bo przecież jako totalna zachlana morda nie mam prawa głosu .
Pocieszam się jednak tym że nie jestem sam ,mam wspaniałe wyżej wymienione dobre dusze ,które przecież także według Twojej oceny można wrzucić do jednego worka razem z przepitym Januszem.
Dziewczyny to zaszczyt być wśród Was :serce: :serce: :serce:
Czy jestem złośliwy ..nie tylko do bólu szczery
Pozdrawiam wszelkie małe i duże nałogi :kwiat: :kwiat: :kwiat:
forumowicz

Zapomniałbym :roll: Nowy Roczek się zbliża i trzeba będzie się przestawić na Picollo ;) :lol: :lol: :lol: Dacie radę :?: :?: :?: :serce:
Zablokowany