ŚLĄSKI - NFZ kolejka

Tu umieszczamy tematy związane z kolejką i oczekiwaniem na wyjazd do sanatorium.
forumowicz

Re: ŚLĄSKI - NFZ kolejka

Post autor: forumowicz »

Jaśminko ja bym poleciła Paprocany ;) toż to prawie Egipt :lol: :lol: :lol: bo ma Piramidę ;)
Awatar użytkownika
brrrelok
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 30 sie 2013 23:04
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 6

Post autor: brrrelok »

nie narzekajcie, jak pisiorki zaczną mieszać z NFZ-ami to będziemy jeździć raz na 5 lat albo wcale, no chyba że prywatnie :( :( :(
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 sty 2011 10:42
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 33 razy
Podziękowano: 109 razy

Post autor: Felice »

Brrrelok,prywatnie? Za co? No chyba że za te luksusowe emerytury :roll:
Awatar użytkownika
jacky6
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 05 mar 2014 14:39
Staż sanatoryjny: 8
Podziękował: 34 razy
Podziękowano: 36 razy

ŚLĄSKI - NFZ kolejka - lepiej nie komentować ...

Post autor: jacky6 »

Jasmina55 pisze::lol: :lol: :lol: jacky6 a który kurort najlepszy z tych polecanych przez Ciebie? Najbliżej mam do Przeczyc ale ten kurort ostatnio,jakiś taki zapuszczony.
Jeszcze 46000 ludków przedemną w kolejce.

ja mam bliżej do Pogorii - nawet pieszo chodziłem jak byłem młody a jakie tam są widoki a krajobrazy - aj, waj - piękno kominów Huty Katowice wręcz powala ...
ja dopiero odliczam miesiące, kiedy pójdę w procesji do NFZ :P

:mrgreen: to przyjemne czasami żyć marzeniami twardo stąpając po ziemi... :ugeek:
forumowicz

barba pisze:Witam:)mam pytanie...czy ktoś się orientuje jak wyglądają wyjazdy do sanatorium z pierwszą grupą inwalidztwa?Czy są jakieś przyspieszenia i czy ta osoba może jechać z opiekunem?Jakie są zasady?proszę o informację:)pozdrawiam.
Witam, kiedyś można było się starać o wyjazd dofinansowany przez PFRON. Popytaj w swoim MOPSie. Wtedy opiekun też ma dofinansowanie.
forumowicz

daroo pisze:witam,moje skierowanie bylo zlozone tez w sierpniu2013r,po 20 miesiacach byla weryfikacja,pojechalem ze zwrotow w kwietniu 2015,czyli jak bym czekal na kolejke do lutego to byloby 29 miesiecyy,bol,teraz jade prywatnie na 2 tygodnie do wysowej glinik od 7 stycznia,pozdrawiam
znam osobę, która złożyła wniosek w śląskim NFZ w październiku 2014, a jest już po weryfikacji. Jak widać, są równi i równiejsi :cry:
forumowicz

tylko niektórzy są bardziej cwani i obrotni :?
Awatar użytkownika
darek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 16 lut 2012 20:21
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 13 razy
Podziękowano: 84 razy

Post autor: darek »

Liczy się również SCHORZENIE

Są do SPRAWDZENIA w dotychczasowym śląskim NFZ ( jeszcze nie wygaszonym ) -schorzenia ,że czeka się NAWET do 12 miesięcy na wyjazd sanatoryjny :o .
Niestety lista owych jest poniekąd tajemnicza ,ale osobiście Znam takich szczęściarzy.

Sam nawet w tym roku doświadczyłem takiego potraktowania w Zipie ..był już PRZYDZIAŁ ;) i potwierdzone skierowanie a z NFZ jeszcze nie było listu z Voucherem na wyjazd 8-)
Czas całej operacji nie całe 3 tygodnie
forumowicz

profil leczenia jest dokładnie taki sam jak mój. Przypadkiem ktoś mnie poprosił o sprawdzenie jego miejsca w kolejce, no i stąd to wkurzenie. Moja weryfikacja wniosku z lutego 2014 miała miejsce w październiku br. A czyjś wniosek zarejestrowany w NFZ w październiku 2014 był odesłany do weryfikacji w listopadzie 2015. No i jak tu się nie wkurzać na taką niesprawiedliwość. I jak znam życie, to ta osoba załatwi sobie super sanatorium, jak zwykle zresztą :(
forumowicz

Witaj cierpliwa , z tego co piszesz to chyba też masz "szczęście" ja też składałam w lutym i jakos dopiero w grudniu mnie zweryfikowali a i numerek mam hoho za toba .....no widzisz i tak bywa :mrgreen:
ODPOWIEDZ