ŚLĄSKI - NFZ kolejka

Tu umieszczamy tematy związane z kolejką i oczekiwaniem na wyjazd do sanatorium.
Awatar użytkownika
darek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 16 lut 2012 20:21
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 13 razy
Podziękowano: 84 razy

Re: ŚLĄSKI - NFZ kolejka

Post autor: darek »

Dlatego będę powtarzał a potwierdziła to SMUGA
Możemy oboje mieć wpisany ten sam SYMBOL choroby -Głównej ,ale już przy pozycji choroby współistniejące czy nawet przy sugestii GDZIE - Góry ,niziny czy morze kolejka może wydłużyć się NAWET o 1/2 roku.

Co do kolejki musimy pamiętać również o tzw TOP schorzeniach -Skoro na pewne "JEST MODA " to i kolejka z automatu się wydłuża a kontrakty podpisywane są niejednokrotnie na długie okresy co roku są tylko Aneksy.

Tak było kilka lat temu ze skierowaniami gdzie główna choroba była oznaczana jako .. cukrzyca insulino-zależna tzw T-1 czas był krótszy , obecnie kilka z grupy Kardio -ale tutaj możemy też wpaść w pułapkę bo są takie jak ogólnie Nadciśnienie mocno oblegane a już nie wydolność maja krótsze kolejki ,ale w chwili obecnej znowu się to spłaszczyło.
Ostatnio topowa dla Funduszu była tarczyca było wykupionych więcej skierowań ,ale to ciągle się zmienia
forumowicz

Post autor: forumowicz »

darek ma rację.
Są przepisy i wytyczne ogólnie dostępne i są inne, nieco bardziej poufne.
Radzę nie mylić tego z żadnymi "teoriami spiskowymi" ;) Po protu w NFZ tak jest i w prawie każdej instytucji tak jest. Kto pracował/pracuje, ten wie, że podpisuje się oświadczenia o zachowaniu poufności pracy itp.
Awatar użytkownika
Dzigo
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 08 gru 2012 14:57
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: Dzigo »

Numer 3766 gdzie przydzial gdzie pojade ??????????? Ehhh dobija ta niewiedza :)
Awatar użytkownika
malgorzatas
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 16 lis 2013 14:16
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 6
Podziękował: 1 raz
Podziękowano: 2 razy

Post autor: malgorzatas »

Witaj:-) jeszcze miesiac i listonosz przyniesie przydzial ;) moja sasiadka z takim numerem dostala wczraj Kudowe jest z Poznania :-) pozdrawiam Gosia
forumowicz

Witam, witam i o zdrowie pytam. Kolejka mknie jak rollercoaster. Od 1 grudnia ubyło 6351 numerów. Na logikę to z mojego 24 wagonu powinnam wysiąść za ok. 4 m-ce. Nie wiem jak to działa, ale w lutym 2016 będę miała 24 m-ce czekania. Tak czy siak jestem cierpliwa ;)
Pozdrawiam wszystkich w ferworze przedświątecznych przygotowań.
Wesołych Świąt i Szczęśliwego Nowego Roku :serce: :serce: :serce:
Awatar użytkownika
Jasmina55
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 28 cze 2014 16:26

Post autor: Jasmina55 »

Witam wszystkich kolejkowiczów.
Po 18 miesiącach w kolejce dzisiaj mam taki status:skierowanie zwrócene do lekarza kierującego w celu weryfikacji.W styczniu znów wrócę do kolejki :D
Życzę :serce: wszystkim zdrowych,spokojnych i pogodnych Świąt Bożego Narodzenia oraz wymarzonych wyjazdów sanatoryjnych w Nowym Roku.
Awatar użytkownika
Jasmina55
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 28 cze 2014 16:26

Post autor: Jasmina55 »

:D Cóż to jest 7 tygodni :D jak jeszcze muszę czekać 57 tygodni :D
forumowicz

Tak,tak. Panie w Śląskim NFZ są bardzo zapracowane. Wszystkiemu winne te komputery :evil: :lol:
Od ponownego wpływu do NFZ po weryfikacji (potwierdzonego telefonicznie) do pojawienia się w systemie upłynęło aż 6 tygodni. A młodzi, sprawni komputerowcy są bezrobotni. :ugeek:
forumowicz

Jasmina55 pisze:Witam wszystkich kolejkowiczów.
Po 18 miesiącach w kolejce dzisiaj mam taki status:skierowanie zwrócene do lekarza kierującego w celu weryfikacji.W styczniu znów wrócę do kolejki :D
Życzę :serce: wszystkim zdrowych,spokojnych i pogodnych Świąt Bożego Narodzenia oraz wymarzonych wyjazdów sanatoryjnych w Nowym Roku.
Jaśminko pięknie dziękujemy za życzenia :D . Tobie też dużo radości związanej ze zbliżającymi się Świętami i szybkiej weryfikacji a na Nowy Rok super przydziału na rechabilitację sanatoryjną :kwiat: :kwiat: :kwiat:
Awatar użytkownika
Dzigo
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 08 gru 2012 14:57

Post autor: Dzigo »

Witam sie poświatecznie u mnie dzis 3203 :) a czekam od 2013-09-20
Pozdrawiam
ODPOWIEDZ