IWONICZ-ZDRÓJ, SANATORIUM WISŁA 04.01.2016r z Puław

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
kasik-y67
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 11 gru 2015 03:31
Oddział NFZ: Lubelski

Re: IWONICZ-ZDRÓJ, SANATORIUM WISŁA 04.01.2016r z Puław

Post autor: kasik-y67 »

Witam , z tego co wiem to kilka osób jedzie do Iwonicza do 'Wisły'' z Lublina. Jest bus bez żadnych przesiadek na miejscu jest się przed 14-tą. Więc możesz zostawić auto i wskoczyć do busa będziesz miał na pewno towarzystwo i podróż szybciej minie :) :) :) Zawsze to jakaś alternatywa dla samotnej podroży :) . Pozdrawiam :kwiat:
swiro 2005
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 24 cze 2015 21:03
Staż sanatoryjny: 1

Post autor: swiro 2005 »

Witam, masz rację może i niezła alternatywa , ale zdecydowałem pojechać samochodem , blisko Słowacja mam ochotę się wybrać na wycieczkę, poza tym lubię być niezależny.
pozdrawiam.
kasik-y67
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz

Zgadzam się z tobą :) Sama wolę być niezależna więc dobrze wiem o co chodzi :) Więc życzę miłej i szybkiej podróży oraz udanej wycieczki na Słowację :)
Jeszcze tylko Święta i Nowy Rok a potem Beskidzie Niski witaj !!! :D
Awatar użytkownika
IwonaC
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 21 lip 2015 16:16
Staż sanatoryjny: 4

Post autor: IwonaC »

Polecam również zapoznać się z wycieczkami, które organizuje Omnibus dla kuracjuszy. Przedstawicielka odwiedzi kuracjuszy już drugiego dnia przedstawiając ofertę. Z tego co pamiętam na Słowację można pojechać korzystając z kąpieli termalnych za 120 zł. Oto link do kalendarium wycieczek: http://www.old.wycieczki-omnibus.pl/akt ... wycieczek/
Jak widać w Iwoniczu jest moc atrakcji.
Pozdrawiam i życzę zgranej paczki. ;) Iwona
Awatar użytkownika
Suzen
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 26 kwie 2014 07:56
Podziękował: 65 razy

Post autor: Suzen »

Popieram Iwonę C. :kwiat:
Warto skorzystać z wycieczek tych dalszych....a i w naszej Krainie jest co pozwiedzać.Polecam blisko położone uzdrowisko Rymanów Zdrój, Krosno , Sanok i wiele innych nieznanych ,a wartych obejrzenia miejsc.Jeśli ktoś lubi zwiedzać,nie będzie narzekał na nudę.
Oczywiście jest dużo szlaków turystycznych wokół Iwonicza.
Tylko zwiedzać i podziwiać.
Pozdrawiam i życzę udanej rehabilitacji. :kwiat:
kasik-y67
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz

Witam i dziękuję za podpowiedzi :kwiat: Już wcześniej widziałam oferty tego biura dobrze że mamy takie dobrodziejstwo jak internet , więc wiele rzeczy można sprawdzić sobie wcześniej . Mam tylko nadzieję że spotkam fajnych i towarzyskich ludzi . Na wcześniejszym wyjeżdzie była tylko jedna dziewczyna w moim wieku, a ja miałam współlokatorkę w wieku 68 lat. Była to wspaniała i życzliwa osoba . Chęcią korzystania z życia przeskoczyły by niejedną 18-latkę. :) Najważniejsze to spotkać fajnych ludzi, rehabilitacja również :) . Tak uwielbiam góry że sam pobyt w górach podnosi stan zdrowia o jakieś 30% :). Pozdrawiam tych po turnusie jak i przed i życzę miłego pakowania bo jeszcze latem to pół biedy, ale teraz :roll: to prawie wyzwanie :)
swiro 2005
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 24 cze 2015 21:03
Staż sanatoryjny: 1

Post autor: swiro 2005 »

Dlatego między innymi jadę samochodem , mogę sobie napchać rzeczy i ile się tylko zmieści :D
pozdrawiam.
Awatar użytkownika
Suzen
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 26 kwie 2014 07:56
Podziękował: 65 razy

Post autor: Suzen »

kasik-y67 pisze: Na wcześniejszym wyjeżdzie była tylko jedna dziewczyna w moim wieku, a ja miałam współlokatorkę w wieku 68 lat. Była to wspaniała i życzliwa osoba . Chęcią korzystania z życia przeskoczyły by niejedną 18-latkę. :)
Z tego co widziałam na turnusie letnim przeważało towarzystwo młodsze, do 50 ;)/dużo było 20,30latków/.
Fajnie,że masz doświadczenie,że można "zaznajomić się" z każdym rocznikiem i jest miło,sympatycznie,wesoło :)
kasik-y67
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz

Wesoło to było i to bardzo :D Jak fajne towarzystwo to wiek nie ma żadnego znaczenia. Pewnie znacie przysłowie , że jak głowa siwieje to d... szaleje. :) :D Choć moja współlokatorka mawiała że " w starym piecu diabeł pali" Ale żeby nie było że tak oceniam starsze osoby. Ogólnie bardzo je cenię i wiem że ''czasami'' trzeba ich rad posłuchać. Do Iwonicza jadę samochodem ze znajomymi , ale wracać jestem zmuszona busem ,więc jednak bagaż mam trochę ograniczony. Zresztą to nie koniec świata, co się nie zmieści to się dokupi na miejscu ;) :)
Pozdrawiam :kwiat:
Awatar użytkownika
IwonaC
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 21 lip 2015 16:16
Staż sanatoryjny: 4

Post autor: IwonaC »

Oczywiście jeżeli czegoś się nie zabierze, to można dokupić w Iwoniczu. Dla kobiet, którym zabraknie kiecek na dansingi polecam mały ciuchland naprzeciwko Zdrojowej i biura Omnibus. Można tak kupić sukienki, bluzki i inne ... jak z markowych sklepów za 15-30 zł. Polecam!!!!! Wraz z koleżankami-kuracjuszkami dokonałyśmy tam ta...kich zakupów, że wow! :kwiat:
ODPOWIEDZ