turnus rehabilitacyjny z NFZ?

Formalności związane z wyjazdem do sanatorium - wnioski, skierowania, koszty, terminy, zwolnienia, itp.
Awatar użytkownika
zaba-12
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 11 gru 2015 18:44
Oddział NFZ: Warmińsko-Mazurski
Staż sanatoryjny: 5

turnus rehabilitacyjny z NFZ?

Post autor: zaba-12 »

Witam
Dostałam skierowanie z NFZ na turnus rehabilitacyjny po szpitalu. Ile czasu po powrocie mogę składać o skierowanie ponowne do sanatorium?
forumowicz

Re: turnus rehabilitacyjny z NFZ?

Post autor: forumowicz »

niech ktoś mnie poprawi jeśli się mylę, ale wydaję mi się że ponowny wniosek można złożyć zaraz po powrocie.
krzysztof100
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 07 kwie 2013 11:38

Post autor: krzysztof100 »

Jeżeli jest to turnus rehabilitacyjny w szpitalu uzdrowiskowym to możesz zaraz po powrocie składać skierowanie do sanatorium, jeśli ta rehabilitacja jest w sanatorium uzdrowiskowym to niestety musisz odczekać jak normalnie składasz do sanatorium.Nadmieniam ze po ponownym złożeniu wniosku możesz otrzymać przydział na turnus rehabilitacyjny w szpitalu uzdrowiskowym, zależy to od stanu zdrowia i lekarza balneologa z Nfz.Pozdrawiam..
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 sty 2011 10:42
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 33 razy
Podziękowano: 109 razy

Post autor: Felice »

zaba-12 pisze:Witam
Dostałam skierowanie z NFZ na turnus rehabilitacyjny po szpitalu. Ile czasu po powrocie mogę składać o skierowanie ponowne do sanatorium?
Ja po powrocie z leczenia szpitalnego (skierowanie z NFZ) złożyłam skierowanie na rehabilitację szpitalną,też dostałam 28 dni rehabilitacji szpitalnej. Między wyjazdami był rok różnicy,ale mogłam mieć przydział wcześniej niż po roku.A składałam 5 miesięcy po powrocie i nie z dlatego,że nie mogłam wcześnie,tylko tak wypadło.Praktycznie mogę już składać kolejne.Wyjazdy szpitalne kierują się innymi kryteriami niż normalne.
Awatar użytkownika
zaba-12
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz

Dziękuję bardzo za odpowiedzi, wiem o czym rozmawiać z lekarzem. Pozdrawiam. :)
Awatar użytkownika
zaba-12
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz

Witam
i tak, wróciłam, poszłam do lekarza, stwierdził że po pół roku dopiero mogę składać - tak samo powiedzieli w NFZ. Byłam na turnusie rehabilitacyjnym w szpitalu uzdrowiskowym-leczenie poszpitalne. I bądź tu człowieku mądry... a może jakieś odpowiednie rozporządzenie lub ustawa to reguluje? Z chęcią bym się zapoznała. :roll: ;)
ODPOWIEDZ