wyjazd do sanatorium PIWNICZNA-ZDRÓJ

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
igor
Na forum od: 08 maja 2011 22:11

wyjazd do sanatorium PIWNICZNA-ZDRÓJ

Post autor: igor »

witam...! mam skierowanie na leczenie uzdrowiskowe do sanatorium w piwniczej-zdrój w dniach od 1 do 22 czerwca 2011r. jestem z woj. kujawsko-pomorskiego. chciałbym jechac tam autem a w celu zmiejszenia kosztów przejazdu i zeby nie jechac sam mógłbym kogos z soba zabrać... jesli jest ktos chętny proszę o konrakt pod nr tel. 889 242 649
olunia12
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 20 maja 2011 10:03
Oddział NFZ: Pomorski

Re: wyjazd do sanatorium PIWNICZNA-ZDRÓJ

Post autor: olunia12 »

Witam!! Ja jadę do sanatorium w Piwnicznej 16.07.2011???? Czy ktoś jedzie w tym terminie????? Po przeczytaniu opinii na temat tego sanatorium mam różne odczucia, ale mam nadzieję że będzie ok, odezwijcie się czy ktoś jedzie??? Ola ;)
GOSIA63
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 29 maja 2011 11:56

Post autor: GOSIA63 »

Witam Cię Olu! Ja też jadę 16.07.2011 r. do Piwnicznej do sanatorium Limba. Myślę, że nie ma co tak do końca wieżyc we wszystko co piszą inni. Każdy ma inne upodobania, najważniejsze to pozytywne nastawienie. Będzie O.K. : A tak w ogóle to skąd jedziesz, ja wyruszam z Gdańska. Bardzo długa droga przede mną. Do zobaczenia na miejscu.
olunia12
Kuracjusz
Kuracjusz

Witam Gosiu , oj to wyruszamy niedaleko od siebie, bo ja z Gdyni i bardzo długą mamy drogę. Czy wiesz już czym jedziesz??? bo ja się zastanawiałam nad PKS, napisz może więcej, kiedy planujesz wyjazd i czym, mam nadzieję , że będzie ok, jadę pierwszy raz w życiu do sanatorium i nie mam jeszcze rozeznania co i jak, jaka jest np, średnia wieku.Ja należę do grupy tych młodszych kuracjuszy (tak mi się wydaje) pozdrawiam Ola
GOSIA63
Kuracjusz
Kuracjusz

Cześc Olu! Ja planuję jechac pociagiem, jest taki bezposredni. Jak wyjade 15.07 to na miejscu będę 16.07 rano. Myslę o sypialnym bo to przeciez 14 godzin jazdy.Jade drugi raz,za pierwszym razem ekipa była ekstra do tej pory z niektórymi utrzymuję kontakt. Nie wiem co masz na mysli mówiac grupa młodszych kuracjuszy, to w jakim przedziale wiekowym jesteś. Mysle że wiek nie ma tu nic do powiedzenia.A czy bedzie o.k to tylko zależy od nas samych.Do usłyszenia. Pozdrawiam
olunia12
Kuracjusz
Kuracjusz

Witaj Gosiu!!! Chyba mamy gorącą linię, jeśli możesz to napisz jaki to pociąg, o której jedzie, to sprawdzę jeszcze w rozkładzie jazdy PKP. Jak patrzałam wcześniej to były pociągi ale miały dużo przesiadek i dlatego rozważałam przejazd PKS, podobno w wakacje jedzie do Zakopanego przez Kraków. Z Gdańska jedzie ok. 20.45 a o 7,30 pownien być w Krakowie, a o 8.15 jedzie PKS z Krakowa do Piwnicznej , na miejscu jest ok. 11.30. Trzeba chyba wybrać najlepszą opcję. Pzdr. Ola , a tak wogóle to już taka młoda nie jestem,ale do emerytury jeszcze trochę lat mi zostało ..... chociaż duchem to chyba ciągle mamy 18 lat :)
GOSIA63
Kuracjusz
Kuracjusz

Cześc! W rozkładzie jazdy w internecie jest pociąg z Gdyni o godz. 16.50, jedzie bezpośrednio do Piwnicznej i na miejscu jest o godz. 8.30. Kuszetki są tylko na części trasy także ja chyba wykupię sypialny. kłopot jest z powrotem, będą wtedy jakieś roboty na torach i nie ma bezpośredniego połączenia jest tylko prawdopodobnie jakiś bus ale tego dowiem się jak już będę rezerwowała bilety ,tak gdzieś 15.06. Będę wyjeżdżała 15.07.2011 . Do usłyszenia. :D :D :D
olunia12
Kuracjusz
Kuracjusz

Hej Gosiu, ja wysłałam do Ciebie maila z tej strony, chciałam przetestować czy docierają maile, ale nic nie piszesz to chyba do Ciebie wiadomość nie dotarła na maila. Nie wiem czy w danych, na swoim profilu masz podanego swego maila, jesli nie podałaś to wpisz może a ja jeszcze raz wyślę maila, może porozmawiamy bardziej prywatnie, sprawdzę też te połączenia PKP. W internecie znalazłam ten pociąg ale jak zadzwoniłam do Gdyni na informację to mi Pani nie potwierdziła. Być może również pojechałabym tym sypialnym, mam nadzieję że uda się nam skontaktować mailowo. Ola
grazynka
Na forum od: 28 maja 2011 16:28

Post autor: grazynka »

Witam kuracjuszy jadących do Limby w Piwnicznej-moge jako była kuracjuszka ocenić ośrodek i otoczenie:super obsługa,jedzenie dobre,zabiegi ciekawe zwłaszcza grota solna,która pomaga na długo na schorzenia górnych dróg oddechowych,trasy i szlaki spokojne,kto lubi polecam spacery.
Organizuja wypad do Poprady na termalne żródła-super sprawa!A wieczorki taneczne na dole w kawiarni-zalecane przez lekarza przy dobrej muzyce-zyczę dobrego wypoczynku-Grazyna -Katowice(w tym roku jade do Rymanowa Zdrój)-pozdrawiam
ZIGI
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 25 cze 2011 01:16

Post autor: ZIGI »

Witam dziewczyny ja w Limbie bylem w zeszłym roku od 10 ,11,do 01,12 ośrodek jest oki pielęgniarki bywają upierdliwe ale do zniesienia mieliśmy zgrana paczkę wiec załatwiliśmy sobie wyjście na zabaw andrzejkową do pijalni do 24 uważajcie na grajka lubi wypić i wtedy kiepsko gra lepiej mu nie stawiajcie :lol: Ważna sprawa maja [cenzura] przewodnika pozdrowionka dla niego zabiegi fajne wszystkie na miejscu szkoda ze niema basenu . Organizowane jest dużo wycieczek warto iść z przewodnikiem na zwiedzanie okolicy , kuchnia smaczna . W piwnicznej jest biedronka najbliżej można do niej dojść przechodzac kładka przez Poprad . Pijalnia jest oddalona około kilometra od ośrodka ale spacerek wskazany pijalnia ładna obsługa mila ( proszę pozdrowić personel pijalni od kuracjuszy co byli na zabawie andrzejkowej z góry dziękuję ) kawałek za nią jest altanka z woda czynna cala dobę Jak poznacie kogoś z samochodem można się samemu wybrać do krynicy :) Tyle na razie pozdrawia życzę zdrowia słoneczka fajnego towarzystwa ZIGI ;)
ODPOWIEDZ