Perła Bałtyku jak jest naprawdę bez ściemy i fantazji

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
myncia50
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 15 gru 2012 16:34

Re: Perła Bałtyku jak jest naprawdę bez ściemy i fantazji

Post autor: myncia50 »

Podczas mojego pobytu poprzedniego miesiąca w Kołobrzegu odwiedziłam Perłę Bałtyku.
Po kapitalnym remoncie bardzo zyskała. Wszystkim polecam.
Jeśli chodzi natomiast o balety to MAX nie jest na bieżąco :)
Do Bałtyku stamtąd nie jest tak daleko, ale baletów w Bałtyku nie ma.
Przynajmniej do maja 2013 r. (na czas trwania remontu SU Bałtyk I) kawiarnia zamknięta.
AGNIESZKA66
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 17 mar 2011 13:11

Post autor: AGNIESZKA66 »

Witajcie ja jadę do Perły na przełomie kwietnia i maja proszę napszcie czy tam są balety na miejscu czy trzeba gdzieś się przemieszczać!!!i naprawdę na basen jest tak daleko?? a co z rezerwacją pokoju czy można przez tel. i czy się dopłaca bo ja pierwszy raz z nfz!!!!dzięki z góry!! :D
Awatar użytkownika
darek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 16 lut 2012 20:21
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 13 razy
Podziękowano: 84 razy

Post autor: darek »

do AGNIESZKA66

Perła Bałtyku dawniej Kombatant ośrodek położony przy końcu kołobrzeskiej promenady spacerowej .
Obok korty tenisowe .budynek 11 piętrowy remontowany bodajże od 2004 roku czy ostatecznie remont dokonczony ?
przy takim molochu zawsze jest co robić
Generalnie pokoje 1-dla Komersyjnych ,2 - małżeństwa i "Przyjaciół za odry" i 3 dla polskich kuracjuszy NFZ ZUS bo jak wiadomym oba te podmioty mają tam swoich pensjonariuszy.
Pokoje dla kuracjuszy ze standartowych 2 osobowych przerobione ..dołozone 3 łóżko ( problem z mała szafaa na 3 osoby , łazienka , sa Prysznice! ) wyposażony w meble łożka szafki stolik TV bodajże za 60 zł ,radio od pokoju za turnus , lodowka sztuće ,czajnik .
Problemem jest wymiana pościeli tego nie ma w standardzie jak w innych ośrodkach jest z tym troszkę biegania oplata w recepcji i dopiero wtedy Pani wydaje koszt to od 2-3 zl za poszwe ,przescieradło na zabiegi recznik czy ..inne
W ośrodku znajduje się jedna z 2 w Kołobrzegu widokowych kawiarni( druga w Arce obrotowa ) czynnych przez cały rok do godz 22

Wielkim PROBLEMEM w czasie posiłków jest komunikacja 2 windy ,ktore zatrzymują się na każdym ..piętrze ( każdy kto podchodzi naciska wszystkie guziki i zaczynaja sięPROBLEMY ) fakt jest korytarz ewakuacyjny ,ale niech pojawią się osoby ,które nie dadzą się ..wyprzedzić czy minąć ..

Baza zabiegowa jest w ośrodkuparter i 1 pietro ,ale może zdarzyć się wszak Perła należy do PUP Uzdrowiska Kołobrzeg ,ze basen moze Byc w 2 miejscach czy też inne zabiegi
Pierwsze to
zakład przyrodoleczniczy nr-1 usytuowany przy Muszelce vis-vis Bałtyku -dośc daleko około 15 minut spacerem
lub
zakład przyrodoleczniczy nr 2 w obecnej Mewie V oddalonym od Perły o około 600 metrow

Rezerwacja ?? temat bardzo trudny zależy z Kimbędziesz rozmawiać i jak będziesz przekonująca ,nawet wczesniejszy przyjazd nie zagwarantuje Ci pokoju i 2 osobowego .
Dużo poprostu zalezy od obłożenia jeżeli małżeństw w turnusie będzie mniej rosna szanse na 2.
Ale i tak jest ustalony wstępny podział pokoje 3 osobowe NFZ ..prewencja ZUS , jak i skierowania poszpitalne coż są rowni i rowniejsi .

Musisz pamiętać o opłacie sanatoryjno-uzdrowiskowej dla ..WSZYSTKICH nawet tych szpitalnych i ZUS to bodajze 3zl za dzień

Co do zabiegów od 18,45

okolo 500 m od wyjścia w ..lewo -VERANO
około 700 m od wyjscia w ..lewo i prawo -SAN
około 300m na wprost od wyjscia -MESKO
około 500 od wyjscia w prawo -LECH
około 550m od wyjscia w prawo -IKAR
około 750m od wyjścia w prawo -GRYF

Życzę Udanego pobytu i..WRAŻEN.. :D

ps
a co lokali tych bardziej Romantycznych polecam w Centrum Kołobrzegu Domek Kata -lokal Godny Polecenia
- ceny jak na Kołobrzeg nie wygórowane i można tam prowadzić rozmowy ..polakow w nastrojowej atmosferze
AGNIESZKA66
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz

Dzięki dareczku bardzo mi pomogłeś ale nie nastawiam się zbyt optymistycznie :twisted: ale trzeba brać co dają może będzie fajnie..... ;) mam cichą nadzieję że ludzie chociaż będą fajni i paczka się utworzy a wtedy to już coś prawda???byłam już w kołobrzegu ale w niwie tam było elegancko...jestem trochę zaskoczona bo dostałam skierowanie po tygodniu od złożenia i jeszcze jestem w szoku :shock: :roll:
Awatar użytkownika
darek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

za opinie dot Perły
podaje nr kont konsultacja =24,99 euro
23-*0000*1111*2222*3333*4444*5555 :lol:
Bedzie dobrze tam zawsze jest szeroki przekrój kuracjuszy w rożnym wieku a jak powiadają Swój na Swojego wiekiem ..trafi
AGNIESZKA66
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz

Hehe!!! :D rozliczymy się jak się może kiedyś spotkamy :lol: a co do przedziału to coś o tym wiem musi dobrze tańczyć i mieć poczucie humoru wiek nie jest aż taki ważny pewnie sam coś o tym wiesz !!!zapraszam na drinka do perły w maju :lol: ;) aga
Awatar użytkownika
Selene
W naszej pamięci
W naszej pamięci
Na forum od: 16 maja 2010 11:51
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 12

Post autor: Selene »

Witam :)
Byłam w Kołobrzegu niespełna tydzień temu i uzupełniam post Darka. Zakład Przyrodoleczniczy nr-1 usytuowany przy Muszelce vis-vis Bałtyku jest w remoncie.
Dlatego też zabiegi we wszystkich ośrodkach Uzdrowiska Kołobrzeg łącznie z Perłą Bałtyku odbywają się do godz. 8-ej do 20-ej.
W Perle Bałtyku jest obecnie remontowana część pokoi zatem bywa hałaśliwie. :(
Nie polecam muzykoterapii w Ikarze - zrobiła się tancbuda z mnogością miejscowych lowelasów szukających mocnych wrażeń :evil:

Pozdrawiam :)
Awatar użytkownika
darek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

do AGNIESZKA66
Niestety w maju bedę pochloniety zarabianiem jakis drobnych na czerwcowy pobyt w Perle właśnie..
Agniszko tak dla kobiety jak i płci brzydkiej WAŻNY jest przedział wiekowy !
( wielokrotnyne pobyty w wodach )

do Selene

Czyli niekonczońcy się REMONT choć wszystko oddan wraz ze zmianą NAZWY
Wcale nie będę zaskoczony ,ze pojawią się jak to kiedys gdzis wyczytałe lóżka piętrowe.
Co tyczy się Ikara kiedyś Panowie na podryw czytaj do :lol: towarzystwa :x byli winnym osrodku CÓŻ promenada..
AGNIESZKA66
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz

Do Selene
Dziękuję za uzupełnienie informacji....o perle ale powiem szczerze nie brzmi zbyt optymistycznie jestem ciut zdziwiona co do Ikara bo tam jeszcze rok temu było bardzo kulturalnie....hmm czas robi swoje?? :shock: ale postaram się miło spędzić te trzy tygodnie mam nadzieję że ekipę też da się jakoś stworzyć :lol: pozdrowionka
Awatar użytkownika
darek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

SZOK SZOK SZOK

Gdy Hania napisała ,że jej wyjeżdzający małzonek wyjechał do Perły i tam toczy się REMONT poprostu nie dowierzałem .
Wszak remont zakończył sie ze zmianą Nazwy ( I-2012 )juz jako spełniajacy pewne wymogi.
Fakt w Kombatancie byłem kilka razy jednakże powyżej V piętra ,fakt były toczone prace remontowe .
Ale wg zapewnien władz społki wszystko zostało zakończone z chwilą zmiany NAZWY

JEST TO NIEPRAWDA !!
w chwili obecnej prowadzone są prace remontowe na V piętrze czyżby kolejny remont tego piętra
Nie dokończone są piętra IV ,III i II na I jest baza zabiegowa i Dyrekcja ..

Dzis rozmawiałem ze znajomym ,który podobnie do Męża Hani jest na tym samym turnusie i juz dziś zastanawia się czy podola trudom mieszkania na Budowie , cóz panowie pracują i sie spiesza9 pracując od 7 do 17 -chwała za pospiech !!) ,aby uciażliwość była jak najmniejsza jednakże uderzenia mlotow pneumatycznych nie należą do zbyt ciekawych.

Unoszący się kurz budowlany na piętrach sąsiadujących nie jest również Zbyt fajny .

Fakt pokoje powyzej VIII piętra nie odczuwają tych niedogodności jednakże coś wg mnie jest nie tak
Może lepiej dla wizerunku Ośrodka było by wyłaczyc ośrodek na 1-2 miesiace i dokończyć ten remont ,który trwa kilka lat.
Fakt pieniadze ,ale i wizerunek jest chyba ważny.

Informacja od Pana recepcjonisty z dnia 22-03-2013 remont V piętra zostanie zakończony 02-04 i automatycznie rozpoczęte zostaną kolejne nie wyremontowane kondygnacje.
Zastanawiam się czy wyjeżdzając w miesiącu VI oprócz olejku i ręcznika na plaże nie wyposażyć się w odpowiedni sprzęt BHP w tym kask ;)
ODPOWIEDZ