Połczyn Zdrój Podhale 9.12-30.12.2015

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
ewakacz
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 14 lis 2011 12:48

Re: Połczyn Zdrój Podhale 9.12-30.12.2015

Post autor: ewakacz »

Witam Basiu! Ostatnio były trzy kelnerki,ale dzisiaj obsługiwała salę jedna pani ale dała radę. Sprawnie wszystko ogarnęła i długo nie czekaliśmy,zanim skonsumowaliśmy zupę pani już była z drugim!!! ;) No są osoby,które narzekają,ale tacy znajdą się zawsze (zupa nie ta,albo ryba nie w takim sosie jak lubi!!! :oops: Ogólnie jest super. :D
forumowicz

Post autor: forumowicz »

ewakacz pisze:...zanim skonsumowaliśmy zupę pani już była z drugim!!!
Ej, pośpiech przy jedzeniu nie jest wskazany :)
Awatar użytkownika
basiat
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 27 kwie 2014 17:00
Oddział NFZ: Podlaski
Staż sanatoryjny: 5

Post autor: basiat »

EWa, to nie my narzekaliśmy, tylko te panie, które rzeczywiście miały cały ogrom pracy - jedna na dwie sale. I było im po prostu za ciężko. Same prosily nas , żebyśmy pisali petycje do kierownictwa.
Pozdrawiam :kwiat:
ewakacz
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz

Witam kochani! Tak jak wcześniej obiecałam,że po powrocie napiszę jakie odniosłam wrażenia z pobytu w Podhalu i to czynię. Połczyn to bardzo ładna malownicza miejscowość( latem i jesienią -przepiękna) jest gdzie spacerować i upajać pieknymi widokami parku ze śliczymi fontannami i nasadzeniami (chociaż byłam zimą to i tak było urokliwie). :) Samo Podhale ma to coś w sobie:rodzinna atmosfera,zabiegi na wysokim poziomie-rehabilitanci p.Dawid i p.Agata bardzo sympatyczni zawsze uśmiechnięci podchodzący z sercem do kuracjuszy. ;) Na szczególne uznanie zasługuje Pani Agnieszka wykonująca(tampony borowinowe). :serce: Panie pielęgniarki,które pełniły dyżur również były miłe i rzeczowe. Mój pobyt przypadł tak, iż spędzałam tam święta Bożego Narodzenia i w dniu Wigilii panował piękny świąteczny nastrój. Wieczerza została przygotowana bardzo starannie,potrawy były bardzo smaczne w odpowiedniej ilości (12 potraw)kilka gatunków ciasta ze śliczną dekoracją Snieżnobiałe obrusy,kolorowe serwety i piękne świeczniki z kolorowymi ozdobnymi świecami :x W pozostałe dni menu troche monotonne i nie zawsze wyglądające apetycznie,ale głodny chyba nikt nie chodził. Co jeszcze przykuło moją uwagę to wieczorki w mieszczącej się tam kawiarni. Dużo osób z Podhala,oraz innych pobliskich sanatoriów tam się spotykało. Grajacy tam panowie dostosowywali repertuar do panujacej atmosfery co za tym idzie było bardzo wesoło (pod przysłowiową nóżkę). :lol: Podsumowujac mój pobyt mogę z czystym sumieniem stwierdzić,że z miłą chęcią powtórzyłabym ten pobyt na tak wzorową rehabilitację. Zastanowię się czy nie pojadę tam prywatnie (zwłaszcza na zabiegi borowinowe). POLECAM. :kwiat:
ewakacz
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz

Kochani zapomniałam jeszcze napisać o bardzo ważnej sprawie a mianowicie,pokując się zapomniałam opróżnić do końca szafy (zostawiłam ubrania)! Po powrocie do domu rozpakowując się zauważyłam o tym fakcie. Nie ukrywam,że bardzo się zmartwiłam :( ,ale co się wydarzyło ? Zadzwoniłam do Podhala i okazało się,że pani pokojówka była bardzo uczciwa i schowała moje rzeczy czekając na to, abym po nie się zgłosiła. ;) Chociaż miałam do przebycia 200 km pojechałam po nie z wielką radością. Postanowiłam napisać o uczciwości pracujacej tam pani. :serce: Za co jej jeszcze raz bardzo dziękuję. :kwiat:
ODPOWIEDZ