Sanatorium Beskid w Krynicy

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
Greta
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 13 mar 2013 15:08

Re: Sanatorium Beskid w Krynicy

Post autor: Greta »

Witajcie Forumowicze, chciałam uzupełnić mój post, który rozpoczął ten wątek o parę faktów: właścicielem Beskidu nie jest ZUS, tylko przedsiębiorca z Krynicy p. Zaborowski, którego miałam okazję osobiście poznać. W r. 2013 podpisał umowę z ZUS na świadczenie usług sanatoryjnych (obecnie rozpoczął się dopiero 4 turnus z ZUS), i otrzymuje normalną stawkę na pacjenta, jak każdy inny ośrodek tego typu. Stan budynku, wyposażenie ( a raczej brak wyposażenia) pokoi, sali gimn., relaksacyjnej, sprzęt do zabiegów, tzw. wsad do kotła itd. wynika z chęci zysku tego pana. Na wszystkim tu zaoszczędził, żeby jak najwięcej zarobić. Niestety najbardziej na młodych pracownikach, którzy pracuję na umowę zlecenie otrzymujac 7 zł/godz!!! Ludzie po studiach! Dlatego właśnie wiele osób wysłało skargi do ZUS z żądaniem przeprowadzenia kontroli i stwierdzenie, jak się Beskid (nie)wywiązuje z umowy. Ja wysłałam dzisiaj łącznie z ankietą, o efektach kontroli napiszę, jak tylko otrzymam informację zwrotną z ZUS. Naszym celem, tak jak piszą Aga, czy Megan, nie jest sianie defetyzmu, chcemy uczulić wszystkich, żeby żądali lepszej obsługi i profesjonalizmu, w końcu są to nasze pieniądze ze składek, którymi ten Pan dysponuje! Jeszcze jedna uwaga: Byłam pacjentka p. dr Wolskiego, na moim wypisie znalazła się inf na temat badań, których u mnie nie przeprowadzono (stwierdził min znaczną poprawę zakresu ruchu szyi, nie badając mnie ani na wstępie ani podczas ostatniej wizyty), co pan dr potwierdził pieczątką i własnoręcznym podpisem, czyli potwierdził nieprawdę. A to chyba karalne? Uczulam wszystkich, zwróćcie uwagę na wypis! PS Megan, też poszłam do pielęgniarki po furagin.. Pozdrawiam cieplutko towarzyszki i towarzyszy niedoli, oraz cały miły personel (Paweł, Agnieszka, Pani od masażu wodnego).
BeciaN66
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 20 paź 2011 18:33

Post autor: BeciaN66 »

Greto, dzięki za dalsze szczegóły :( .Coraz więcej tych negatywnych opinii, a wyjazd coraz bliżej..zostały mi 3 tygodnie.Jak już pisałam mam tylko wielką nadzieję,że Wasze skargi do ZUS coś zmienią na lepsze i warunki pobytu tam trochę się polepszą,Pozdrawiam :) Becia
marek43
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 07 mar 2013 16:06

Post autor: marek43 »

Becia chyba bym na to nie liczył....
BeciaN66
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz

Witaj Marku.Chyba tak sama staram się pocieszać...Mam obawy przed tym wyjazdem:(
marek43
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz

no czytając opinie o tym sanatorium chyba każdy by miał..... ale nie ma co się załamywać..... dołączył do Nas aldo1 też jedzie od 09.04 i w dodatku pierwszy raz ten to musi mieć stresa.... :)
BeciaN66
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz

Zapewne tak, ale my jeśli byliśmy kilka razy w dobrych sanatoriach i teraz mamy jechać do takiego nieciekawego miejsca, to też mamy stresa...
marek43
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz

może nie bedzie tak zle...... zreszta każdy ma inne zdanie
Greta
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 13 mar 2013 15:08

Post autor: Greta »

Hej, jeżeli chcecie jeszcze coś wiedzieć, dajcie znać, chętnie odpowiem! Greta
BeciaN66
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz

Greto napisałam do Ciebie na PW
Awatar użytkownika
elvis
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 21 sty 2013 14:51

Post autor: elvis »

Nie czytac wpisow Grety z Krety! Hotel z 5 gwiazdkami to nie z NFZ ;) Zabiegi na pewno ok,a przede wszystkim licza sie ludzie z ktorymi przebywasz. Ja dobije w czwartek do Krynicy i bedzie sie działo,oj działo :serce: :serce: :serce:
ODPOWIEDZ