Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Nieważne czy czytasz klasyczną książkę czy na tablecie. Ważne że czytasz. Ja polecam książki Lee Child o emerytowanym majorze Zandarmerii Armii Stanów Zjednoczonych Jacku Reacherze. Polecam czytać wg chronologii wydań gdyż każda książka to kolejny epizod z jego życia. Polecam
PS. W kinach jest film. Jacka gra Tom Cruise choć akurst ten aktor jest jego przeciwieństwem. Jack postawny, 195 cm wzrostu zaś Cruise jest za niski i za drobny do tej roli.
Larsson to nie moja bajka,zazdroszczę ludziom,którzy się w tym odnajdują.Kryminalne thrillery ani w kinie,ani na kartach książki.Nie raz próbowałam i....?
Nie mówię , że to jest mój ulubiony gatunek literacki , ale dlaczego nie ?, zaczytywać się pewnie nie będę ale od czasu do czasu porządna dawka adrenaliny przyda się . Nie czytam science-fiction , fantasy ale są tacy , którzy ten gatunek uwielbiają . Ważne , że chce się czytać czasami dla higieny umysłu warto harlequina przeczytać
Czytam średni 3-4 książki w tygodniu.Mam tak,że jak coś mi nie leży od początku,to odkładam.Próbuję za kilka dni jak załapię to ok,jak nie to odkładam na wciąż.I tu wcale może nie tak bardzo o gatunek literacki chodzi.Dla mnie ważny jest styl pisania,dialogi,język...Hrleqiny niekoniecznie,ale prostą polską obyczajówkę już tak.Ambitne rzeczy mam za sobą
Wracałem ostatnio z Kołobrzegu pociągiem,przede mną 10 godzin jazdy, kupiłem Angorę i jakiegoś brukowca z krzyżówkami, pomyślałem że to za mało.
Wzrok skierowałem na półkę z książkami,wziąłem do ręki " W Krzywym Zwierciadle " - Maciej Stuhr,jest to zbiór felietonów z lat 2009-2014 pisanych przez
autora dla " Zwierciadła " ,dwa felietony przeczytałem na miejscu i kupiłem książkę na drogę. Znałem Maćka jako aktora i kabareciarza,okazało się że jest
wspaniałym felietonistą. Polecam.
Poszukam.
Felietony są fajną do czytania formą,lekką,swobodną na podróż idealne.Kiedyś lubiłam czytać Kibica,Magmę....czyli Urbana.On też pisał do kilku czasopism jeszcze przed swoimi innymi działaniami.
Styl,język są dla mnie ważniejsze od rodzaju literatury. I tak jak Felice, te najambitniejsze mam raczej za sobą. I nie lubię coraz popularniejszejszego pisania o sobie - u mnie w bibliotece usłyszałam jak jakaś pani nazwała to literaturą "wsobną", takie rozwlekłe grzebanie,dla mnie grafomański bełkot.